Invalidni důchod - zažádání a schválení

55
17.3.16 20:33

invalidni duchod-zažádání-schválení

Nevite nahodou nekdo, kdo si zadal o i nvalidni duchod a byl mu schvalen, jestli se to bere od doby kdy jste si o nej zazadaly nebo od doby kdy ho schvalily? Priklad:Kamaradka si byla zazadat o invalidni duchod na zacatku prosince 2015,u dr byla na sepsani praktickzm lekarem 7. ledna 2016 a ten den to taky bylo odeslano. Odpoved prisla zacatkem unora 2016.Byl schvalen 1 stupen invalidity od 6.1.2016 posudkovym lekarem.Ale pri sepisovani zadosti na ossz v prosinci bylo receno ze pokud duchod uznaji, bude se pocitat od doby podani zadosti, tak jak to tedy je? Nevite nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.3.16 20:44

Ahoj, já důchod mám. Mně navazoval na ukončení neschopnosti. A když jsem dostala rozhodnutí, přímo v tom rozhodnutí je napsané přesné datum. Samozřejmě, že jsem to podala skoro o dva měsíce dřív, než to bylo rozhodnuto a platilo to. Také jsem v prosinci sepsala žádost a podal to i můj MUDr. A důchod mám od února.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
55
17.3.16 20:46

Aha, takze s tim nic neudelam. Podala jsem zadost v prosinci, ale duchod mi uznaly od ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.3.16 20:47

Tak proc mi ta zenska na zelene tvrdila, ze mam narok od doby podani? takze jsi nedostala ani ten jednorazovy prispevek 1200 kc? ktery byl pro vsechny duchodce, nebo dostala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 20:53

Nedostala jsem ani ten jednorázový příspěvek. Protože jsem pořád měla neschopnost. Že to navazuje na zkončení podpůrčí doby.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
905
17.3.16 21:00

Tak me byl priznam důchod i zpetne. Vim o lidech kterým ho přiznali az rok dozadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.3.16 21:09

Tak me byl schvalen od 6 ledna a teprve dnes mi prislo kolik budu brat, tak je mi jasne ze mi poslou i za leden a unor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
905
17.3.16 21:15

Tak ono to chvilku trvá než to vse spocitaji. Záleží asi na diagnóze. Ja zadala tusim v únoru před dvěma lety a zaplatili mi ještě půl roku před.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.3.16 21:18

Jak ti mohly platit za pul rok pred zazadanim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí