IUI - podrobné informace

8001
21.10.11 10:20

IUI - podrobné informace

Ahoj Holky,

Pořebovala bych od někoho přesný detailní popis IUI. Měla jsem podstoupit jedno po dvouletém snažení. Jsem v UPMD v Podolí. I přes nedokonalý spermiogram nám ho povolil. Dostala jsem clostík. Už jsem ho brala kdysi. 5DC-9DC, 10DC na UTZ. Tam moc nadšen nebyl, lék moc nijak nezapůsobil a našel folikul 14mm. Jenže vždy mám ovulaci s clostíkem 13DC a to je neděle. Což řekl, že tam nejsou…jsem na něj koukala jako blázen. Tak mám přijít v pondělí, ale prý to může být pozdě. Klasika!. Pak začal točit, že bychom prošli lapárkou na vaječníky a potom IVF, což hned nechci. Chci vyzkoušet tuto variantu a to IUI.

Mohla byste mi některá popsat detailně, co se vlastně děje po tom 10DC, kdy tedy rostou folikuly…když dorostou do velikost jakou oni potřebují 2cm, tak se píchne injekce a pak? Jaké je rozmězí inseminace, ten den pchnutí injekce, anebo ten další? POkud bych to do pondělí stihla a třeba by probíhala ovulace ten den, udělají IUI? Prošel jste někdo touto verzí? POtřebovala bych popis přesného postupu, abych věděla, jak to časově probíhá? A jak celkové IUI trvá i s odevzdáním spermii partnera? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69126
21.10.11 11:25

Jde o to, dostat tam spermie v cca dvoudenním intervalu, takže prostor tam je. Když je folikul správně veliký, píchá se Pregnyl, po kterém by mělo dojít k ovulaci cca za 36 hodin. Někde dělají IUI hned druhý den ráno (tedy třeba 24 hodin před ovulací), někde až ten další den (v den ovulace, lepší je pár hodin před než po, ale možné je oboje) a postupy jsou úspěšné oba.

partner ráno v den zákroku odevzdá spermie, které jsou připravené cca hodinu až několik hodin poté, kdy ty se dostavíš, lehneš si na klasickou kozu a skrz čípek ti tenkým katetrem sperma zavedou, nijak to nebolí. A to je vše. Někde potom doporučují ještě nějakou dobu ležet, jinde se po pár minutách zvedneš a odejdeš. Můžeš potom z podráždění čípku i silněji špinit, ale to nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8001
21.10.11 11:51

Děkuji. :kytka: Jsi hodná. No snad ta ovulace počká a nebude dřív než v pondělí, nejlépe až v úterý. Do toho ta maželova práce…ono se to nějak vyvrbí jako vždy, ale ty kombinace, aby to všechno klaplo. Ale to teď závisí na přírodě. Vezmu v pondělí pokud nebude ovu dřív, sebou tu injekci, co kdyby náhodou byla potřeba. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.