Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nevite nahodou nekdo, kdo si zadal o i nvalidni duchod a byl mu schvalen, jestli se to bere od doby kdy jste si o nej zazadaly nebo od doby kdy ho schvalily? Priklad:Kamaradka si byla zazadat o invalidni duchod na zacatku prosince 2015,u dr byla na sepsani praktickzm lekarem 7. ledna 2016 a ten den to taky bylo odeslano. Odpoved prisla zacatkem unora 2016.Byl schvalen 1 stupen invalidity od 6.1.2016 posudkovym lekarem.Ale pri sepisovani zadosti na ossz v prosinci bylo receno ze pokud duchod uznaji, bude se pocitat od doby podani zadosti, tak jak to tedy je? Nevite nekdo?
Ahoj, já důchod mám. Mně navazoval na ukončení neschopnosti. A když jsem dostala rozhodnutí, přímo v tom rozhodnutí je napsané přesné datum. Samozřejmě, že jsem to podala skoro o dva měsíce dřív, než to bylo rozhodnuto a platilo to. Také jsem v prosinci sepsala žádost a podal to i můj MUDr. A důchod mám od února.
Katka
Aha, takze s tim nic neudelam. Podala jsem zadost v prosinci, ale duchod mi uznaly od ledna.
Tak proc mi ta zenska na zelene tvrdila, ze mam narok od doby podani? takze jsi nedostala ani ten jednorazovy prispevek 1200 kc? ktery byl pro vsechny duchodce, nebo dostala?
Nedostala jsem ani ten jednorázový příspěvek. Protože jsem pořád měla neschopnost. Že to navazuje na zkončení podpůrčí doby.
Katka
Tak me byl priznam důchod i zpetne. Vim o lidech kterým ho přiznali az rok dozadu.
Tak me byl schvalen od 6 ledna a teprve dnes mi prislo kolik budu brat, tak je mi jasne ze mi poslou i za leden a unor
Tak ono to chvilku trvá než to vse spocitaji. Záleží asi na diagnóze. Ja zadala tusim v únoru před dvěma lety a zaplatili mi ještě půl roku před.