Interupce – jste pro nebo proti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
47759
1.6.13 07:03

@TereuliJa a bohužel na to budeš myslet kdykoliv se tu objeví téma o potratu, mě to teda vždycky v hlavě naskočí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
3.4.15 13:57

Ahoj, jsem proti potratům. Jediný případ, kdy bych šla na potrat je, kdy bych čekala postižené dítě. Pokud by však vše bylo v pořádku, nepřemýšlela bych o něm za žádných okolností. Existuje mnoha možností, jak si pomoct. Jsou linky, tzv. adoptivní rodiny, jsou dávky, pokud bych byla v nouzi. Ale na potrat bych nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
3.4.15 18:12

Jsem proti, nikdy bych nešla, vždy je možné i jiné řešení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.15 18:43

Myslím, že je pravem kazde ženy se rozhodnout. A jen te ženy, nikoho jineho.Ona nese vsechna rizika pro i proti.
To, co je pro jednoho štěstí, je jinemu katastrofou. Takze nelze nikoho soudit.
Sama jsem o interupci nikdy ani nepremyslela, mam 4 kluky. Jeden byl neplanovany a tři planovaní :D
Ale beru to tak, že jsem měla v zivote stestí a zadnou zenu neodsuzuju, když se rozhodne dite nemit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.4.15 22:55

@Magdalenalenka Otec dítěte nemá žádné právo o tom, rozhodovat o životě svého dítěte? Rodičem je jen matka?
Co když se otec dítěte chce starat o své dítě? Je pak v pořádku, že ho matka zahubí, protože ona sama ho nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
3.4.15 23:01

Nemám na to vyhraněný názor, nejsem 100% ani pro ani proti. Vždy záleží na konkrétní situaci daného člověka. Od toho se vše odvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.4.15 23:07
@Fjodorka píše:
@Magdalenalenka Otec dítěte nemá žádné právo o tom, rozhodovat o životě svého dítěte? Rodičem je jen matka?
Co když se otec dítěte chce starat o své dítě? Je pak v pořádku, že ho matka zahubí, protože ona sama ho nechce?

Já s tebou v podstatě souhlasím, ale žena je ta, která by musela nedobrovolně devět měsíců nosit dítě, porodit, riskovat případně zdravotní komplikace i třeba své zaměstnání a vše s nejistým výsledkem, že si otec nakonec dítě do své péče vezme :think:
V tomto mají muži opravdu nevýhodu, ať už dítě chtějí a žena nechce, nebo nechtějí a žena si ho nechá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
3.4.15 23:10

Jinak tedy, potrat to je zásadní životní rozhodnutí a nikomu nepřísluší je hodnotit, každý má vědomí i svědomí a s tím musí žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.15 23:11

Jak to vidis v praxi?
Muz rozhodne, že zena musi dite donosit a porodit..Treba by mohl pak rozhodnout, jak dlouho bude kojit…nebo ze kojit nesmi..
A co kdyz ho po porodu napadne, ze biologickym otcem není..
Nebo jak chces zaridit, aby mu rekla, ze je v jinem stavu, kdyz to dite vubec nechce??
Spravedlive to není, proste chlap nemuze rodit.
A zena zas nemuze delat deti a pak se tvarit, ze nejsou jeji.
To je realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.4.15 23:33

Kdyz jsem byla s poslednim synem na odberu plodove vody,
tak mi pani doktorka rekla, ze pokud by doslo k nejhorsimu, rozhodnuti o ukonceni ci trvani tehotenstvi je pouze na mne.
Na mem vedomi a svedomi.
A nikdo me nesmi nutit k zadnemu reseni.
Podotykam, ze jsem vdana.
Vzdycky jsem si myslela, ze bych tehotenstvi s nemocnym ditetem vzdala.
Az v realne situaci mi doslo, ze kdyz te to mimco uz kope, tak je temer nemozne rozhodnout, ktere postizeni je uz nesnesitelne..a ktere vadi jen nam, normalním.
To je strasne tezke, to rozhodnout.
Mám stestí, muj syn je zdravy, realne resit jsem to nemusela.
A ted si predstav, ze nekdo to stesti nema. A dostane narizeno, ze to dite donosi, at se na to citi ci neciti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30474
3.4.15 23:47

@Magdalenalenka Já jsem si tuhle situaci odžila. Rozhodnutí jsem udělala, nikdy jsem nelitovala. Dlouho jsem se zlobila za to, že jsem byla nucena to rozhodnutí udělat já sama, zdálo se mi to kruté a zbytečné. Dnes už vím, že to bylo dobře a že není chybou systému, že dává rodičům rozhodnout. A že je na nich, aby za své rozhodnutí přijali zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.4.15 23:53

Osobně jsem silně proti, psychicky bych to neunesla. Globálně nesoudím, to mi nepřísluší. Ale vždy, když se o někom dozvím, že byl na potratu, je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
3.4.15 23:57

Jen si myslím, že otec dítěte by určitě měl mít nějaké slovo ohledně života vlastního dítěte. Vadí mi, že se tu na něj absolutně nebere ohled.

Představit si takovou situaci moc neumím, protože si neumím představit situaci, ve které bych se rozhodla pro potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.15 09:37

Dobre rano :)
myslim, že ve funkcnich vztazich určitě žena s otcem ditete komunikuje :)
v idealnim pripade je ji oporou a maji podobny či shodný nazor.
Nemyslela jsem tím, že ses ním nema žena vubec bavit a udelat si, co chce.
Jen a pouze to, že konecne rozhodnuti je na ní.
Navíc v jinem stavu ja treba reaguju uplne jinak nez jindy :),takze dumat dopredu je stejne k nicemu.
Mám v sobe lvici, ktera dite neda.Bylo pro me tezke nad touto eventualitou jen premyslet.
Na druhou stranu jsou tak tezka postizeni, že pro dite je pak zivot také utrpeni. Vetsi ci mensi.
A najdi hranici, kdy ma zit a kdy ne…
Mela jsem prave ten pocit, ze kdo jsem, abych mela pravo rozhodnout??
Budme vdecne zivotu, že jsme nemuseli takovehle rozhodnutí udelat
a nesudme ty, ktere interupci podstoupili.
Vetsina z nich si prozila sve vlastní peklo.
Víte, holky, moje nejstarsi sestra pred mnoha lety nemela silu se vsem postavit a protoze bez miminka zit nemohla, pustila si plyn.Kdyz muselo umrit, umrela s ním.
Bylo ji 19.Mne bylo tenkrat 9.
Byla to hrozne hodna holka a nenasla tu silu se vsem postavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bondatrova
4.4.15 14:36
@Magdalenalenka píše:
Dobre rano :)
myslim, že ve funkcnich vztazich určitě žena s otcem ditete komunikuje :)
v idealnim pripade je ji oporou a maji podobny či shodný nazor.
Nemyslela jsem tím, že ses ním nema žena vubec bavit a udelat si, co chce.
Jen a pouze to, že konecne rozhodnuti je na ní.
Navíc v jinem stavu ja treba reaguju uplne jinak nez jindy :),takze dumat dopredu je stejne k nicemu.
Mám v sobe lvici, ktera dite neda.Bylo pro me tezke nad touto eventualitou jen premyslet.
Na druhou stranu jsou tak tezka postizeni, že pro dite je pak zivot také utrpeni. Vetsi ci mensi.
A najdi hranici, kdy ma zit a kdy ne…
Mela jsem prave ten pocit, ze kdo jsem, abych mela pravo rozhodnout??
Budme vdecne zivotu, že jsme nemuseli takovehle rozhodnutí udelat
a nesudme ty, ktere interupci podstoupili.
Vetsina z nich si prozila sve vlastní peklo.
Víte, holky, moje nejstarsi sestra pred mnoha lety nemela silu se vsem postavit a protoze bez miminka zit nemohla, pustila si plyn.Kdyz muselo umrit, umrela s ním.
Bylo ji 19.Mne bylo tenkrat 9.
Byla to hrozne hodna holka a nenasla tu silu se vsem postavit.
:nevim:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty