Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro letošní dovolenou jsme si vybrali Gargano. Jedeme dvě rodiny s dětmi (10let, 6let a 2roky). Aktuálně řešíme výběr konkrétního letoviska a ubytování. Nejraději bychom jednotlivé apartmány(bungalovy). Můžete nám doporučit letovisko a případně i bydlení? Díky.
My jsme byli v Peschici, už teda nevím přesně název kempu, vím jen, že v názvu bylo něco s olivou
A už nikdy - bungalovy, chatky i stany fajn, ale hrozně daleko od hlavní cesty, všechno se muselo docela vláčet (nákupy a tak). Ale hlavně naprosto hnusný pláže, špinavý, neudržovaný, moře děs, i z drobného vánku vlny, co ti podrážely nohy, pro děti naprosto nevhodný… Takže tam určitě ne ![]()
@Maartina7 my tam byli v roce 2013 se 4 letým dítětem. Kemp Lido del Sud, sice ve stanu, ale byli jsme spokojení. Jen mi tam vadilo, že do nejbližšího městečka na zmrzku to bylo cca půl hodiny pěšky a do druhého 3/4. V kempu sehnání pouze Algida a o tu člověk na dovolený v itálii nestojí že. Jinak moře čistý, vlny byly, ale nám to nevadilo. Nicméně mě mrzí, že jsme se nedostali na výlet k jezerům, protože znova už tam asi nepojedeme.
Byli jsme, název nevím, ale tam bych znova nejela, ale jezdili jsme po Gargánu autem a nejkrásnější bylo okolí Vieste. Je tam plno takovejchto campů přímo na pláži, ale je to dál od města cca 2km. Nebo pak jet do apartmánů do Vieste přímo. Chystáme se jednou znova, je to tam nádherné. Krásné písčité zátoky, obehnané skálama. Romantika jako bejk a i děti měli spoustu vyžití ![]()
Já taky můžu doporučit Vieste. Je to teda už víc než deset let co jsem tam byla, takže jmenovat konkrétní ubytko asi nemá smysl, to se mohlo všechno stokrát změnit, ale městečko i okolí - dokonalá romantika
Byla jsem v Itálii na víc místech, ale kdybych se měla někam vracet, tak určitě sem ![]()
@Michelle_M naprostej souhlas, my tedy byli taky ještě v Toskánsku, jako taky nádhera ![]()
Byli jsme v Rodi Garganicu, krasne malebne mestecko, ale hlavne z Gargana doporucuji vylet lodi na ostrovy Tremiti - Krasnejsi misto jsem v zivote nikde jinde nevidela ![]()
@Maartina7 Ahoj, my se letos s přítelem chystáme taky do Gargána!
Konkrétně jsme vybrali to Vieste - mám problém s vodou, když si nevidím pod nohy takže jsme vybírali podle nejlepších a nejhezčích a taky písčitých plážím a právě proto Vieste, jsou tam nejvyhlášenější pláže, moře by mělo být pěkné a babičky známí tam byli před rokem a ty zátočiny jsou tam prý fantastické. Jedeme do apartmánů, které jsou cca 5-150 m od pláže takže paráda. Jedeme autobusem 9.9. a moc se těšíme.
Co jste nakonec vybrali vy? ![]()
@Markeet.n píše:
@Maartina7 Ahoj, my se letos s přítelem chystáme taky do Gargána!Konkrétně jsme vybrali to Vieste - mám problém s vodou, když si nevidím pod nohy takže jsme vybírali podle nejlepších a nejhezčích a taky písčitých plážím a právě proto Vieste, jsou tam nejvyhlášenější pláže, moře by mělo být pěkné a babičky známí tam byli před rokem a ty zátočiny jsou tam prý fantastické. Jedeme do apartmánů, které jsou cca 5-150 m od pláže takže paráda. Jedeme autobusem 9.9. a moc se těšíme.Co jste nakonec vybrali vy?
Nakonec jsme bydleli nedaleko Vieste (cca 2 km) - konkrétně rezidence Casanova (https://www.cedok.cz/…ce-casanova/?…(produkty)&utm_content=Rezidence+CASANOVA&utm_term=rezidence+casanova ) - na jedné z fotek je malá pláž a za tím výběžkem již bylo Vieste. Voda byla krásná, průzračná - ještě v metru a půl člověk viděl na dno. Na pláži byla příjemná restaurace. Pokud budete mít možnost, doporučuji výlet lodí se zaměřením na prohlídku jeskyní. Ve Vieste doporučuji místní ovocnozeleninový trh a rybárny-výborné suroviny za slušné ceny. Nám se moc líbilo - akorát dvě mínus - je to hrozně daleko a není to vinná oblast
Na každém rohu olivový olej, ale víno toliko ne. Přeji hezkou dovolenou.
@Maartina7 Tak to ráda slyším, že jste si to užili. Na moře se moc těšíme
mám problém když si nevidím pod nohy a proto tahle oblast
jinak na výlet po jeskyních určitě pojedeme a ještě přemýšlíme o ostrovech tremity, tam se možná také podíváme, trhů se ani nemůžu dočkat
jinak víno nám určitě chybět nebude, protože ho ani jeden nepijeme
Noo i my to budeme mít do města tak ty 2 km ale co člověk nadělá, udělá si pěknou večerní porházku ![]()
Oživuji diskusi!
Pořád se nemůžeme rozhodnout kam na dovolenou. Pokukujeme po Garganu. Pročítala jsem pár diskusí a většinou se píše, že byli spokojeni. Máme děti 3 a 9 let a tak vzhledem k dálce hodně zvažujeme. Kdo jste tam byl, stojí ta dálka za to? Požadujeme bazén, klidné prostředí, čisté moře a pěkné okolí, nebránila bych se polopenzi. Doporučili byste třeba i konkrétní místo popřípadě ubytování?
Byli jsme před čtyřmi lety ve Vieste. Bydleli jsme v apartmanovem komplexu, kde byl obchudek, restaurace, bazen s barem. Měli jsme to bez jídla, ale myslím, že polopenze šla dokoupit. Do města to bylo cca deset minut pěšky po promenade podél pláže. Nakupovat jsme chodili dopo na trh pro místní. Byli jsme v červnu a bylo krásně teplo. Pro mě to byla báječná dovolená a určitě bych se tam chtěla vrátit.
@mína77 píše:
Oživuji diskusi!
Pořád se nemůžeme rozhodnout kam na dovolenou. Pokukujeme po Garganu. Pročítala jsem pár diskusí a většinou se píše, že byli spokojeni. Máme děti 3 a 9 let a tak vzhledem k dálce hodně zvažujeme. Kdo jste tam byl, stojí ta dálka za to? Požadujeme bazén, klidné prostředí, čisté moře a pěkné okolí, nebránila bych se polopenzi. Doporučili byste třeba i konkrétní místo popřípadě ubytování?
Ahoj, Gargáno je skvělá volba, ale dálka je to šílená. Doporučuji Vieste, písčitá pláž, postupný vstup do moře, ideální pro děti.
@Coleta Z té dálky mám právě také obavy, ale manžel říká, že to dá. Přes noc, aby děti spali. A prosím konkrétní ubytování?
Gargáno
skvělá volba. 1400 km je sice pro děti úmorná cesta, ale dá se to zvládnout. Já jsem tam jela Karosa busem když mi bylo asi 13, takže totální retro, ale stálo to za to. Krásné pláže, ubytování, okolí, památky, prostě všechno…a to už je více než 20 let zpátky. Teď to tam bude určitě ještě o pár levelů lepší. Ubytovaní jsme měli v bungalovech, vřele doporučuju. Čisté, v klidném místě, venku předzahrádka s posezením, ale přesné místo už si nepamatuju.