Intuice - příběhy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
197
4.7.23 15:33

Intuice - příběhy

Ahoj všichni!

Prosím, povězte, pokud máte, vaše příběhy, kdy hlavní roli hrála intuice.

Již půl roku se trápím s něčím, jež bych už nejraději vzdala, ale intuice mi říká nevzdávej to!
Teď mi známá říkala, že jí něco říkalo, že to nemá dělat. Ale neposlechla a musela čelit následkům, což by se nestalo, kdyby to „něco“ poslechla. A mě inspirovalo, abych se o to více nevzdávala.

Tak šup s dalšími inpiracemi, nejen pro mě, ale pro všechny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
4.7.23 16:40

Může to být celkem hezké téma…

Kdybych se v životě řídila svou intuicí a ne rozumem z rozumu, vyhla bych se spoustě nepříjemnostem.
Naštěstí nikdy nešlo o nic fatálního. Ba jo, vlastně jednou. Jeli jsme na prodloužený víkend a já byla pořád divně nervní. Na to místo jezdíme už několik let. Já se v půlce cesty rozhodla, že musíme jet jinudy - relevantní důvod nebyl, ale manželovi jsem řekla, že nechci jezdit pořád stejně… Na trase, kterou bychom normálně jeli se stala smrtelná nehoda několika aut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
4.7.23 16:50

Jednou se takhle sprchuju a najednou přede mnou otčím (byl moc hodný a dost mladý, tehdy mu bylo ani ne 45) a říká : Ahoj Luci a měj se pěkně… normálně jsem ho živě viděla, nijak často jsem na něj v dospělosti nemyslela ani jsme se více let neviděli…
druhý den jsem se dozvěděla, že v tu chvíli umřel..
Prostě na věci mezi nebem a zemí věřím a taky vím, že co vysíláme, to se nám jednou vrátí.. akorát to občas strašně dlouho trvá ;)

a běžně se mi stává, že si random vzpomenu na nějakou kámošku (třeba i dávnější) a ona zrovna v té chvíli volá/píše…

intuici obecně bych fakt věřila…
jen někteří lidi jsou na to citliví víc a někdo necítí de facto nic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.7.23 16:57

Já jsem měla intenzivní pocit, že je dcera vážně nemocná. Holka je hyperaktivní a nic na ní nebylo vidět, lékařkou ani manželem jsem se nenechala odbýt. Kdyby ano, tak už tu není.
Já jsem hodně intuitivní člověk a hodně na pocity dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.7.23 17:05

@Lucy75
Tak věci mezi „nebem a zemí“ se sem ani neodvažuju psát. Nějak nemám na to, aby mě někdo přesvědčoval, že se to dá vysvětlit racionálně a já jsem vlastně blázen. Možná blázen jsem, ale vím své :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
4.7.23 17:06
@Lucy75 píše:
Jednou se takhle sprchuju a najednou přede mnou otčím (byl moc hodný a dost mladý, tehdy mu bylo ani ne 45) a říká : Ahoj Luci a měj se pěkně… normálně jsem ho živě viděla, nijak často jsem na něj v dospělosti nemyslela ani jsme se více let neviděli…
Prostě na věci mezi nebem a zemí věřím a taky vím, že co vysíláme, to se nám jednou vrátí.. akorát to občas strašně dlouho trvá ;)

a běžně se mi stává, že si random vzpomenu na nějakou kámošku (třeba i dávnější) a ona zrovna v té chvíli volá/píše…

jen někteří lidi jsou na to citliví víc a někdo necítí de facto nic ;)

Něco podobného jsem zažila taky jen jsem ti slyšela, docela zřetelně v hlavě.
Právě jsem měla jízdy v autoškole a úplně zřetelně jsem slyšela jak mi někdo nebo něco říká, že řídím jako děda. Pro příchodu domů mi táta řek, že děda zemřel.

Vždycky poznám, že je žena těhotná. (Z blízkého okolí) vždycky akorát čekám až to řekne. Prostě to vidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
4.7.23 17:51

@baaruunkaa
Já si takhle „předpověděla“ raka. Jednoho rána jsem se probudila (měla jsem zvláštní sen) a věděla jsem, že je malér. Volám na gyndu, že chci prohlídku - není prý důvod, prevence vyšla v pořádku, takže pokud nemám problém, tak smůla. Problém jsem si tedy vymyslela a byl tam… Naštěstí zachyceno včas.

Jsi dobrá, že si se nedala!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11080
4.7.23 17:55
@baaruunkaa píše:
Já jsem měla intenzivní pocit, že je dcera vážně nemocná. Holka je hyperaktivní a nic na ní nebylo vidět, lékařkou ani manželem jsem se nenechala odbýt. Kdyby ano, tak už tu není.
Já jsem hodně intuitivní člověk a hodně na pocity dám.

A nemoc? Promiň, řeším taky dceru a musela jsem se zeptat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.23 18:01

Kdyz bylo dceri 9 tydnu, nahle jsem se v noci vzbudila a vystrelila uplne bezduvodne k ni par sekund predtim, nez zacal pipat monitor dechu. Doted nevim, jestli skutecne nedychala nebo falesny poplach, ale nastesti bylo vse ok. Casto se mi stava takove to ze na nekoho myslim a zrovna mi napise.

• Citovat
  • Upravit
694
4.7.23 19:32

Jednou jsem se vracela autem domu. Projizdim jednim mestem po hlavni silnici a najednou jsem v hlave „slysela“ at si hlavne hlidam padesatku. Tak jsem to udelala a poctive koukala na tachometr vic, nez jindy.
Pred vyjetim z toho mesta mi z vedlejsi silnice vlitlo do cesty auto (nebylo tam videt). Slapla jsem na brzdu. Bylo to o par metru, druhe auto projelo snad 70 bez pribrzdeni. Do dnes nevim, kdo/co to byl/o, ale vyhnula jsem se asi necemu hnusnemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
4.7.23 19:33

@jita22 Měla myelodysplastický syndrom, musela podstoupit transplantaci kostní dřeně. Na ní nešlo vůbec vidět, že jí něco je. Je hodně akční dítě od mala. Teď už je naštěstí v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.7.23 19:53
@Lucy75 píše:

jen někteří lidi jsou na to citliví víc a někdo necítí de facto nic ;)

To jsem zažila s dědou. Byla jsem v nemocnici a on stál mezi dveřmi a další den jsem se dozvěděla, že umřel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
4.7.23 20:03

Když mi bylo 17 tak jsem chtěla jet s kamarády na zábavu… Normálně jsme tak jezdili a mamka s tím neměla problém. Ten den mě premlouvala ať nikam nejezdím… Já jsem si stala za svým a odjela… Asi 500 metrů od domu jsme se vybourali… Pro mě letěl vrtulník měla jsem několikrát zlomenou panev a další zranění… A tak jsem v 17 začala znovu poslouchat maminku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
4.7.23 21:52

Napadlo mě několik situaci když jsem jela autem, takové to předvídání, že nám někdo nedá přednost, ale to těžko říct, jestli je to intuice nebo spíš zkušenost řidiče, např. podvědomě si uvědomí, že ten někdo řídí jako blbec a dá si na něj pozor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.24 21:20

Poslechnout intuici nebo ne?

V minulosti už mi intuice řekla 2 x něco co se potom potvrdilo jako pravda a 1 x mi zachránila život.

Teď nevím zda ji poslechnout nebo ne, mám strach, že když to neudělám, že budu litovat.
Před rokem jsem uzavírala pracovní smlouvu. Ještě před podepsáním smlouvy, teprve se řešilo papírování a nevěděli jsme ani pořádně pracovní dobu.

Mi intuice řekla, že rok bude stačit.

Nevěděla jsem co si o tom myslet, protože do práce jsem nastoupila, byla jsem tam šťastná, spokojená i přes šílenou pracovní dobu, dobíjela jsem si tam baterky.
Rok se blíží (posledních pár týdnu) a blíží se tedy i podepsaní smlouvy nebo jít jinam.

A já nevím zda doopravdy odejít, zda dělám dobře. Zůstat - fajn šéfová, kolektiv. Náplň práce jak kdy někdy fajn, někdy horší. Když je co dělat čas utíká a i delší pracovní doba uteče víc jak 9 hod. Když není co dělat a to je většinou, tak se to táhne.

Už to není takové wau jak bylo na začátku a já si říkám, že když intuici neposlechnu budu toho litovat..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí

Karak