Zkušenosti s Reprodukčním centrem Zlín

1521
3.10.11 15:39

Zkušenosti s Reprodukční centrum Zlín

Zdravím všechny snažilky a i ty co se jim už zadařilo.
Měla bych dotaz,možná to už tady proběhlo, ale než bych všechno prošla,tak třeba něco proměškám na co se případně nachystat :nevim: .
S manželem se snažíme 20 měsíců o miminko,teď to po poslední stimulaci clostylbegytem (která proběhla 7×) opět neklaplo :cry: ,takže dr. říkal CAR Zlín (ten je mi tady nejblíže).
Tak se ptám,jaké by byli následující kroky.Jak časově a finančně je to tam všechno náročné,jak často se tam dochází.Přes kterou pojišťovnu se nejméně doplácí (musíme myslet i dále,kdyby náhodou to mělo dojít až k IVF).
Myslím od začátku jako IUI,ne hned IVF.
Jaké vstupní vyšetření tam budou probíhat,které jsou jako povinné?Třeba manžel už byl na spermiogramu dvakrát a bral podpůrné vitamíny Profertyl a éčko 400 a já byla na průchodnosti vejcovodů v únoru a výsledky dobré?
Jaké máte zkušenosti s CAR Zlín?Zběžně jsem tu něco četla a někdy se to i rozchází,tak nevím.
A jestli všechny vyšetření dělají v CAR Zlín nebo se musí i někdy dojíždět na něco jinam.
Děkuji moc za co nejvíce informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
3.10.11 16:35

Ahoj Lauri. Tak já mám se Zlínem dobré zkušenosti. Já jsem tím Clostíkem začínala, ale taky nic. Zkoušeli jsme to 3×. Teď jsme na IUI. Na třetí pokus jsem otěhotněla, ale 6. týden jsem měla ZP. Zrovna dneska jsem byla na 4.IUI a jsem teda zvědavá. My s manželem asi normálně otěhotnět nemůžeme, protože mám Leidenskou mutaci a alergii na sperma, takže nic moc. Podle toho cos napsala už máte i všechna vyšetření. IUI není tak náročné, jak IVF. IUI zaplatíš 1500,–. Já jsem u VZP a platím tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
925
3.10.11 18:00

Ahoj,taky máme dobrou zkušenost, 2×IVF, oboje napoprvé úspěšné, teď čekáme dvojčátka. Cena za 1cyklus asi23tis., jsme u VZP a ta prý proplácí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
3.10.11 19:18

Já jsem dnes po prvním IUI,snažíme se dva roky.Tak jsem zvědavá,Manžel má malou pohyblivost a já obr.látky na sperma.Dostala jsem před zákrokem injekci Dexamedu,doplatila jsem 56,–Kč a samotné IUI 1500,–Kč.Pak nějaké léky v lékárně cca 66,–Kč.Takže žádná hrůza.Kéž by se to napoprvé povedlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.10.11 08:16

holky,děkuji za informace a držím pěsti ať se vám to podaří.
Já jsem zvědavá,co bude.Dnes jdu tedy k dr.a uvidím.No tady na vsetíně je to podle mě už pasé,i dr.to minule říkal.
Včera jsem už inciativně psala do Zlína,co budu potřebovat a jestli doporučení lékaře a prý ne.Že stačí se objednat na konzultaci.
Jak dlouho probíhali nějaké vstupní konzultace a vyšetření,dotaz je takový jestli stihneme už tento měsíc první pokus.Nebo celý tento cyklus po menses (které začalo v sobotu) bude o vyšetřeních a konzultacích a bude to probíhat až příští cyklus.Ovu bych měla mít někdy příští týden od pondělí do neděle.Manžel je stejně do konce týdne pryč,dělají v Čechách a vrátí se v pátek večer,takže se mnou by tam stejně nemohl.Jo taky jsem u VZP.
Ke komu tam chodíte,s kým jste spokojené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.10.11 08:17

jo odkud jste holky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.10.11 15:41
robbi píše:
Ahoj Lauri. Tak já mám se Zlínem dobré zkušenosti. Já jsem tím Clostíkem začínala, ale taky nic. Zkoušeli jsme to 3×. Teď jsme na IUI. Na třetí pokus jsem otěhotněla, ale 6. týden jsem měla ZP. Zrovna dneska jsem byla na 4.IUI a jsem teda zvědavá. My s manželem asi normálně otěhotnět nemůžeme, protože mám Leidenskou mutaci a alergii na sperma, takže nic moc. Podle toho cos napsala už máte i všechna vyšetření. IUI není tak náročné, jak IVF. IUI zaplatíš 1500,–. Já jsem u VZP a platím tolik.

prosím tě, co je to ta Leidenská mutace?To jsem ještě neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1521
4.10.11 15:45

jinak jsme tedy objednaní na 27.10. na vstupní konzultaci k doktorovi Křenkovi.Byla jsem dnes u mého dr. a ten řekl že další léčba u něj,tedy ty stejné hormony už není možná a dal mi doporučenku do Zlína.Tam jsme volala a domluvili jsme se.
Můžete mi prosím nějak popsat jak ta vstupní konzultace probíhala?Co všechno se řešilo,jestli už ten den se dělali nějaké vyšetření a testy,jak u mě tak u manžela.Můj dr.mi říkal,že většinou dělají všem vyšetření laparoskopie a hysteroskopie (nevím jestli jsem ten název nějak nepokazila,slyšela jsem to prvně).Kvůli čeho se ty vyšetření dělají a jak to probíhá?Musí se pak nějak zůstat v nemocnici nějakou dobu,nebo se může odejít nějak hned po těchto vyšetřeních.
Ježiš já jsem nervózní jak sáňky v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
4.10.11 18:05
laurine píše:
jinak jsme tedy objednaní na 27.10. na vstupní konzultaci k doktorovi Křenkovi.Byla jsem dnes u mého dr. a ten řekl že další léčba u něj,tedy ty stejné hormony už není možná a dal mi doporučenku do Zlína.Tam jsme volala a domluvili jsme se.
Můžete mi prosím nějak popsat jak ta vstupní konzultace probíhala?Co všechno se řešilo,jestli už ten den se dělali nějaké vyšetření a testy,jak u mě tak u manžela.Můj dr.mi říkal,že většinou dělají všem vyšetření laparoskopie a hysteroskopie (nevím jestli jsem ten název nějak nepokazila,slyšela jsem to prvně).Kvůli čeho se ty vyšetření dělají a jak to probíhá?Musí se pak nějak zůstat v nemocnici nějakou dobu,nebo se může odejít nějak hned po těchto vyšetřeních.
Ježiš já jsem nervózní jak sáňky v létě.

No, tak nedalo mi to, abych neodepsala, sice jsem tu už někde psala ohledně CAR Zlín, ale tak nenechám Tě přeci v tom (Laurine) :mrgreen: , cítím povinnost předávat své zkušenosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ikdyž bych raději předávala jinší zkušenosti :pocitac: :pocitac:
Také chodím ke Křenkovi, je příjemný, sympatický, mladý a hezký doktor, to jsou pozitiva, negativa jsou ty, že jsem ho musela do ix věcí natlačit, aby nám udělal požadované vyšetření. Ale s doktorama si tam moc nevybereš, měla jsem možnost být u dalších dvou a je to v bledě modrém. Dokud není problém a jde to všechno jako po másle, tak budeš spokojená, ale jakmile to prostě nepůjde, tak se připrav na to, že to bude velký BOJ i s doktorama. Já jsem se vzdělávala tady na emiminu a tam jsem chodívala s poznámkama a všechny jsem je tam přednášela a to se pak dozvíš tady věcí, které Ti oni neřekli.
Takže k tvým otázkám:
Vstupní konzultace probíhá asi tak, řekneš, jak dlouho se snažíte, jestli už máte nějaké vyšetření za sebou, vem si všechny papíry z vyšetření, jestli nějaké máš, hormonální profil se dělá první až druhý den cyklu, takže ten Ti zřejmě neudělají, no a ten je důležitý, jak u tebe, tak u partnera, od toho se to bude všechno odvíjet a taky od spermiogramu, no a domluvíte se na dalším postupu.
No tak většinou se doporučeje ta laparoskopie a hystero, při té se Ti podívají do dělohy, jestli tam nejsou nějaké srůsty, no a také Ti udělají průchodnost vejcovodů, to do tebe střiknout takovů modrů vodičku a jestliže Ti ta vodička projde přes vejcovody, tak je to OK, jestli ne, tak tam tomu něco brání a to potom brání i spermiím v oplodnění. Potom laparu zůstaneš v nemocnice max. čtyři dny a máš tři vpichy v břiše, ale nic to není a aspoň budeš vědět na čem jsi. To je asi k tvým otázkám, jestli chceš něco dalej vědět, tak mi napiš soukromou zprávu, já to tady nechci rozebírat veřejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.10.11 18:08

Ahoj. Ta Leidenská mutace je moc srážlivá krev. Já jsem ze Zlína a chodím k Dr. Chovancovi, je super a Dr. Křenek je taky výborný. Oni jsou tam dobří asi všichni :lol: . Ta konzultace byla v pohodě. Vzali mi krev, zeptal se na různé nemoci i v příbuzenstvu a jinak nic(mě už na tu laparoskopii totiž poslala před tím moje Dr. a poslala nás i do Prahy na genetiku), tak potom asi už nic nepotřeboval. Na tu laparoskopii posílá do nem. Atlas ve Zlíně a byla jsem tam 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.10.11 18:13

Mikalko, já netuším, jak to vůbec myslíš když to jde dobře nebo špatně. Já myslím, že nám všem co tam chodíme to jde asi špatně ne???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
4.10.11 18:15

Jo a vzhledem k té nástěnce co tam mají( tolik dětí), tak se snad snaží.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
4.10.11 19:42
robbi píše:
Mikalko, já netuším, jak to vůbec myslíš když to jde dobře nebo špatně. Já myslím, že nám všem co tam chodíme to jde asi špatně ne???

Já mluvím o umělém oplodnění. Jsou holky, které mají první IVF a vyjde jim, tzn.,že to jde dobře, jsou holky, kterým nevyjde ani třetí IVF, tzn.,že to jde špatně a v tomto případě je to pak BOJ i s doktory ve Zlíně :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5361
4.10.11 19:43
robbi píše:
Jo a vzhledem k té nástěnce co tam mají( tolik dětí), tak se snad snaží.?

To jsem neřekla, že se nesnaží, nástěnka je jedna věc, ty nevíš, kolika holkám to tam nevyšlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
5.10.11 20:49

To nevím, ale hodně jich bylo co jim pomohli, ne??? Boj je při všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.