Intralipidy-komu pomohly?

Anonymní
12.10.20 19:27

Intralipidy-komu pomohly?

Holky, kdo z vás dostal intralipidy a otehotnel? Chystame se na ket a Malickova doporucila intralipidy. 6 tydnu jsem brala Pentomer, ktery mi před 1.tehotenstvim pomohl, nyni na neco pomohl, ale nk bunky jsou v % stejné, proto doporučuje intralipidy.
Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4882
12.10.20 20:26

:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
12.10.20 21:29

Mně neeeee :( respektivě, lipidy snížily NK buňky ale stejně jsem neotěhotněla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 07:17

@kiwiovka A můžu se zeptat, jake hodnoty nk buněk si mela, cca v %? A povedlo se hned napoprvé s intralipidy? Brala jsem ted 6 tydnu Pentomer, ktery mi poprvé k detem pomohl, ale nyní mi pomohl na vse kromě nk buněk, proto dr. Malickova navrhuje intralipidy. Teoreticky chapu, jak intralipidy funguji a poprvé se embryjko chytlo hezky a napoprvé, máme ale jen jediného mrazacka, tak jsem z toho nervozni..

• Citovat
  • Upravit
4882
13.10.20 09:14

Před ketem cca nějakých 33 % myslím, přesně už bohužel nevím. A ano, vyšlo to s touto léčbou na poprvé. :)
Držím palce :) Klidně napiš i zprávu, kdybys chtěla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.20 13:23

@kiwiovka Dekuji moc, píšu :)

• Citovat
  • Upravit
1359
26.5.22 06:35

Ahoj holky, nevím jestli se v této skupince ještě diskutuje, jen sem se chtěla zeptat, mám naordiovàny na zvýšené NK buňky Intralipidy i 7 dní po KET, včera jsem infuzi z rodinných důvodu musela posunout na dnešek, kdy jsem 8 DC, dělala jsem si test a je negativní a cítím, se tak, prostě že to neklaplo a že každou chvíli přijde MS, můj dotaz zní, mám vážit dvě hodiny cestu na kapačku, může to ještě něco zachránit? nebo je to stejně už jedno, já si totiž myslím, že když dnes nemám ani stín na testu, že už tam prostě do testování noc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
26.5.22 08:19

@Zuzule2014
ahoj, obávám se že na tohle ti nikdo odpověď nedá. Asi ani v centru. Já v prvním těhotenství měla 14. den od ketu čárku slabší, než kontrolní, takže věřím, že testovat den 7., jako teď ty, není tam nic. A taky jsem na ty kapačky jezdila 2 hodiny. Já bych jela. I když se cítíš na neúspěch, jela bych. Ono ty pocity dost rády kecaj :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
26.5.22 08:31

@Zuzule2014 ja bych taky jela. Nebudes si to případně pak vycitat a premyslet, co by kdyby. Ja jsem testovala 12 dni po ET a nemela jsem ještě žádnou dálnici, i když ani ne ducha a čekala jsem dvojcata. Mě by se tyden po transferu taky nic neukazalo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
26.5.22 08:46

@kiwiovka @suzka1 holky a myslíte si, že to k něčemu je ty Intralipidy? tady jsem četla takové rozporuplné věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
26.5.22 08:52

@Zuzule2014
no za mě určitě, já jsem ten pozitivní příklad :)
1. těhotenství celkem 5 kapaček
2. jen 3, protože hodnota NK buněk se snížila, cca o polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
26.5.22 11:24

@Zuzule2014 ja to mela jen jednou pred ketem a ket se nepovedl. Jestli to mělo spojitost s intralipidy, to se nikdy nedozvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
9.6.22 09:47

@kiwiovka ahojky, mohu se zeptat jak velkou dávku intralipidu jsi pokaždé dostávala? Já mám 2 děti bez problému a poté 9 potratů vždy mezi 7.-12. tt. Jediné, co se zjistilo v rozsahlých testech, byly NK buňky cca 32% a zvýšená aktivita. Žiji v zahraničí a jako léčbu mi doporučili prednisolon 10 mg začít 8. den cyklu a intralipid okolo ovulace a pak 1.-2. týdně po zjištění těhotenství plus zvýšit prednisolon. Jsem z toho už úplně hotová. Byla jsem po 8. potratu u Dr. Černé (Malíčkové) a ta jen bez dalšího testování doporučila prednison 20mg a injekce igamplie, ale to už jsem byla na začátku 5.tt, no potratila jsem stejně 3 týdny na to. Asi už bylo pozdě. Poté jsem jí ještě psala co by doporučila dále a doporučila už jen IVF s PGS bez imuno testů, což mi tedy přijde docela radikální na to, že jsem otěhotněla v rozmezí 2,5 roku devětkrát a z toho jsem alespoň 5krát měla srdeční činnost. No nedalo mi to a našla jsem si imunologa až v Řecku, protože repro. imunologie neexistuje v zemi, kde trvale žiji. Ten IVF nedoporučil a nechal udělat testy a takové výsledky… Tak hledám někoho s podobnou zkušeností komu intralipidy pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4882
9.6.22 17:37

@jollile
ahoj, byla to vždy jedna kapačka o objemu 240 ml. 200 ml fyziol. roztoku a 40 ml 20% em. intralipidů. To jsem vyluštila z fotky, pomohlo ti to? Jinak Prednison jsem brala kdysi, ale právě dle Černé byl u mě zbytečný, ona mi ho pak už nenasazovala. Igamplii vůbec neznám, ale tuším, že tu nějaká diskuze byla i o těchto injekcích. Třeba najdeš.
Nevím, kam jezdíš do centra, ale na imunologii před případným dalším pokusem (nebo i ketem) bych trvala. Mě se třeba NK buňky samy snížily cca o polovinu, za nějaké necelé 3 roky. Ale přijde mi, že u tebe bude problém ještě někde jinde, dle tvé léčby. Případně bych se řídila pokyny lékaře z Řecka, pokud teď nemáte další pokus v plánu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2205
9.6.22 17:46
@jollile píše:
@kiwiovka ahojky, mohu se zeptat jak velkou dávku intralipidu jsi pokaždé dostávala? Já mám 2 děti bez problému a poté 9 potratů vždy mezi 7.-12. tt. Jediné, co se zjistilo v rozsahlých testech, byly NK buňky cca 32% a zvýšená aktivita. Žiji v zahraničí a jako léčbu mi doporučili prednisolon 10 mg začít 8. den cyklu a intralipid okolo ovulace a pak 1.-2. týdně po zjištění těhotenství plus zvýšit prednisolon. Jsem z toho už úplně hotová. Byla jsem po 8. potratu u Dr. Černé (Malíčkové) a ta jen bez dalšího testování doporučila prednison 20mg a injekce igamplie, ale to už jsem byla na začátku 5.tt, no potratila jsem stejně 3 týdny na to. Asi už bylo pozdě. Poté jsem jí ještě psala co by doporučila dále a doporučila už jen IVF s PGS bez imuno testů, což mi tedy přijde docela radikální na to, že jsem otěhotněla v rozmezí 2,5 roku devětkrát a z toho jsem alespoň 5krát měla srdeční činnost. No nedalo mi to a našla jsem si imunologa až v Řecku, protože repro. imunologie neexistuje v zemi, kde trvale žiji. Ten IVF nedoporučil a nechal udělat testy a takové výsledky… Tak hledám někoho s podobnou zkušeností komu intralipidy pomohly.

Ahoj..přidám svoji zkušenost, mám za sebou celkem 4× biochemko od loňského července, vždycky v podstatě stejný průběh, konec nejpozději do 6tt, nikdy jsem nestihla ani první kontrolu…na začátku 5. těhu jsem se dostala na repro imunologii, doktorka hned nasadila clexane na ředění krve (mám leidena heterozygotu, ale výsledky srážlivosti jsem měla vždycky v pořádku a doktorka na hematologii mi nechtěla injekce předepsat, ačkoliv v repro imunologii je známá jejich prospěšnost, nasadila utrogestan na noc…následně mi vyšly výsledky z imunologie, vše jsem měla v normě, jen NK buňky proti trofoblastu přes 27%, doktorka ihned nasadila injekce kortikoidů, konkrétně dexamedu…no a tvářila se jakože tohle těžko dopadne…už po třech injekcích se mi hodnota snížila na 13% a vše mám v normě aktuálně a těhotenství zatím prosperuje, dnes na kontrole vše v pořádku, jsem 9+0…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí