Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny snažilky a i ty co se jim už zadařilo.
Měla bych dotaz,možná to už tady proběhlo, ale než bych všechno prošla,tak třeba něco proměškám na co se případně nachystat
.
S manželem se snažíme 20 měsíců o miminko,teď to po poslední stimulaci clostylbegytem (která proběhla 7×) opět neklaplo
,takže dr. říkal CAR Zlín (ten je mi tady nejblíže).
Tak se ptám,jaké by byli následující kroky.Jak časově a finančně je to tam všechno náročné,jak často se tam dochází.Přes kterou pojišťovnu se nejméně doplácí (musíme myslet i dále,kdyby náhodou to mělo dojít až k IVF).
Myslím od začátku jako IUI,ne hned IVF.
Jaké vstupní vyšetření tam budou probíhat,které jsou jako povinné?Třeba manžel už byl na spermiogramu dvakrát a bral podpůrné vitamíny Profertyl a éčko 400 a já byla na průchodnosti vejcovodů v únoru a výsledky dobré?
Jaké máte zkušenosti s CAR Zlín?Zběžně jsem tu něco četla a někdy se to i rozchází,tak nevím.
A jestli všechny vyšetření dělají v CAR Zlín nebo se musí i někdy dojíždět na něco jinam.
Děkuji moc za co nejvíce informací.
Ahoj Lauri. Tak já mám se Zlínem dobré zkušenosti. Já jsem tím Clostíkem začínala, ale taky nic. Zkoušeli jsme to 3×. Teď jsme na IUI. Na třetí pokus jsem otěhotněla, ale 6. týden jsem měla ZP. Zrovna dneska jsem byla na 4.IUI a jsem teda zvědavá. My s manželem asi normálně otěhotnět nemůžeme, protože mám Leidenskou mutaci a alergii na sperma, takže nic moc. Podle toho cos napsala už máte i všechna vyšetření. IUI není tak náročné, jak IVF. IUI zaplatíš 1500,–. Já jsem u VZP a platím tolik.
Ahoj,taky máme dobrou zkušenost, 2×IVF, oboje napoprvé úspěšné, teď čekáme dvojčátka. Cena za 1cyklus asi23tis., jsme u VZP a ta prý proplácí nejvíc.
Já jsem dnes po prvním IUI,snažíme se dva roky.Tak jsem zvědavá,Manžel má malou pohyblivost a já obr.látky na sperma.Dostala jsem před zákrokem injekci Dexamedu,doplatila jsem 56,–Kč a samotné IUI 1500,–Kč.Pak nějaké léky v lékárně cca 66,–Kč.Takže žádná hrůza.Kéž by se to napoprvé povedlo
holky,děkuji za informace a držím pěsti ať se vám to podaří.
Já jsem zvědavá,co bude.Dnes jdu tedy k dr.a uvidím.No tady na vsetíně je to podle mě už pasé,i dr.to minule říkal.
Včera jsem už inciativně psala do Zlína,co budu potřebovat a jestli doporučení lékaře a prý ne.Že stačí se objednat na konzultaci.
Jak dlouho probíhali nějaké vstupní konzultace a vyšetření,dotaz je takový jestli stihneme už tento měsíc první pokus.Nebo celý tento cyklus po menses (které začalo v sobotu) bude o vyšetřeních a konzultacích a bude to probíhat až příští cyklus.Ovu bych měla mít někdy příští týden od pondělí do neděle.Manžel je stejně do konce týdne pryč,dělají v Čechách a vrátí se v pátek večer,takže se mnou by tam stejně nemohl.Jo taky jsem u VZP.
Ke komu tam chodíte,s kým jste spokojené?
robbi píše:
Ahoj Lauri. Tak já mám se Zlínem dobré zkušenosti. Já jsem tím Clostíkem začínala, ale taky nic. Zkoušeli jsme to 3×. Teď jsme na IUI. Na třetí pokus jsem otěhotněla, ale 6. týden jsem měla ZP. Zrovna dneska jsem byla na 4.IUI a jsem teda zvědavá. My s manželem asi normálně otěhotnět nemůžeme, protože mám Leidenskou mutaci a alergii na sperma, takže nic moc. Podle toho cos napsala už máte i všechna vyšetření. IUI není tak náročné, jak IVF. IUI zaplatíš 1500,–. Já jsem u VZP a platím tolik.
prosím tě, co je to ta Leidenská mutace?To jsem ještě neslyšela.
jinak jsme tedy objednaní na 27.10. na vstupní konzultaci k doktorovi Křenkovi.Byla jsem dnes u mého dr. a ten řekl že další léčba u něj,tedy ty stejné hormony už není možná a dal mi doporučenku do Zlína.Tam jsme volala a domluvili jsme se.
Můžete mi prosím nějak popsat jak ta vstupní konzultace probíhala?Co všechno se řešilo,jestli už ten den se dělali nějaké vyšetření a testy,jak u mě tak u manžela.Můj dr.mi říkal,že většinou dělají všem vyšetření laparoskopie a hysteroskopie (nevím jestli jsem ten název nějak nepokazila,slyšela jsem to prvně).Kvůli čeho se ty vyšetření dělají a jak to probíhá?Musí se pak nějak zůstat v nemocnici nějakou dobu,nebo se může odejít nějak hned po těchto vyšetřeních.
Ježiš já jsem nervózní jak sáňky v létě.
laurine píše:
jinak jsme tedy objednaní na 27.10. na vstupní konzultaci k doktorovi Křenkovi.Byla jsem dnes u mého dr. a ten řekl že další léčba u něj,tedy ty stejné hormony už není možná a dal mi doporučenku do Zlína.Tam jsme volala a domluvili jsme se.
Můžete mi prosím nějak popsat jak ta vstupní konzultace probíhala?Co všechno se řešilo,jestli už ten den se dělali nějaké vyšetření a testy,jak u mě tak u manžela.Můj dr.mi říkal,že většinou dělají všem vyšetření laparoskopie a hysteroskopie (nevím jestli jsem ten název nějak nepokazila,slyšela jsem to prvně).Kvůli čeho se ty vyšetření dělají a jak to probíhá?Musí se pak nějak zůstat v nemocnici nějakou dobu,nebo se může odejít nějak hned po těchto vyšetřeních.
Ježiš já jsem nervózní jak sáňky v létě.
No, tak nedalo mi to, abych neodepsala, sice jsem tu už někde psala ohledně CAR Zlín, ale tak nenechám Tě přeci v tom (Laurine)
, cítím povinnost předávat své zkušenosti
Ikdyž bych raději předávala jinší zkušenosti
![]()
Také chodím ke Křenkovi, je příjemný, sympatický, mladý a hezký doktor, to jsou pozitiva, negativa jsou ty, že jsem ho musela do ix věcí natlačit, aby nám udělal požadované vyšetření. Ale s doktorama si tam moc nevybereš, měla jsem možnost být u dalších dvou a je to v bledě modrém. Dokud není problém a jde to všechno jako po másle, tak budeš spokojená, ale jakmile to prostě nepůjde, tak se připrav na to, že to bude velký BOJ i s doktorama. Já jsem se vzdělávala tady na emiminu a tam jsem chodívala s poznámkama a všechny jsem je tam přednášela a to se pak dozvíš tady věcí, které Ti oni neřekli.
Takže k tvým otázkám:
Vstupní konzultace probíhá asi tak, řekneš, jak dlouho se snažíte, jestli už máte nějaké vyšetření za sebou, vem si všechny papíry z vyšetření, jestli nějaké máš, hormonální profil se dělá první až druhý den cyklu, takže ten Ti zřejmě neudělají, no a ten je důležitý, jak u tebe, tak u partnera, od toho se to bude všechno odvíjet a taky od spermiogramu, no a domluvíte se na dalším postupu.
No tak většinou se doporučeje ta laparoskopie a hystero, při té se Ti podívají do dělohy, jestli tam nejsou nějaké srůsty, no a také Ti udělají průchodnost vejcovodů, to do tebe střiknout takovů modrů vodičku a jestliže Ti ta vodička projde přes vejcovody, tak je to OK, jestli ne, tak tam tomu něco brání a to potom brání i spermiím v oplodnění. Potom laparu zůstaneš v nemocnice max. čtyři dny a máš tři vpichy v břiše, ale nic to není a aspoň budeš vědět na čem jsi. To je asi k tvým otázkám, jestli chceš něco dalej vědět, tak mi napiš soukromou zprávu, já to tady nechci rozebírat veřejně.
Ahoj. Ta Leidenská mutace je moc srážlivá krev. Já jsem ze Zlína a chodím k Dr. Chovancovi, je super a Dr. Křenek je taky výborný. Oni jsou tam dobří asi všichni
. Ta konzultace byla v pohodě. Vzali mi krev, zeptal se na různé nemoci i v příbuzenstvu a jinak nic(mě už na tu laparoskopii totiž poslala před tím moje Dr. a poslala nás i do Prahy na genetiku), tak potom asi už nic nepotřeboval. Na tu laparoskopii posílá do nem. Atlas ve Zlíně a byla jsem tam 3 dny.
Mikalko, já netuším, jak to vůbec myslíš když to jde dobře nebo špatně. Já myslím, že nám všem co tam chodíme to jde asi špatně ne???
Jo a vzhledem k té nástěnce co tam mají( tolik dětí), tak se snad snaží.?
robbi píše:
Mikalko, já netuším, jak to vůbec myslíš když to jde dobře nebo špatně. Já myslím, že nám všem co tam chodíme to jde asi špatně ne???
Já mluvím o umělém oplodnění. Jsou holky, které mají první IVF a vyjde jim, tzn.,že to jde dobře, jsou holky, kterým nevyjde ani třetí IVF, tzn.,že to jde špatně a v tomto případě je to pak BOJ i s doktory ve Zlíně ![]()
robbi píše:
Jo a vzhledem k té nástěnce co tam mají( tolik dětí), tak se snad snaží.?
To jsem neřekla, že se nesnaží, nástěnka je jedna věc, ty nevíš, kolika holkám to tam nevyšlo ![]()
To nevím, ale hodně jich bylo co jim pomohli, ne??? Boj je při všem.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.