Intolerance na kypřící prášek

77
28.8.20 04:21

Intolerance na kypřící prášek

Zdravím :mavam:
Nemáte někdo prosím zkušenosti s intolerancí na kypřící prášek? Syn se občas v noci vzbudí a dokud si neprdne tak neusne. Co jsem tak přemýšlela o tom, co vždy v daný den sni tak mě napadlo právě ten prášek do pečiva pridany v něčem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
28.8.20 05:55

A kolik synovi je? Třeba by byla možnost zkusit koupit nějaký kvalitní bez fosfátů, měl by být šetrnější.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2
28.8.20 06:49

Já mám intoleranci na kukuřici, která právě v kypřícím prášku je. Sama jsem na to nepřišla, pomohli až testy z krve…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
854
28.8.20 06:53

V tom jídle je tolik chemických s4acek, že se není čemu divit. Časy jsou ty tam, kdy jídlo bylo jídlo. Teď poTRAVINY. Jít se trochu pOTRAVIT…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1765
28.8.20 07:21

@martinato tak může ho to taky jen prostě nadýmat :think: nedáváš mu to pečivo ještě vlažné?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
77
28.8.20 08:19

Je mu 17m a vlažné to nemá a zvláštní je, že čerstvé koupené pečivo mu vůbec nevadi. Jen co právě když upeču bábovku tak pak to někdy je. Zkusím ten bez fosfátů.
Nebo dal by se plně nahradit sodou??

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6187
28.8.20 08:36

@martinato kypřící prášek čistě sodou nahradíme jen v případě použití silně kyselých ingrediencí (kefír, med, čistý kakaový prášek ne ten holandského typu, hnědý nečištěný cukr…) v poměrně vysokém množství. Ale lze nahradit kombinací jedlé sody a kyseliny citronové nebo vinného kamene. Doporučuji najít na internetu v jakém poměru mají být aby se obě složky neutralizovaly a nebyly ve výsledném pečivu cítit

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
341
28.8.20 09:42

Syn kyprici prasek nemuze, protoze ho po nem boli nohy. je v nem disfosforecnan, ktery muze vazat vapnik a odvadet ho z kosti. nemuze ani uhlicitan amonny, ktery se pridava do susenek. v obchode mu proto skoro zadne sladkosti nekupuji a pecu doma tak, ze prasek do peciva nahradim sodou a citronem, nebo sodou a jogurtem.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
23436
28.8.20 10:00

Zkusila bych kypřící prášek z vinného kamene. Je trochu dražší, ale žádná tragédie. Nevím, jestli se dá koupit běžné v obchodě, ale zkusila bych takové ty bio/farmářské/zdravé výživy. Já na nrj narazila prvně v rámci low carb stravy a kupovala ho v online obchodu s potravinami tohoto typu :wink:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama