Invalidita 3. Stupně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
12.3.22 16:10

@Zeoli jste si tím opravdu jistý? Popripade jak to bude probihat za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 16:13

@Zeoli zadluzeny bohuzel jsem…tata odesel kdyz mi byl rok a s matkou nejsem v kontaktu … podle doktoru to je tim ze sem jako maly nenosil ortopedicke vlozky..pak kdyz mi rekla pani doktorka v 15 ze mam zada jak paragraf..to tomu jen napomohlo a pak uz se to semnou tahlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
12.3.22 16:16

Jaké příplatky jsou kvůli kovidu, v lázních?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 16:23

@vokishka kamarád má stejný problem a před pandemií doplácel za 28 dní necelé 4 tisice..a to měl pokoj sám pro sebe..mě řekli Za ubytovnu a s někým na pokoji 15tisic a kdybych chtel mit pokoj sam tak 21…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
12.3.22 16:29
@Macabily píše:
@vokishka kamarád má stejný problem a před pandemií doplácel za 28 dní necelé 4 tisice..a to měl pokoj sám pro sebe..mě řekli Za ubytovnu a s někým na pokoji 15tisic a kdybych chtel mit pokoj sam tak 21…

no třeba tady je to 150 korun za den
https://www.sanatoria-klimkovice.cz/…ka-pece-klp/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.22 16:29
@Macabily píše:
@Zeoli jste si tím opravdu jistý? Popripade jak to bude probihat za rok

Půjdeš ke komisi, ta, pokud dojde k závěru 70%, tak ti ho dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65418
12.3.22 16:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
12.3.22 16:31
@Zeoli píše:
Půjdeš ke komisi, ta, pokud dojde k závěru 70%, tak ti ho dají.

Čili jistého není nic. Záleží na posudkáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.22 16:31
@Macabily píše:
@Zeoli zadluzeny bohuzel jsem…tata odesel kdyz mi byl rok a s matkou nejsem v kontaktu … podle doktoru to je tim ze sem jako maly nenosil ortopedicke vlozky..pak kdyz mi rekla pani doktorka v 15 ze mam zada jak paragraf..to tomu jen napomohlo a pak uz se to semnou tahlo

Já myslela, že jsi měl nějaký úraz. No rodinný vztahy jsou složitý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
12.3.22 16:32
@lucad77 píše: Čili jistého není nic. Záleží na posudkáři.

To záleží přece vždycky, když o něm rozhodují :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
12.3.22 16:35
@Zeoli píše:
To záleží přece vždycky, když o něm rozhodují :mrgreen:

No o stranu dříve váš příspěvek z času 16:08 vyzněl ve smyslu, že ten důchod 3. stupně na další rok má zakladatel jistý, že ho dostane. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 16:46

@Zeoli i po 2 letech mi nechají podle vás 3. Stupen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
12.3.22 16:48

@Zeoli kéž by úraz..přišlo to samo ze dne na den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22092
12.3.22 18:28

Ne, a i po dvou letech ti jej nenechají, pri každém předvolání je možná změna, navíc pokud ted máš 70%, tak jsi na horní hranici 3. Za rok se ti stav stabilizoval, jsi mladý, jsi v lepším stavu, než před operací. Takže s tou 3 bych nepočitala. Sežeň si lázně bez doplatku, když na to nemáš, tak nemůžeš mít jednolužak s koupelnou, jedeš tam kvůli něčemu jinému, zajistí si rehabilitace na pojišťovnu a hlavně si zajistí práci, která tě uživí, protože je velké riziko, že o důchod přijdeš. Zvláště mladým lidem není moc trend důchody nechávat, pokud nejsou opravdu ležaci. Už teď zvládáš chodit na menší úvazek do práce na pokladnu, tak si ten úvazek snaž zvýšit a být pro zaměstnavatele nepostradatelný. Pokud ti duchod sníží třeba na 1,tak budeš brát pár stovek, protoze ti to nemaji z čeho vypočítat, zatím si státu nic neodvedl.
Zkus se zeptat ve škole, kterou jsi nedokončil, zda není možnost skolu dodělat dálkově. bez vzdělání nemáš šanci na jinou práci, než pomocné manuální. S vratnym nepočítej, na to jsou pořádniky důchodců na deset let dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
12.3.22 18:41
@mado píše:
Ne, a i po dvou letech ti jej nenechají, pri každém předvolání je možná změna, navíc pokud ted máš 70%, tak jsi na horní hranici 3. Za rok se ti stav stabilizoval, jsi mladý, jsi v lepším stavu, než před operací. Takže s tou 3 bych nepočitala. Sežeň si lázně bez doplatku, když na to nemáš, tak nemůžeš mít jednolužak s koupelnou, jedeš tam kvůli něčemu jinému, zajistí si rehabilitace na pojišťovnu a hlavně si zajistí práci, která tě uživí, protože je velké riziko, že o důchod přijdeš. Zvláště mladým lidem není moc trend důchody nechávat, pokud nejsou opravdu ležaci. Už teď zvládáš chodit na menší úvazek do práce na pokladnu, tak si ten úvazek snaž zvýšit a být pro zaměstnavatele nepostradatelný. Pokud ti duchod sníží třeba na 1,tak budeš brát pár stovek, protoze ti to nemaji z čeho vypočítat, zatím si státu nic neodvedl.
Zkus se zeptat ve škole, kterou jsi nedokončil, zda není možnost skolu dodělat dálkově. bez vzdělání nemáš šanci na jinou práci, než pomocné manuální. S vratnym nepočítej, na to jsou pořádniky důchodců na deset let dopředu.

On už ID 3 má, možná má ochranný výpočet (do 28 let věku), to by měl mít 3 minimálně 14155 Kč a ID 1 by dostal 7319 (letos tedy). Ale nevíme, zda tam neměl nějakou mezeru. „Podmínkou, aby byl ochranný výpočet proveden, je, aby žadateli v době od 18 let do data vzniku nároku na invalidní důchod nechyběl jeden rok doby pojištění nebo více – tj. může chybět nejvýše 364 dní pojištění.“ Rozhodně by neměl spoléhat na nějaké prodloužení 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí