Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Chtěla jsem se zeptat jestli se někomu podařilo otěhotnět s malou gonosomální mozaikou? Mám malou gonosomální mozaiku 45,X/46 XX, tak jestli mám nějakou šanci.
ahojky…tak,šanci máš…přesně tento termín se dozvěděla moje kamarádka na genetické konzultaci…ale řekli jí že s touto odchylkou se rádoby uchytí embryjka a mají špatnou chromozomální stavbu.....ale taky nemusí…je to tak půl na půl.
musela by jsi být v těhu více hlídaná…odběr plodové vody je pak samozřejmostí.....
To Brejlík: Taky mám malou gonozomální mozaiku. Musela jsem projít vyšetřením srdce, včetně magnetické rezonance a po shledání negativního výsledku prý nic nebrání IVF. Jen je potom nutný odběr plodové vody pro zjištění karyotypu plodu. Hodně štěstí ![]()
ahojky ja mam taky mozaiku 45,X.ted jedem s přitelem do car olomouc.tak jsme zvědaví
Mám 2% mozaiku 45,X. v prvním těhu jsem o něčem neměla ani povědomí a dcera je zdravá. v druhém těhu sems e to již dozvěděla, ale na žádný odběr plodovky sem nešla a syn je taky zdravý. ono na druhou stranu - pokud by se vajíčko, které není v pořádku přece jen oplodnilo, tak spíš dojde k rannému potratu, než by se narodilo postižené dítě z důvodu mozaiky matky ![]()
Dobry den,
chtela bych se zeptat na nazor - ma tez mozaiku. Prosla nekolika potraty prvni syn 2008 v roce a pul diagnostikovano DMO. Druhy syn narozen 2013 je mu rok a pul a ma diagnostikovane to stejne ve slabsi forme. Je mozne ze toto ma vliv na vyvoj plodu?
Prvni tehotenstvi komplikovane, neudrzela plod do konce rodila v 35tt druhy mensi komplikae udrzela do 37tt.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.