Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
V 21 letech ti plný ID na pořád nedají ani náhodou. Buď nechají třetí stupeň další rok, nebo sníží.
S prvním a druhým stupněm si můžeš najít celkem obstojne zaměstnání u kterého nemusíš jen stát na místě, nebo sedět. Hodně berou s ID na pozice strážných, vratných, úklid apod.
Kamarádka má po třech operacích páteře (vyhřezlé plotýnky jako ty) a má ID prvního stupně, pracuje na recepci jedné firmy a ještě chodí uklízet. Třetí stupeň neměla ani hned po třetí operaci, měla druhý, taky byla dost obézní a lékař jí řekl, že obezita je jen její problém a má zhubnout, že ji ID druhého stupně určitě nenechají jen proto, že je tlustá a nemůže se hýbat. Zhubnout se dá i bez velkého sportování, to samé jí napsali do zprávy i z revizní komise a taky tak bylo, důchod ji snížili na první stupeň.
@šklíbakočka jsem z plzně a chtěl jsem jít Do Třeboně do Lázní. Vážim tolik protože mam prostě takovou postavu..měřím necelé dva metry…jasně že nějaké ty kila na víc mám ale že bych byl hora sádla to si nemyslim..každopádně s tim proplacenim fyzioterapeuta děkuji to mi nějak ušlo..to budu muset za praktickým aby mi vyplnil žádost na pojišťovnu že ano?
Invalidní důchody běžně berou lidem bez končetin. Nějaké mravenceni není důvod být plně invalidní. Speciálně na záda důchody nechávají opravdu minimálně, protože nějaké problémy se zády má každý, to by muselo být půl republiky v invalidním důchodu.
To, že jsi tlustá, je jen tvůj problém, to není důvod k invalidite. Právě proto jsi měla ten rok po operaci, ať se dáš dohromady. Což je myslím, velmi velkoryse. Pokud ti neodeberou celý důchod, což je ale dost pravděpodobné, tak ti jej určitě sníží a pracovat budeš muset, nejen z finančních důvodů, ale u nižších důchodu nemáš státem placené odvody a nepočítají se ti do odpracovaných let.
@Cizinka1 pracuji jako pokladní v malem krámku..o vzdělání hodně uvažuji jenže co tady mame v plzni soukromé tak jsou hrozně drahé..a co se tyka rehabilitaci tak na ty jsem chodil rok a po roce mi dali korzet a poslali mě domů..po 2 měsících neustale bolesti jsem změnil neurologa a ten mě poslal hned na operaci..proto mam z rehabilitaci i tak trochu strach aby tam semnou opět nedělali něco špatně…po změně neurologa už se bojim jit nekam jinam…
@mado práce mi problem nedělá..ale představa že budu v 21 letech dělat vrátného mě opravdu děsí..
@Macabily a proč vratneho, můžeš dělat co chceš a v jakém rozsahu chceš. Pokud důchod vezmou nebo sníží neplynou z toho žádná pracovní omezení. Když zvládneš dělat 12 hodin denně hornika můžeš to dělat.
Tak je super, že máš práci kam se můžeš vrátit a těší tě ji dělat.
@Big boss v kolil letech šla na první operaci? Já měl od mala ploché nohy a scholiozu a než jsem šel na operaci doktor mi řekl že jsem měl velké štestí hrozilo mi ochrnutí..neni operace jako operace..snizenou schopnost mam o 70%.
@Macabily vzdělání si můžeš doplnit i na státní škole. Nemusis mít soukromé rehabilitace ani školy, je možnost výběru.
@mado jak jsem už psal opravdu mam problem s tim stát na nohou delší dobu..proto sem napsal vrátného..diplom bohužel nemam abych seděl v kanceláři..
@Macabily píše:
@mado práce mi problem nedělá..ale představa že budu v 21 letech dělat vrátného mě opravdu děsí..
Tak toho se fakt nebojte, protože tato místa bývají pracujícími invalidními a starobními důchodci většinou staršího věku obsazena na celá léta dopředu a někde se na ně dělá i pořadník, nekecám.
Být vámi, zaměřím se na pořádné fyzio, rehabilitace a ty lázně by také mohly pomoci. Když shodíte pár kilo, bude to jen ku prospěchu. Nepíšete, jaké máte vzdělání, nikdy není pozdě na nějakou tu rekvalifikaci, nebo na doplnění studia, je vám teprve 21, máte celý život před sebou.
@Macabily však píšeš, že máš práci jako pokladní. A vrátni, ti naopak drepi na vrátnici, občas vylezou, pak zase sednou. Musíš si najít práci, která ti bude vyhovovat a nejlépe i bavit. Když ti nedělá dobře dlouhé stání tak nepůjdeš k hradní stráží nebo poště dělat doručovatele, ale najdeš si sedave zaměstnání, u spousty dělnických profesi se dá sedět.
@lucad77 vzdělání bohužel nemám..Druhý a třetí ročník sem proležel v bolestech … Do lázní bych rád ale bohužel kvůli covidu jsou tam extremni priplatky na které opravdu nemam…o rehabilitacich uz jsem psal..moje neurolozka mela ted zdravotni problemy a ja jsem radsi 2 mesice pockal nez se uzdravi nez abych chodil někam jinam, jednou už sem na to doplatil a znovu to riskovat nebudu
@mado ano mam hned vedle sveho bytu a mam tu dovoleno sedet..hlavne si opravdu jen privydelavam
Máš nárok na i. d. 3. stupně, pokud máš sníženou schopnost pohybu 70%, což píšeš, že máš, takže ano, dostaneš zase na další rok
@Macabily píše:
@lucad77 vzdělání bohužel nemám..Druhý a třetí ročník sem proležel v bolestech … Do lázní bych rád ale bohužel kvůli covidu jsou tam extremni priplatky na které opravdu nemam…o rehabilitacich uz jsem psal..moje neurolozka mela ted zdravotni problemy a ja jsem radsi 2 mesice pockal nez se uzdravi nez abych chodil někam jinam, jednou už sem na to doplatil a znovu to riskovat nebudu
Na to bych se i zadlužila.
Proč to za tebe nezaplatí vaši?
A co se ti stalo?