Introvert

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
1.9.17 18:59

Introvert

Zdravim,
Jsem hodně introvertní člověk, nerada jsem ve společnosti hodně lidi a mám pocit, že čím jsem starší tím je to horší a horší. Je mi čerstvě 17 let, takže ještě bydlím s rodiči a poslední dobou mi vadí, když za mnou třeba i přijdou na delší dobu do pokoje. Samozřejmě svoje rodiče mám ráda, ale užívám si ty chvíle, kdy jsem sama u sebe v pokoji, něco si čtu nebo jednoduše koukám z okna a přemýšlím.
Ve škole to taky není moc ideální je pro mě těžké se seznamovat, nevím, o čem si s lidmi povídat, jak navázat řeč. Mám jednu velmi doboru kamarádku, ale ta chodí na školu v jiném městě a je tam na intru. Moc přátel ve škole nemám, snažila jsem se se s nimi bavit, ale když jsem potom slyšela, jak některé spolužačky o mně říkají, že jsem vlezlá, když s nima jdu třeba z oběda nebo si k nim přisednu ke stolu ve škole. Na druhou stranu zase nechci být úplně odstrčená a nemít téměř nikoho, s kým ve třídě být a povídat si. Nevím, jestli úplně mi jde v téhle situaci poradit, spíš bych byla ráda za vaše názory, děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1108
1.9.17 20:08

Asi tak nejak.
Ja treba kolektivy vubec nemusim. Nejhorsi jsou pro me vetsi zenske kolektivy. Prestala jsem v praci chodit na obedy, protoze jsem to plkani proste nedavala. Zkratka se necitim dobre.
Jako mladší jsem se snazila zapadnout, ale ti ostatni lide to z člověka tak nejak cítí, ze to proste neni ono. A neberou ho…
Na ulici si klidne popovidam s cizimi lidmi na potkani, ale nejake kolektivni akce ne ne…
Driv me to trápilo, ale na starnuti je fajn, ze cloveku je vic a vic tak nejak jedno, co si mysli ostatní.
Takze misto,,asi bych mela…,, nastoupi,,a proc bych vlastne mela, kdyz je mi to neprijemne a necitim se dobre…,,
A clovek se na vsechno vesele vyprdne a dela to, pri cem se citi fajn 8)

Příspěvek upraven 01.09.17 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
1.9.17 20:17

Je potreba, aby ses brala takova jaka jsi a do niceho ses moc necpala, co ti nesedi. Introverti to maji tezsi, ale na te povaze je hodne krasneho. Vim to, protoze jsem taky introvertka :) Byt tebou bych si spis nasla par lidi, s kteryma si mas co rict. Myslim, ze to tak budes mit i v zivote- par vztahu, ale zato hlubokych. Takove ty spolecenske udalosti, ktere jsou nutne, ale nami introverty ne moc vitane :) se naucis zvladat, ale vsak je zvladas uz ted. Dulezite je nemit na sebe v tomto smeru moc velke naroky- to znamena pochvalit se, zes situaci nejak zvladla a nechtit po sobe buh vi jake spolecenske vykony. To mi pripada asi nejdulezitejsi, prijmout se prave takova, jaka jsi a nechtit byt nejaka jina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
1.9.17 20:57

Jeee jak já se natrapila, že nepatřím mezi oblíbence, jak jsem se snažila a nakonec zbytečně, protože to vždy vypadalo spíš vlezle jak říkáš a divně. I teď si někdy postestknu, že jsem jiná a chtěla bych si odpočinout od těch pohledu, pomluv atd. Ale nejradši jsem sama s mužem a synem, mám pár přátel a s lidma se dokážu bavit i tak, že vypadám jakože v pohodě a veselá. Ale jak už tu někdo řekl, až jak přibývají roky tak si uvědomuji, že je lepší být sama sebou a dělat to co chceš.. Opravdu chceš… Nakonec se našlo on pár lidí, kteří si myslí, že jsem zajímavá a o ty co pomlouvaji nebo odstrkuji stejně ani nemá cenu stát. Co z nich máš? Nic. My introverti potřebujeme dobít baterky o samotě abychom mohli mezi lidi.
V sedmnácti to trošku chápu, období toho kamarádeni, první lásky, zážitky, koupacky, brigády… Je fajn být v kolektivu brána… Ale jak lidi dospeji, leccos se změní a z třídní hvězdy je luzr a z luzra hvězda 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
1.9.17 21:04

Taky jsem velký introvert. Je mi 22 a poznala jsem, že mi občas i ti lidi chybí, ale k tomu myslím dojdeš časem. Dříve mi bylo nepříjemné dojít i pro rohlíky. Teď se přemáhám a hodně mi pomohla i Praha :) Držím palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
1.9.17 21:44

Znám to a naprosto chápu, jelikož jsem taky introvert. Když přijdu do nějakého nového kolektivu, vždycky to pro mě je nesmírně těžké. Ze začátku se opravdu snažím být komunikativní a přátelská, ale lidi ze mě prostě vycítí moji introvertnost a začnou být odtažití, nebaví se, pomlouvají. Nevím, kde dělám chybu. V přítomnosti přátel dokážu být úplně „normální“, ale jak je nějaký větší kolektiv, je to pro mě problém. Na jednu stranu je uzavřená povaha hrozně fajn, člověk se dokáže lehce ponořit do fantazie a tak, ale v reálném životě je to prokletí. Alespoň pro mě.
No, asi jsem ti moc nepomohla, ale aspoň jsem se vypsala. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.9.17 21:44

Děkuju za vaše zkušenosti a rady :) Jsem ráda. Občas mě to trápí, takový ty pocity, že nejsem oblíbenec, taková ta tichá puťka se kterou nic není. Ale jak píšete, doufám, že to je otázka času a postupem času se to bude zlepšovat a přijdou nějací ti kamarádi, který mě prostě budou brát a bude jim jedno, že nejsem ukecaná holka do společnosti :D V té škole je to asi takové nejmin přijemné, přeci jenom, trávím s těma lidma většinu času a oprostit se od toho úplně nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
1.9.17 21:48

Já byla na škole metalistka, nihilista a trochu beatnik :-D a mezi podobnýma jsem si našla souputniky. Navíc jsem ještě vaznejsi onemocněla takže úplně Mimoň :-D neboj, najdeš někoho, zkus to přes koníčky. Co tě zajímá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
1.9.17 21:56

@catchthem Nechci teď ze sebe dělat nějakou hvězdu, ale ve škole mi to docela jde, vysvědčení mám vždycky jedno z nejlepších a myslím, že i to je ten důvod, proč lidi ze třídy mě vnímají trochu jinak. „Ta šprtka co se pořád jenom učí“. Přitom to není úplně pravda, jsem jenom zoodpovědná a když něco dělám, tak se snažím pořádně. Závodně jsem plavala, ale nastaly jisté zdravotní problémy a před třemi lety jsem musela přestat. Od té doby se do sportu moc neženu. Naopak docela ráda čtu, baví mě i klasická literatura - což taky v dnešní době na sympatiích moc nepřidá :D Koníčky nic moc, v dětství jsem se nikam (do nějakých zámových skupinových kroužků) moc nehlásila - hodně lidí, velký kolektiv, strach z toho že nezapadnu a budu sama. A to mi tak nějak zůstalo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
1.9.17 22:01

Tak pro me to teda vubec prokleti neni :D ja si svou originalitu uzivam..ale je pravda, ze jsem se to musela ucit, mit se rada. Ale stoji to za to :) je to pak takova svoboda..delat si co chci, myslet si co chci, nedbat tolik, co si mysli okoli. Do zadnych kolektivu se necpu, protoze ted na rodicaku nemusim :D mam nekolik blizkyvh kamaradek, ale hlavne rodinu- manzela a deti, to jsou hlavne ti moji lidi. Jinak predtim v praci apod.jsem si taky nasla par blizkych lidi a jinak se snazila s ostatnimi drzet trochu takovou tu povrchni formu, spuhlasim, ze je to videt, nejaka odtazitost, to ze chci- a vlastne nechci :) se bavit, ale tak co..kazdy je nejaky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
1.9.17 22:03
@lucinda99 píše:
@catchthem Nechci teď ze sebe dělat nějakou hvězdu, ale ve škole mi to docela jde, vysvědčení mám vždycky jedno z nejlepších a myslím, že i to je ten důvod, proč lidi ze třídy mě vnímají trochu jinak. „Ta šprtka co se pořád jenom učí“. Přitom to není úplně pravda, jsem jenom zoodpovědná a když něco dělám, tak se snažím pořádně. Závodně jsem plavala, ale nastaly jisté zdravotní problémy a před třemi lety jsem musela přestat. Od té doby se do sportu moc neženu. Naopak docela ráda čtu, baví mě i klasická literatura - což taky v dnešní době na sympatiích moc nepřidá :D Koníčky nic moc, v dětství jsem se nikam (do nějakých zámových skupinových kroužků) moc nehlásila - hodně lidí, velký kolektiv, strach z toho že nezapadnu a budu sama. A to mi tak nějak zůstalo :D

Já mám kámošku, ta byla knihomol, jakože dost četla, hodně věděla, mimochodem jedna z těch, které se mnou zůstaly doteď, byli jsme sportovní třída, ona byla často nemocná a tak nějak nezapadla do toho schématu sportovce. Byla odpadlik. Teď je to člověk či má milion přátel, ale pořád jen pár opravdových, je úspěšná podnikatelka, vystudovana doktorka, neskutečně chytrá a hlavně zajímavá. Tím chci říct, že až vypadnes že střední a půjdeš třeba na VŠ, tak tyhle věci co děláš jsou dost cool jak se říká a tam najdeš spoustu podobných lidi. Ono ZŠ a střední… To jsou jalova léta. A rozhodně se uč, a nehled na ostatní, já blbka de neucila jak bych mohla a zbytečně teď třeba neumím jeden jazyk který bych mohla umět, pač jazyky mi jdou… Ale proč se učit, že, radši proflakam den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
1.9.17 22:06
@Liliana79 píše:
Tak pro me to teda vubec prokleti neni :D ja si svou originalitu uzivam..ale je pravda, ze jsem se to musela ucit, mit se rada. Ale stoji to za to :) je to pak takova svoboda..delat si co chci, myslet si co chci, nedbat tolik, co si mysli okoli. Do zadnych kolektivu se necpu, protoze ted na rodicaku nemusim :D mam nekolik blizkyvh kamaradek, ale hlavne rodinu- manzela a deti, to jsou hlavne ti moji lidi. Jinak predtim v praci apod.jsem si taky nasla par blizkych lidi a jinak se snazila s ostatnimi drzet trochu takovou tu povrchni formu, spuhlasim, ze je to videt, nejaka odtazitost, to ze chci- a vlastne nechci :) se bavit, ale tak co..kazdy je nejaky :D

:potlesk: :palec: přesně tak, krásně napsáno. Jsem Teda ve fázi učení ale je to úleva, když se člověk přijme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
1.9.17 22:11

@lucinda99 najdi si konicky. Vse je dobre, co te zajima..zkus i krouzek/kurz, jestli chces a souszred se tam na tu aktivitu, ne na lidi, je to pak mnohem snazsi. Nejsi typ, ktery nekde uplne splyne, ale proc bys taky mela..jdi si za vecmi, ktere te zajimaji a neres tolik okoli. Okoli te prijme tak, jak budes v pohode ty sama se sebou. Neznamena to, ze se stanes nejoblibenejsi hvezda spolecnosti :) ale kdyz si budes vazit TY sama sebe, svych nazoru, zkusenosti apod.,okoli to vyciti a bude te respektovat. Jestli nekomu nesednes, to je jeho problem..vsak tobe taky urcite nesedi vsichni. Bud na sebe pysna, bud hrdy introvert :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
1.9.17 22:13

@catchthem vid, je to pohoda! ucime se stale, ale jde to cim dal tim lip :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
1.9.17 22:17

To je pravda, na vs to pak jde lip, tam se ta originalita uz ocenuje :) A vzdycky si rikam, ze „odpadlici“ jsou nesmirne zajimavy lidi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová