Intimní hygiena u dívek 6+

3241
12.8.17 08:35

Intimní hygiena u dívek 6+

Dobrý den všem,
chtěla bych se vás zeptat, zda vaše šestileté (a více - zkrátka předpubertální věk) dcery používají nějaké gely pro intimní hygienu. Vím, že existují ty přímo vyrobené pro děti, ale nevím, jestli jsou skutečně dobré a hlavně nedráždivé - reklama může naslibovat cokoliv… Zatím se dcera myje pouze vodou, ale myslím si, že ve školním věku už by asi měla používat nějaký přípravek. Názory lékařů se rozcházejí - jeden říká mýt gelem, druhý jen vodou. Máte, prosím, konkrétní zkušenosti? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9177
12.8.17 08:44

Dcera používá sprchový gel od Baly pro děti, není problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
12.8.17 08:45

Jen vodou? To mi prijde hodně málo. Pouziva normalne sprchovy gel, nekdy detsky, nekdy můj. A zadny problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
12.8.17 08:47

Dcera používala lactacyd pro dívky do cca 10 let? Teď je jí 12 a používá normálně můj intimní gel - střídám to. Nikdy neměla s genitálem problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenka76
12.8.17 08:50

Zakladatelka myslela gel na intimni hygienu ne? Me rikal pediatr, ze by nemely holky v tomhle veku pouzivat prave jen vodu.Nase 7 leta dcera porad ma nejaky problem dole, a i detska gynekolozka rikala jen vodu.

• Citovat
  • Upravit
19874
12.8.17 09:01

Kamaradcina dcera v tomto veku používala intimní mycí olej HY-Intima od Karla Hádka, ja to svým holkám prave jdu objednat ;)jsou to hen oleje a bylinky, nic dráždivého. Mam od této kosmetiky intim. krém Femishea - podobne složeni a je super jako prevence i léčba kvasinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
12.8.17 09:02

Nepoužívám nic já a nemyslím, že v budoucnu bude moje dcera - od té doby, co to tak dělám, konečně nemám žádné problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
12.8.17 09:04

Když to řeknu bez obalu, tak dcera „nesmrdí“ ani nemá gynekologické potíže, vlastně ani nikdy neměla. Jde mi spíš o to, že mi pouze vodou přijde taková „nedomytá“. Jednou jsem jí zkoušela půjčit svůj Lactacyd a řvala, že to štípe… je teda fakt, že byl určen pro dospělé a děti mají v intimních partiích jiné prostředí, ale i tak jsem na vážkách, zda by jí to nedělal i ten dětský gel. Zároveň ale myslím, že by měla něco používat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
12.8.17 09:07

Reklamy můžou naslibovat cokoliv, na druhou stranu, intimní gely bych z nějakého vražedného účinku moc nepodezírala :think: a popravdě řečeno fakt lepší ty, než mýdlo, to je kolikrát záhul i na pokožku… vysušovat tím sliznice bych si teda fakt neriskla. :poblion:
Ono je to těžké, někdo ty problémy nemá, ať se (ne)myje čímkoliv - to byl i můj případ v dětství, já po intim gelech sáhla dlouho po dvacítce, a zánět jsem měla jednou v životě… a někdo je zase má, ať se taky myje čímkoliv. Osobně to používám spíš pro svůj příjemný pocit, než z nutnosti… A co si budeme povídat, lepší holčiny na tu hygienu naučit, než nenaučit. Šest je málo, ale jako… že by nějaký takový dětský gel škodil, tomu fakt moc nevěřím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8743
12.8.17 09:17

Myslím, že pokud nejsou potíže, může se mýt čímkoliv, tělo si poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22173
12.8.17 09:20
@Maddlen píše:
Dobrý den všem,
chtěla bych se vás zeptat, zda vaše šestileté (a více - zkrátka předpubertální věk) dcery používají nějaké gely pro intimní hygienu.

Ne, toto považuji za zbytečnou chemii i pro sebe, natož pro dítě - umývá se pouze vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19593
12.8.17 09:27

@Maddlen ja pro dceru pouzivam Gyntima detske imtimni mydlo.. kdyz ho pravidelne pouziva, nema zadne problemy.. kdyz ne, tak pak trpi na zarudnuti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
12.8.17 10:08

Já si žádný intimní gel taky nikdy nekoupila a ani potenciální dcera nic takového nebude používat (pokud se pak nerozhodne jinak, ale to už se snad bude vědět, že je to zbytečné). Nikdy jsem neměla žádný problém. Možná právě proto. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
12.8.17 10:09

Pokud člověk nemá problémy, tak prosím pouze vodu.
Jakákoli bezdůvodná chemie může uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
12.8.17 10:24

Ja teda nevím, ale cistě jen vodou si nepřipadám umytá, ani tělo, matou intimní partie. Nez se holčičky nauči pořádně se po čuraní utřít, to taky trvá, teď hodně jezdíme na kole a nějaké problémy se zarudnutim jsou hned. Tenzidy bych nepouzivala, ale něco setrneho na myti ano. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí