Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj všem.
S maželem jsme se před dvěma roky začali snažit o miminko. Jsme oba docela mladí (teď já 28, manžel 29). V lednu letošního roku (tedy po roce a pár měsících) se nám podařilo přirozeně otěhotnět po stimulaci Clostylbegitem. V 7tt ale přišel samovolný protrat a revize dělohy. Po dvou cyklech jsem byla zase těhotná, opět po Clostylu, dokonce jsem viděla blikat srdíčko, ale v 12 tt přišel zamlklý potrat s tím, že miminko bylo už 2 týdny mrtvé.
Mám skvělou doktorku, tak nelenila, hned mě poslala k odborníkům, tedy do Repromedy, a ještě mi tam domluvila protekční termín. Šli jsme tam do týdne a ještě k panu primáři Veselému. Vzal nám odběry na genetiku, mně hematologii, dále ještě cystickou fibrozu a ještě jednu věc (přesně si nepamatuju). Pak mi došlo, že nám neudělal imunologii. Jak se vlastně dělá a co zjišťuje? Dělají jí vůbec v Repromedě?
Pro výsledky si jdeme teď v úterý, docela se bojím, co se dozvíme. Skoro si přeju, aby něco našli, ale byla to nějaká blbost, která se vyřeší nějakýma práškama nebo injekcema.
Tak to je můj příběh. Otázka zní: máte někdo zkušenosti s léčbou opakovaných potratů v Repromedě? Jak jste byli spokojení? Dokázali Váš problém vyřešit?
Díky moc za odpovědi. ![]()
Příspěvek upraven 09.10.11 v 12:20
nemám osobní zkušenost s opakovaným potratem, ale jedna holka co se mnou ležela v nemocnici ano. Zjistili jí v Repromedě Leidenskou mutaci. Píchala si Clexan a když jsme spolu leželi na pokoji tak už byla v 7. měsíci.
Já jsem osobně byla v Repromedě pro PCO a otěhotněli jsme na první pokus.
Takže přeju hodně štěstí, ať je to pitominka a ať máte brzy miminko. ![]()
na imuno se moc neposílá nikde, je to moooc drahé a k tomu se čeká na vyšetření několik měsíců a stejně tak na výsledky
jizvíková píše:
na imuno se moc neposílá nikde, je to moooc drahé a k tomu se čeká na vyšetření několik měsíců a stejně tak na výsledky
Jenže, co když to imuno je? To se jako mám vzdát myšlenky mít děti, protože vyšetření je drahé? Pro koho teda je? Že se na výsledky čeká mi nevadí, vždyť mi mohou dopomoct mít vlastní děti!
Já byla v gennetu v polovině května dostala jsem žádanku na imuno a na konci července jsem si byla pro výsledky. O týden dříve byly genetika takže dva měsíce to mi přes čas dovolených a prázdnin nepříjde jako dlouhá doba.
Jessiko myslím, že imuno se dělá, až když se nic dalšího nenajde…
Zkus ještě zajít někam na rehabilitaci, ať ti dr. zkontroluje pánev a kostrč. Já jsem měla pohnutou, kvůli tomu jsem potratila v 9.tt a pak už se nám nedařilo. Byla jsem i na IUI, ale nic, pak jsem začala cvičit Mojžíšku a po dvouměsíčním cvičení jsem otěhotněla ihned ![]()
Já si taky přála, aby něco našli a vše máme v pořádku a mám za sebou 3 potraty a co jsem četla na netu, tak teď nevím v kolika procentech se nic nenajde, ale to číslo bylo docela vysoké.
AnastazieB píše:
Jessiko myslím, že imuno se dělá, až když se nic dalšího nenajde…Zkus ještě zajít někam na rehabilitaci, ať ti dr. zkontroluje pánev a kostrč. Já jsem měla pohnutou, kvůli tomu jsem potratila v 9.tt a pak už se nám nedařilo. Byla jsem i na IUI, ale nic, pak jsem začala cvičit Mojžíšku a po dvouměsíčním cvičení jsem otěhotněla ihned
Já Mojžíšovku cvičím, čekám na MS a půjdu na první odblokování. Jinak jsem začala chodit i na bosu a pilates. Máš pravdu, záda mám špatný, bolí mě asi od čtrnácti. Je mi jasné, že to může být příčina … Snad pomůže i na udržení, protože s otěhotněním jak vidno problémy nemáme… :-/
Ahojky, neodpovím Ti na žádné dotazy ohledně Repromedy, já chodila jinak. Ale chci povzbudit. Mám za sebou tři opakované potraty během 2 let. A teď mi spí v postýlce skoro půlroční miminko. Podstoupili jsme různá vyšetření, nikde nic nenašli. nakonec zkoušeli nějakou novou . ještě neoficiální metodu kontroly spermií, tak prý našli něco v nestabilitě DNA. Ale já už si pro výsledky nešla. Byla jsem znovu těhotná a nechtěla se stresovat. A vyšlo to! Ale celé těhotenství jsem měla děsný nervy, jsem ráda, že už je mimi na světě. Taky jsem ale navštívila homeopatičku a brala několik homeopatik (i na psychiku). Věřím, že to k tomu přispělo. PS: Na imunologii jsme byli taky a výsledky byly za 6 týdnů.
Anonymní píše:
Ahojky, neodpovím Ti na žádné dotazy ohledně Repromedy, já chodila jinak. Ale chci povzbudit. Mám za sebou tři opakované potraty během 2 let. A teď mi spí v postýlce skoro půlroční miminko. Podstoupili jsme různá vyšetření, nikde nic nenašli. nakonec zkoušeli nějakou novou . ještě neoficiální metodu kontroly spermií, tak prý našli něco v nestabilitě DNA. Ale já už si pro výsledky nešla. Byla jsem znovu těhotná a nechtěla se stresovat. A vyšlo to! Ale celé těhotenství jsem měla děsný nervy, jsem ráda, že už je mimi na světě. Taky jsem ale navštívila homeopatičku a brala několik homeopatik (i na psychiku). Věřím, že to k tomu přispělo. PS: Na imunologii jsme byli taky a výsledky byly za 6 týdnů.
S homeopatií mám super zkušenosti z dřívějška. Díky za super tip!!!
Holky a můžu poprosit o doporučení nějakých těch alternativních metod - homeopatika a tak? Chtěla bych to zkusit. Mám za sebou 3 x IVF a bez výsledku.
V Repromedě. Ale nemůžu si na ně stěžovat! Myslím, že problém je v mé hlavě ![]()
Ahojky, co se týká homeopatik, tak si myslím, že by bylo nejlepší zajít raději za nějakým homeopatem, než se léčit nějak sama. Ten Tě probere komplexně a dá správné homeopatika. Mně pomohla moc jedna homeopatička z Brna, dala bych Ti kontakt, ale bohužel už nepracuje, nějak vážně onemocněla. Ta mi naordinovala Sabinu (je jen na předpis), Sepii a pak na psychiku gelsemium. Pokud Ti nezjistili příčinu a myslíš, že je to o psychice, homeopatika jsou myslím dobrým řešením. Já jsem taky slyšela o Doc. Bendové na Obilňáku. Je to psycholožka a páry s těmito problémy k ní chodí. Ale jaká je nevím.
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat…Má někdo zkušenost s krvácením??Začala sem během těhotenství krvácet..Následně přišel potrat
Jenomže před menstruací pokaždé krvácím..Podle doktora už to trvá přílíš dlouho..On sám na nic nepřišel
..Posílá mě do nemocnice pod narkozu,aby se mi podívali opticky za dělohu..Docela mám strach co mi řeknou.. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.