IUI a neschopenka

2177
14.7.11 06:33

IUI a neschopenka

Ahoj holky :mavam:
Příští týden jdu na utz a pokud budou folíky,tak na první IUI. No ale vzhledem k tomu,že v práci musím zvedat těžké bedny a železné formy,když se mění stroj,myslíte že při IUI můžu dostat neschopenku,když si řeknu? Navíc vážím 45kg. Nechci si zahrávat :-( Dělám si naděje,že by to mohlo vyjít a tak to nechci pokoušet. Ale nevím,jestli by mi jí při IUI dali :cry: Navíc když se to nepovede,tak mě čeká laparka,tak jsem myslela,že by to mohlo být eventuelně na jednu neschopenku. Co myslíte? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
14.7.11 06:48

HELE JA MYSLIM, ZE TI neschopenku spis asi nedaji, protoze neni moc duvod - zvedani tezkych bremen vadi az ve vyssich stadiich tehotenstvi a klid neprinasi lepsi vysledky ani po IVF. Nicmene CARy obvykle vychzeji pacientkam vstric. nechci te strasis, ale obvykly scenar je 3× IUI (nebo vickrat) a pak IVF. Uspesnost IUI je dost mala, takze zvaz, jestli chces tak casto pomerne dlouho marodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.7.11 07:11

Ahoj :mavam:
Promiň, vyzní to asi hodně blbě, ale já si myslím, že po IUI není důvod jít na neschopenku :think: :nevim:
Není to zákrok ani nic jiného - je to „jen“ zavedení spermatu, blbě řečeno je to jako by jsi šla na neschopenku po každém „snažení“ doma :nevim:

Něco jiného je OPU a IVF :wink:

O úspěšnosti se dá taky polemizovat 8-)
Já jsem byla na IUI 3krát a z toho jsem 2krát otěhotněla, při 1.IUI (to nedopadlo) a při 3.IUI takže podle mě šance je :mrgreen:

Proč jdeš zrovna na laparoskopii a proč na ni jdeš až po IUI?
Já jsem laparoskopii odmítla (kvůli synovi jsem nemohla být týden v nemocnici a ani jsem nechtěla) a domluvila jsem se na HSG - to je v podstatě RTG vejcovodů.
Ve většině CARů se laparka dělá ještě před IUI aby jsi na něho nechodila „zbytečně“ kdyby byl nějaký problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
68995
14.7.11 07:44

Souhlas s holkama, IUI je naprosto rutinní věc, kterou i pojišťovna hradí 6× do roka a asi tě nikdo nenechá jen tak půl měsíce doma, protože bys mohla otěhotnět. Pravděpodobnost je srovnatelná se snažením zcela zdravého páru v běžném cyklu (kolem 15 % na jednu ovulaci) a prakticky vnější vlivy na to jsou taky úplně stejné. Maximálně můžeš zkusit, zda by ti nenapsali něco jako doporučení, zda by tě mohl zaměstnavatel ty dva týdny více šetřit, ale nevím nevím. Laparka je jiná, to už je regulérní operace s nutností rekonvalescence, IUI je pětiminutový zákrok, já si na něj doslova odbíhala o polední pauze z práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.7.11 08:33

ahoj
musím souhlasit s ostatními, IUI je vlastně jen sex, úspěšnost je prdlavá a tahání těžkých věcí při oplodnění fakt neva, to je moc brzo na ublížení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
14.7.11 09:11

Neschopenku ti spíš nedají než dají… chci tě ale potěšit - nám vyšlo 2. IUI ;)
A já jsem si brala půl dne dovolenou, ráno šel přítel do kelímku, já po obědě na sál a pak jsem jela domů odpočívat ;) Vím, je to v podstatě sex, ale tak nějak jsem měla lepší pocit :)
Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2177
14.7.11 11:12

Děkuji. No mě šlo spíš o to,aby to třeba mělo šanci se uchytit,když bych tahala v práci těžké věci. Ono tahat 12 hodin samé bedny nebo 30kg formy není zrovna zábava :( Na Laparoskopii půjdu,až když se nepovede první IUI. Tak mě tam doktor pošle na průchodnost vejcovodů a jestli je vše v pořádku. No a pak se uvidí,jaký bude další postup :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
14.7.11 13:45

Jenže IUI nemá s uchycením (jak píšeš) nic společného :nevim:
Buď prostě otěhotněší nebo neotěhotníš - je to jako u klasického sexování jen s tím rozdílem, že ti sperma hadičkou zavedou za děložní čípek čím se spermijkám zkrátí cesta a trošku se jim to usnadní, toť vše :wink:

Pokud chceš tak si pro svůj klid vem dovču :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.