Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10683
8.1.11 14:44
chrpa píše:
Taky přispěji :oops: Jsem z tech,ktetré bohužel nemohou mít přirozenou cestou mimi.Hodně se tady už napsalo o tom,co by jsme za to daly,my,které nemužeme mít dítě.Jsem po I.V.F.a momentálně jsem těhotná.Než jsem otehotněla,vytrpěla jsem si toho dost,ale to neznamená,že bych byla proti zakazu potratu.Zákaz nikdy nuc neřeší,spíš si myslím opak,přineslo by to spustu negativních situací a myslím,že by tedy nebylo tolik usmrcenych plodu,ale o to více usmrcenych dětí.Tot muj názor a to jsem ted nejštastnější ženská na světě,že jsem těhotná.Ale proto nemohu odsuzovat ženy,které se rozhodnou z jakéhokoli duvodu jít na interupci.Jinak ty videa co se se dávají, :roll: to bych spíš zakázala!!!! :cert:

Chrpo moc gratuluji k těhu a přesto, že se o mimnko snažíme téměř 5 let, mám za sebou 3 potraty, 1 po přirozeném otěhotnění a 2 po umělém, tak přesto nejsem proti potratům, mám na celou věc stejný názor jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
8.1.11 14:59
Jindřiš píše:
chrpa píše:
Taky přispěji :oops: Jsem z tech,ktetré bohužel nemohou mít přirozenou cestou mimi.Hodně se tady už napsalo o tom,co by jsme za to daly,my,které nemužeme mít dítě.Jsem po I.V.F.a momentálně jsem těhotná.Než jsem otehotněla,vytrpěla jsem si toho dost,ale to neznamená,že bych byla proti zakazu potratu.Zákaz nikdy nuc neřeší,spíš si myslím opak,přineslo by to spustu negativních situací a myslím,že by tedy nebylo tolik usmrcenych plodu,ale o to více usmrcenych dětí.Tot muj názor a to jsem ted nejštastnější ženská na světě,že jsem těhotná.Ale proto nemohu odsuzovat ženy,které se rozhodnou z jakéhokoli duvodu jít na interupci.Jinak ty videa co se se dávají, :roll: to bych spíš zakázala!!!! :cert:
Chrpo moc gratuluji k těhu a přesto, že se o mimnko snažíme téměř 5 let, mám za sebou 3 potraty, 1 po přirozeném otěhotnění a 2 po umělém, tak přesto nejsem proti potratům, mám na celou věc stejný názor jako ty.

Jindři :hug: děkuji moc.Neboj,já tě sleduji a moc držím palce,aby se Vám brzy zadařilo a miminko se už pořadně zakouslo a nepustilo.To víš,taky mam hrozný strach,ve čtvrtek jdu na první ultrazvuk,tak doufám,že bude všechno O.K. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
8.1.11 15:14
chrpa píše:
Jindřiš píše:
chrpa píše:
Chrpo moc gratuluji k těhu a přesto, že se o mimnko snažíme téměř 5 let, mám za sebou 3 potraty, 1 po přirozeném otěhotnění a 2 po umělém, tak přesto nejsem proti potratům, mám na celou věc stejný názor jako ty.
Jindři :hug: děkuji moc.Neboj,já tě sleduji a moc držím palce,aby se Vám brzy zadařilo a miminko se už pořadně zakouslo a nepustilo.To víš,taky mam hrozný strach,ve čtvrtek jdu na první ultrazvuk,tak doufám,že bude všechno O.K. :mavam:

To se sledujeme vzájemně :lol: . Neboj, určitě bude vše v pořádku, ale chápu, že to jsou nervy. My máme jít příští týden na genetiku, tak jsem zvědavá jak to dopadne, mělo by se při ní přijít i na případný hematologiský nebo imunitní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1825
8.1.11 15:21
Jindřiš píše:
chrpa píše:
Jindřiš píše:
chrpa píše:
Jindři :hug: děkuji moc.Neboj,já tě sleduji a moc držím palce,aby se Vám brzy zadařilo a miminko se už pořadně zakouslo a nepustilo.To víš,taky mam hrozný strach,ve čtvrtek jdu na první ultrazvuk,tak doufám,že bude všechno O.K. :mavam:
To se sledujeme vzájemně :lol: . Neboj, určitě bude vše v pořádku, ale chápu, že to jsou nervy. My máme jít příští týden na genetiku, tak jsem zvědavá jak to dopadne, mělo by se při ní přijít i na případný hematologiský nebo imunitní problém.

Držím moooc palečky!!!!!A dej kdyžtak vědět jo? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
8.1.11 17:11

Děkuji, taky moc držím palečky na ultrazvuk a dám vědět, vím kde tě najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.1.11 21:34
bublina87 píše:
No tak o tom silně pochybuji, že v budoucnu bude někdo jiný rozhodovat o tom jestli nás usmrtí ve vysokém věku. Dokud budeme svéprávní, tak není co řešit a až nebudeme a já ani nebudu vědět jak se jmenuju a čí jsem a že vůbec jsem,tak prosím, ať mě klidně uspí, stejně o tom nebudu vědět :) a lepší než slintat někde v ústavu, to je pro mě nedůstojný život, to radši opravdu smrt. A v tom je ten rozdíl, embryo a později plod není člověk a nemá zatím žádná svoje práva ani neni schopno samo rozhodovat.

A v tom je ten rozdíl, embryo a později plod není člověk a nemá zatím žádná svoje práva ani neni schopno samo rozhodovat.

Jak by Také mohlo Twl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
20.10.11 20:18

potrat ano či ne? Na tohle téma jsem se dneska bavila s přítelkyní. Myslím pokud žena na mimi nemá finance nebo by na to byla sama nebo z jiného důvodu tak asi ano. Ale dneska jsem viděla potrat ve 12tt a opravdu to není nic hezkého :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.11 20:21
Maaja16 píše:
potrat ano či ne? Na tohle téma jsem se dneska bavila s přítelkyní. Myslím pokud žena na mimi nemá finance nebo by na to byla sama nebo z jiného důvodu tak asi ano. Ale dneska jsem viděla potrat ve 12tt a opravdu to není nic hezkého :poblion:

potrat jedině z důvodu zdratovního..jinak si myslím že když ženská neumí používat ochranu, tak by měla přijmout odpovědnost. V dnešní době kdy je tolik možností ochran.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
187
20.10.11 20:28

přesně tak. Pokud není zbytí tak je to asi pro ženu lepší. Ale po tom co jsem viděla to video. Radeji dvě ochrany než tohle. je to strašný jak se ten plod bránil :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
20.10.11 20:31
smurfka píše:
Maaja16 píše:
potrat ano či ne? Na tohle téma jsem se dneska bavila s přítelkyní. Myslím pokud žena na mimi nemá finance nebo by na to byla sama nebo z jiného důvodu tak asi ano. Ale dneska jsem viděla potrat ve 12tt a opravdu to není nic hezkého :poblion:
potrat jedině z důvodu zdratovního..jinak si myslím že když ženská neumí používat ochranu, tak by měla přijmout odpovědnost. V dnešní době kdy je tolik možností ochran.. :nevim:

já bych v tom nebyla tak radikální…mám kámošku co 3× otěhotněla přes antikoncepci - prášky i nitroděložní tělísko… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.11 20:32
Maaja16 píše:
přesně tak. Pokud není zbytí tak je to asi pro ženu lepší. Ale po tom co jsem viděla to video. Radeji dvě ochrany než tohle. je to strašný jak se ten plod bránil :-(

no tak ve dvanáctém už to je celkem hodně..když už tak mini…to bych ještě pochopila..z určitých důvodů..

• Citovat
  • Upravit
smurfka
20.10.11 20:33
dvojmatka píše:
smurfka píše:
Maaja16 píše:
potrat jedině z důvodu zdratovního..jinak si myslím že když ženská neumí používat ochranu, tak by měla přijmout odpovědnost. V dnešní době kdy je tolik možností ochran.. :nevim:
já bych v tom nebyla tak radikální…mám kámošku co 3× otěhotněla přes antikoncepci - prášky i nitroděložní tělísko… :nevim:

tak to musel byt teda nadsamec…některé nemužou ani bez ochrany.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Catriona
20.10.11 20:37
jirina84 píše:
A co takhle možnost porodit a dát k adopci???? Nebo do babyboxu??? Je to šance pro dítě i pro tu ženu, aby si pak případně nemusela vyčítat, když nevyjde další těhotenství..... Což po interupci nikdy neni 100%. Jsem proti potratům v případech jako šup mě se nemůže nic stát, přece nemůžu otěhotnět… (u těch úplně mladých holek, divim se že nemají strach z pohlavně přenosných chorob, krom toho těhotenství).
Jinak ano je to každého věc, ale když potom sedíte v čekárně a čekáte na kyretáž se zamlklým těhotenstvím nebo spontánním potratem a vedle vás sedí máma tří dětí co jde na potrat jen pro to že to s manželem neuhlídali… a navíc si z toho dělá srandu… Je to hrozný pocit obzvlášť když jste se na to mimi tak těšila…
Každý má nárok na to se sám rozhodnout, ale povolila bych potrat u vrozených vývojových vad a po znásilnění. Toť můj osobní názor

Napadá Vás, že by slečna, která otěhotní a v žádném případě se nemůže o dítě postarat ALE zároveň nechce, aby JEJÍ dítě skončilo v rukou bůhvíkoho a stalo se mu bůhvíco, nemá moc jiného na výběr? To, že nemá jinou možnost než interupci, neznamená, že za kompletně jiných okolností by si dítě třeba ráda nenechala a neměla ho ráda…

Já osobně jsem rozhodně pro. Žena má právo se rozhodnout. Téměř každý tvrdí, že ochrana ženy a to, jestli „do toho vlítne“, je čistě její chyba, tak proč by žena potom nemohla rozhodnout o svých činech? A než aby bylo dítě postižené, nebo mu bylo celý život dáváno najevo, že matce „zpackalo život“, či dokonce jak tu někdo zmiňoval, že by bylo týráno nebo skončilo někde v odpadu… To vážně radši tahle volba. Samozřejmě, je tu spousta dalších faktorů - náhled křesťanů a potrat rovná se vražda, či rizika dalších komplikací, ať už zvyšená tvorba cyst, zvyšené riziko rakoviny dělohy či neplodnost… To vše svědčí pro odpůrce. Ale zrovna otázka interupce je věc, ve které by si měla rozhodnout sama konkrétní individuální žena, co s ní udělá. Nechat o tom rozhodovat většiny by byla chyba.

• Citovat
  • Upravit
5278
20.10.11 20:38
smurfka píše:
dvojmatka píše:
smurfka píše:
Maaja16 píše:
já bych v tom nebyla tak radikální…mám kámošku co 3× otěhotněla přes antikoncepci - prášky i nitroděložní tělísko… :nevim:
tak to musel byt teda nadsamec…některé nemužou ani bez ochrany.. :nevim:

no ona hlavně otěhotněla jen se na chlapa podívala…jsem to i coby dlouholetá snažilka nemohla rozdejchat…ona otěhotněla i přes ochranu nechtěně a já nemohla!

jinak je potrat samozřejmě hrozná věc…ale téma je to moc těžký…vždycky bude mít zastánce i odpůrce! jsem spíš na straně proti, ale ne radikálně…člověk nikdy neví… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
20.10.11 20:41
Catriona píše:
jirina84 píše:
A co takhle možnost porodit a dát k adopci???? Nebo do babyboxu??? Je to šance pro dítě i pro tu ženu, aby si pak případně nemusela vyčítat, když nevyjde další těhotenství..... Což po interupci nikdy neni 100%. Jsem proti potratům v případech jako šup mě se nemůže nic stát, přece nemůžu otěhotnět… (u těch úplně mladých holek, divim se že nemají strach z pohlavně přenosných chorob, krom toho těhotenství).
Jinak ano je to každého věc, ale když potom sedíte v čekárně a čekáte na kyretáž se zamlklým těhotenstvím nebo spontánním potratem a vedle vás sedí máma tří dětí co jde na potrat jen pro to že to s manželem neuhlídali… a navíc si z toho dělá srandu… Je to hrozný pocit obzvlášť když jste se na to mimi tak těšila…
Každý má nárok na to se sám rozhodnout, ale povolila bych potrat u vrozených vývojových vad a po znásilnění. Toť můj osobní názor

Napadá Vás, že by slečna, která otěhotní a v žádném případě se nemůže o dítě postarat ALE zároveň nechce, aby JEJÍ dítě skončilo v rukou bůhvíkoho a stalo se mu bůhvíco, nemá moc jiného na výběr? To, že nemá jinou možnost než interupci, neznamená, že za kompletně jiných okolností by si dítě třeba ráda nenechala a neměla ho ráda…

Já osobně jsem rozhodně pro. Žena má právo se rozhodnout. Téměř každý tvrdí, že ochrana ženy a to, jestli „do toho vlítne“, je čistě její chyba, tak proč by žena potom nemohla rozhodnout o svých činech? A než aby bylo dítě postižené, nebo mu bylo celý život dáváno najevo, že matce „zpackalo život“, či dokonce jak tu někdo zmiňoval, že by bylo týráno nebo skončilo někde v odpadu… To vážně radši tahle volba. Samozřejmě, je tu spousta dalších faktorů - náhled křesťanů a potrat rovná se vražda, či rizika dalších komplikací, ať už zvyšená tvorba cyst, zvyšené riziko rakoviny dělohy či neplodnost… To vše svědčí pro odpůrce. Ale zrovna otázka interupce je věc, ve které by si měla rozhodnout sama konkrétní individuální žena, co s ní udělá. Nechat o tom rozhodovat většiny by byla chyba.

tak to samozřejmě..kdybychom to měli zakázané jako v něterých zemích tak to by bylo vážně špatné..lepší je když má člověk na výber nez kdyz mu nekdo neco nařídí..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty