Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
jedu za dva týdny do lázní, kvůli pohybovým obtížím. Ale jedu prvně, nemám s lázněmi žádnou zkušenost a tak nechci na nic zapomenout. Můžete mi poradit, co si zabalit? Jedu na měsíc. Tak třeba kolik triček? Mám si vzít malou rychlovarnou konvici? Kolik procedur je třeba za jeden den? A jsou víkendy odpočinkové? Nebo jsou procedury i o víkendu? Za každou radu budu moc vděčná. Předem děkuji
Veru
V laznich jsem jeste nebyla, ale obleceni snad musis vedet sama. V tom ti nikdo poradit nemuze
A ostatni informace o procedurach, zarizeni pokoje atd by jsi mela mit v prospektech toho zarizrni, kam jedes ![]()
těžko říct, kolik vynosíte triček.
Já měla víkendy volné a procedůry a celkový program cvičení apod. určuje lékař při příjmu.
To se zeptej spis tam, kam jedes… oni urcite poradi, co vzit se sebou.. kolik obleceni zavisi i na tom, jestli je tam pracka k dispozici, nebo pradelna… reknou ti jestli rucnik a zupan…konvici ti taky reknou, jestli tam nekde je (treba na chodbe v kuchynce, co ja vim) nebo jestli ji vubec muzes mit na pokoji…
@VeruBorůvka
Procedury jsou tak do sob. oběda a ned. většinou volná, asi jak kde.
Triček, tepláků a jiného oblečení, kolik chceš, konvici, noťas, přehrávač…cokoli, to je na Tobě, hlav. nezapomeň plavky a koup. čepici ( do bazénu, do vany nahá). Župan mám spíš na přechod z bazénu do vany.
Hele, když se mi bude chtít, ze srandy pošlu Ti seznam, to bys koukala, mám to už nacvičený, seznam furt jede, i když jezdím v posl.3 letech spíš na operace a po těžší operaci na rhb.odd,ptž lázně pro mě drahé a tu rhb mám tak 25km.
Jinak už má 20.operace min. týden, skoro všechny ortopedické, tedy taky pohyb. ústrojí. Procedury asi všude podobné (i na té rhb),ale hlavně záleží na to, s čím tam jedeš, jak jsi na tom a tak. Ale ty Ti napíše dr. při příjmu, Ty už si to pak oběháš a zároveň zjistíš, kde co je. Hlavní je cvičení, voda, popř. elektroléčba, magnetoterapie…co Ti dají.
Zkrátím to, ale beru si:
A že jsem sama, musím zajistit hlídání psa (jde ke známému),péči o kočku+vybírání pošty+zalít kyti udělá 1 kámoška, i zda před tím poslat případ. nějaké platby..je toho dost, ale na vše musím myslet a i když mám dost tašek
,tak mi nic nechybí.
Stačí? http://smileys.cz/…ys-cz-2s.gif
@Miky24 @ZuzaMi @budi @sloninka @Žirafa 69
Holky, moc moc děkuji za informace a typy, co sebou. Jedu do Jánských lázní. Tak uvidím.
Pořád projíždím seznam, abych na nic nezapomněla. A doufám, že kápnu na příjemnou spolubydlící. No, každopádně „změna je život“, tak věřím, že to přinese něco pozitivního. Trochu mám i strach z odloučení od rodiny. Ale vydržím ![]()
Tak ještě jednou díky ![]()
@Žirafa 69 jsi úžasná, dala jsi mi dokonalé informace, takže to bude dobré. Taky nefunguji pohybově, tedy funguji, ale né dokonale. Tak uvidím, co za procedury bude. A kolik jich je asi denně? A jak dlouho ta procedura tak trvá?
Předem díky. ![]()
@VeruBorůvka
Aaa, v Jánkách já taky byla. Je tam dost Arabů. Já měla mezi nimi kámoše, pro ně i pro jiné je české zdravotnictví dost levné, proto sem jezdí, kdy já se seznámila s některými (ale slušnými, jiní byli prasáci) přes sestru z dětsk. odd, kde mají oni své děti na léčení. Prča byla, když my je učili česky, oni nás arabsky, jinak jsem lámaně anglinu, ale se slovníčkem v ruce.
Je tam i lanovka, kam nás taky vzali, já si nechtěla nechat platit ani žvejku, na rozdíl od 1 pacošky, která se na ně kv. prachům na ně chtěla nalepit, i v kině jsme byli - s titulkama, tak pro ně ok v angl. a my četli, ale je to už víc, než 20 let, já byla mladá.
Jen mi ty vzpomínky teď tak naskočily. ![]()
Procedury fakt nevím, to uvidíš, kolik kterých denně, možná dostaneš i masáže, na některé proced.se tam, myslím, přemísťuješ, ale už si to nepamatuju, vana je většinou 20 min, bazén půl hod, i když je to fuk, hlavně AŤ TI TO POMŮŽE! ![]()
Jj, spolubydlící udělá dost, já měla fajn, pamatuju si to už matně, jak se smála, když se mi pokojská ještě omlouvala, že mi otevřením okna rozbila „popelník“=sklenici s víkem, co jsem měla zvenku na balkoně.
Nebooj, rodince budeš po návratu vzácná a tam budeš pořád mít co dělat, zvl. jestli se sejde fajn banda. Teda asp. já, starej špitálník a extrovert jsem v takových zařízeních „jak doma“. ![]()
Taky řeším co sebou a narazila jsem na tento seznam: http://zdravi.ceskyprehled.cz/…95-8419.html