Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Na tutu diskusi jsme narazila náhodou. A chci se zeptat. Mám asi týden před aplikováním injekcí před první IUI. Po 10 dnech mám jet na ultrazvuk.Tam mi poví, kdy se udělá zákrok samotný.Můžete mi říct za jak dlouho po ultrazvuku to bývá? Plánuju si akci do Prahy-pracovně a mám strach, že se mi to bude krýt.
A další otázka.Jak je IUI úspěšná-z praxe.Děkuji za odpověď
Blecho - IUI se obvzkle provádí 12.-15.den myslím. Ale asi je to individuální. A teoreticky je úspěšnost asi 15%,a prakticky
Já byla 3× na IUI a nic..Ale hned první IVF se povedlo
Tak hodně štěstí ![]()
já ted byla až 18 dc…a dr říkala že je uspešnost 10 procent moc na to nespolíhám..výsledek ješte nevím
samotný zákrok závisí na ovulaci - tu právě odhadnou na tom UZ 10. den - podle velikosti folikulů, ze kterých se uvolňuje vajíčko. Obvykle by měla být v půlce cyklu ten 12.-14. den, ale může to být i jinak, záleží, jak tvoje tělo bude na stimulaci reagovat. Úspěšnost by měla být o trochu vyšší než při normálním styku (tedy prováděném v době ovulace), já na ní byla jednou neúspěšně a pak jsem otěhotněla přirozeně.
Držím palce
Moc Vám děkuji za odpovědi. Já jsme se asi po roku rozhodla, že do toho půjdu. O druhé dítě se snažíme 3 roky.Díky
ahoj, na IUI vazne moc nespolehej, sam dr rekl, ze to ma asi o 2 procenta vyssi uspesnost nez domaci snazeni,. Ber to spis jako pokus ![]()
hm, tak já to vidím jako snad 100%-že budu za měsíc těhotná, klidná, krásná a spokojená (samnozřejmě i manžel). Uvidíme.
Ahoj Blecho, já jsem po první neúspěšné IUI a teď se chystám na druhou a taky doufám, že to vyjde. Máme už 1 dítě ale to trvalo 3 roky a tak jsem se rozhodla že druhému takto pomůžeme a budem to zkoušet tak dlouho než to vyjde.
Ahoj holky, jsme tu zase.Blíží se den, kdy si začnu aplikovat Pregnyl. Mohla by mi některá z Vás popsat postup? Já ho snad i znám, ale z té první injekce mám strach-ne z bolesti,a le abych to neudělala špatně.Děkuji
Ahoj blech.Po píchnutí pregnilu,čekáš 36 hodin a paj ti udělají samotný zákrok.Nám se poprvé iui nepovedlo,ale nezoufáme ![]()
Jé, omlouvám se, já jsme to špatně napsala. jedná se o injekce Menopur. Budu si aplikovat 10
V poho,ty jsem si taky píchala
každý den ve stejnou hodinu.Doktor ti řekne kdy máš dojít na ko na ultrazvuk
mě ty injekce píchala tchyně,je zdr.sestra,tak to bylo lepší,ale teď jede na dovču,tak budu muset sama ![]()
Aha, díky. Můžu to tu popsat? Tu vodičku natáhnu do velké jehly „vleju“ do prášku.Nechám rozpusti.Natáhnu malou jehlou,přetřu kůži a vpíchnu?