Invalidita 3. Stupně

18
12.3.22 01:03

Invalidita 3. Stupně

Dobrý den, můžou mi sebrat invalidní důchod pokud jsem ho dostal jen na rok(3.stupeň)? Máte s tim nějaké zkušenosti? Je mi 21 a jsem po operaci páteře štípali mi plotýnky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1845
12.3.22 05:00

Samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.3.22 06:40
@Macabily píše:
Dobrý den, můžou mi sebrat invalidní důchod pokud jsem ho dostal jen na rok(3.stupeň)? Máte s tim nějaké zkušenosti? Je mi 21 a jsem po operaci páteře štípali mi plotýnky

Samozřejmě, pokud se stav za rok zlepší, mohou dát 1, 2 nebo i odebrat zcela.
co to znamená štípali mi plotýnky?
jinak zde:
 https://www.naseduchody.cz/…yhlaska.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15173
12.3.22 06:46

Samozřejmě že ho případně sníží nebo odeberou. Kamarád byl také na operaci páteře. Za rok dostal z 3 stupně 1 a za další rok mu důchod odebrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12624
12.3.22 06:58
@Macabily píše:

Ano, po skonceni doby se bude delat dalsi setreni, tj. znovu posudek od praktickeho lekare, ktery bude pak posuzovat revizni a uzna to dale nebo neuzna..nebo ho muze snizit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
12.3.22 08:53

Je to vcelku bezna praxe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24715
12.3.22 13:16

Určitě mohou. Snížit stupeň nebo odebrat. Záleží na zdravotním stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 13:55

@šklíbakočka Měl jsem vyhřezlou plotynku 4mm od míchy, při operaci mi štípali přebytečnou část, bohužel co se týče zdraví tak na tom moc dobře nejsem mam pořád extremni mravenčení na prstech u leve nohy a jelikož mam 120 kilo jsem opravdu rád že zvládnu 1-2 hodiny stát..proto se právě ptam nedokážu si aktualně představit že bych někde stál 8 hodin. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 13:59

@karkarka kolik bylo kamarádovi let? Mě se stalo už v 17ti právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 14:03

@lilith1 Mě bylo právě od známého řečeno že pokud se mi tohle vše stalo ještě v dorosteneckém věku tak je to už na trvalo špatné, když sem byl ještě ve vývinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.3.22 14:15
@Macabily píše:
@šklíbakočka Měl jsem vyhřezlou plotynku 4mm od míchy, při operaci mi štípali přebytečnou část, bohužel co se týče zdraví tak na tom moc dobře nejsem mam pořád extremni mravenčení na prstech u leve nohy a jelikož mam 120 kilo jsem opravdu rád že zvládnu 1-2 hodiny stát..proto se právě ptam nedokážu si aktualně představit že bych někde stál 8 hodin. Děkuji za odpověď

Proto Vám dali na ten rok 3, abyste se dal do kupy, cvičil (pokud to půjde), zhubnul atd.
aktuálně nikde stát nemusíte a za rok se uvidí
najděte si dobrého, ale opravdu dobrého fyzioterapeuta
těžko Vám na výhřez plotýnky daji 3 trvale ve 21 letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 14:22

@šklíbakočka právě že jdu v květnu už na přezkoušení..fyzioterapeuta bych možná i našel ale bohužel s duchodem si ho nemuzu dovolit..chtěl jsem jít do lázní jelikož jsem měl proplacené procedury pojišťovnou…ale když mi řekli že musím stejně za 28 dní 15 tisíc doplatit a to nepočítám nájem…bohužel se opravdu fit necítím a mam i trochu strach z toho jak to vše dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.3.22 14:31
@Macabily píše:
@šklíbakočka právě že jdu v květnu už na přezkoušení..fyzioterapeuta bych možná i našel ale bohužel s duchodem si ho nemuzu dovolit..chtěl jsem jít do lázní jelikož jsem měl proplacené procedury pojišťovnou…ale když mi řekli že musím stejně za 28 dní 15 tisíc doplatit a to nepočítám nájem…bohužel se opravdu fit necítím a mam i trochu strach z toho jak to vše dopadne

Fyzio (8 cvičení?) proplatí pojišťovna, ale připlácí se, jak kde. Ale základ jde na pojišťovnu. Také se čeká, jak kde. Nevím, odkud jste. V lázních stejně nebudete cvičit o tolik více. Proč máte 120 kg? Vy musíte v práci jen stát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
12.3.22 14:34
@Macabily píše:

No když nemůžeš stát, nevím co máš ZŠ povolání tak budeš muset si najít něco co se svým zdravím můžeš dělat a dodělat si vzdělání. Ty jsi dostal určitě rehabilitaci spoustu cviku, je důležité je poctive cvičit a zpevnit všechno svalstvo. No acto zd by jsi měl zhubnout, víš asi sám moc dobře. Jsi mladý, nemůžeš být celý život na invalidním důchodu. Znám více lidí jako ty, sams mám problémy d pateri, většinou se s tím dá žít i pracovat, ale musíš proto něco dělat už celý zivot

• Citovat
  • Upravit
24715
12.3.22 14:40
@Macabily píše:

Dobře, ale to pořád není nevratný stav. Těch 120 kilo snad mít trvale nemusíte, nebo ano? Jste mladý člověk. Dovedu si představit, že vás spíš budou chtít dotlačit k tomu, abyste svůj zdravotní stav zlepšoval, nebo si našel práci, při které nebudete muset tolik hodin stát. Neříkám, že vám ten důchod hned odeberou, ale že vám ho sníží, aby vás motivovali, je docela možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí