Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@šklíbakočka opravdu bych nespolehala na to, že mu zůstane, když je mladý, po operaci a už teď zvládá pracovat.
@mado píše:
@šklíbakočka opravdu bych nespolehala na to, že mu zůstane, když je mladý, po operaci a už teď zvládá pracovat.
Ne na to by neměl spoléhat, určitě ne. Jen pokud má ten ochranný v., jak píšu, tak 1 (pokud by mu třeba zůstala) by byla těch 7 t. a trochu. Zdravotní by za něj platil stát. K tomu by si mohl najít nějaký třeba kratší úvazek atd…
ale určitě by měl něco dělat, zhubnout, rehabilitovat, škola atd…
@šklíbakočka přesně tak, metoda, jsem tlustý, dělá mi to problémy, chci důchod je dost mimo, ve chvíli, kdy už je rok po operaci a v relativně provozushopnem stavu. Jak k tomu přijdou lidi, co jsou opravdu těžce nemocní.
@mado píše:
@šklíbakočka přesně tak, metoda, jsem tlustý, dělá mi to problémy, chci důchod je dost mimo, ve chvíli, kdy už je rok po operaci a v relativně provozushopnem stavu. Jak k tomu přijdou lidi, co jsou opravdu těžce nemocní.
no ono mít 3 ve 21.-(.
jestli to je pravda, co píše, tak žádná sranda. Podpora rodiny nula, vzdělání nula, zdraví problém. Většina lidí má něco z toho, že jo…a tenhle člověk je asi totálně v maléru.
@mado Jsem rád za váš názor ale myslim si že do toho extra nevidíte uvědomte si že jsem sice možná mladý..ale kvůli témeř 18 měsíční špatně vykonané léčbe ze strany právě rehabilitací a neurologa.. sem byl vystaven opravdu akutnímu stavu té operace(v pandemické době někteří čekali i půl roku a déle..u mě to byl akutní stav a od zjištění u neurochirurga sem už za 10 dní nastupoval na lůžko) a jelikož jsem měl skříplý nerv opravdu dlouhou dobu mám ty nervy opravdu extremne porušené..nechci se tu vymlouvat ale opravdu se necitim na 21..spim max 1.5 hod v kuse nedokazu zabrat a tahne se to semnou opravdu dlouho..takze chapu vasi reakci ale kdyby to bylo tak jednoduché jak říkáte byl bych za to opravdu rád..ale pracuji jen abych mohl prezivat..a mit mravence 24/7 už pomalu 3 roky opravdu není sranda..moje otázka byla jestli mi duchod prodlouží..nic jiného můj život opravdu neznáte a nevíte jak se cítím..myslíte si snad že mě to nějak těší že jsem invalida?
@Macabily píše:
@mado Jsem rád za váš názor ale myslim si že do toho extra nevidíte uvědomte si že jsem sice možná mladý..ale kvůli témeř 18 měsíční špatně vykonané léčbe ze strany právě rehabilitací a neurologa.. sem byl vystaven opravdu akutnímu stavu té operace(v pandemické době někteří čekali i půl roku a déle..u mě to byl akutní stav a od zjištění u neurochirurga sem už za 10 dní nastupoval na lůžko) a jelikož jsem měl skříplý nerv opravdu dlouhou dobu mám ty nervy opravdu extremne porušené..nechci se tu vymlouvat ale opravdu se necitim na 21..spim max 1.5 hod v kuse nedokazu zabrat a tahne se to semnou opravdu dlouho..takze chapu vasi reakci ale kdyby to bylo tak jednoduché jak říkáte byl bych za to opravdu rád..ale pracuji jen abych mohl prezivat..a mit mravence 24/7 už pomalu 3 roky opravdu není sranda..moje otázka byla jestli mi duchod prodlouží..nic jiného můj život opravdu neznáte a nevíte jak se cítím..myslíte si snad že mě to nějak těší že jsem invalida?
Jenomze ob ti nikdo nemuze rict, jestli ti ho prodlouzi. Zalezi ciste na posudkovem. Navic treba o tech laznich za velke penize to byla vymluva, rozhodne se neplati 15000.
@vokishka píše:
Jaké příplatky jsou kvůli kovidu, v lázních?
Přesně, toho jsem si všimla taky. A kolik bude doplácet zalezi na vybraných lázních a ubytování. Když si najde ubytko s triluzakem, vyjde to podstatně levněji. Já tady jen vidím stížnosti, co všechno nejde, a jaký je chudinka. Zdraví je jeho, on se musí starat.
@Macabily píše:
Nikdo tu Vaše potíže nijak nezlehčuje, a málo spát, mít dlouhodobé bolesti atd. to člověka prostě ničí. Na druhou stranu, musíte s tím něco dělat Vy. Najít další rehabilitaci, lázně bez doplatků. Pokud to jde, cvičit a cvičit a stále cvičit. Máte ten ochranný výpočet ID? Pokud by Vám to snížili třeba na tu 1, tak jak píšu, byste měl cca 7t. a něco. Neplatil zdravotní. K tomu by se pak již dalo přidat něco na kratší úvazek. O prodloužení rozhodne lékař a ne čtenáři emimina.
@Macabily ano tvuj život neznám, Protože je to tvůj život, musíš se s tím naučit žít přijmout situaci, jaká je. Hele, ti stejně stáří kluci, i mladší. co proti sobě teď válči na Ukrajině si to taky nevybrali a musí to žít.
Pokud jsi důchod dostal na rok, tak je to na regeneraci po operaci, aby jsi se mohl plně věnovat zlepšení svého stavu. Makat na tom, jako by jsi makal v práci, aspoň takový čas denně.
Víš, v pozdějším věku, když je tělo starší, bolí už všechny všechno, přesto žijí a pracuji, naučí se s nemocí vycházet.
Pokud dostaneš dalsi rok důchodu, tak toho využij k tomu, co nejvíc se zlepšit,
A neboj, zkušenosti mám dost, proto ti radim, lázně jsou bez doplatku, jen musíš snížit luxus, rehabilitace jsou na pojišťovnu, jen musíš pohledat kde, na zhubnutí ti poradí i obvodní lékařka i na té rehabilitaci.
V práci se snaž, ať se staneš nepostradatelným a zvýší ti úvazek.
Rozhodnutí o ID záleží, jak se komise vyspi, pak se sice můžeš odvolat, ale je to na dlouhé lokte s nejistym vysledkem. Všeobecně mladým lidem důchody prodlužují neradi. Starším s bolavymi zády je berou taky. To je prostě zažitá praxe, chápu, že to číst nechceš, ale připraven na to musíš být.