Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobry vecer, mozete mi napisat svoju skusenost s prenosom zmrzlych embrii? Zaujima ma hlavne kvalita embrii, moznost poskodenia plodu, rizika…
No jaké je embryo se vlastně vidí až po rozmražení…
ale jak se bude chovat v děloze,nikdo neví ![]()
nějak nechápu, jaká rizika myslíš? možnost poškození plodu je stejné, jako u přenosu nekryo embrya. Kvalita, no taková jaká se zamrazí
. Jediný rozdíl oproti nezmrazeným je v tom, že je bohužel šance, že embryo nepřežije rozmrazovací proces
ikdyž se ti rozmrazí a pokračují ve vývoji ,nikdo nezaručí ,že se chytí ..je to na přírodě ..s tim nic nevymyslíš ..
Konkrétně u nás se ze tří rozmrazilo jedno, a stejně to nevyšlo.
Co vím, tak vyšší rizika pro dítě nejsou prokázána, prý existuje o něco vyšší možnost jednovaječných dvočat po KETu, ale ono fakt se do dost selektuje samo tím, že spousta se nerozmrazí dobře, případně se nechytnou (KET má o dost nižší úspěšnost jak ivf).
Tak my měli zamražené tři, všechny tři se podařilo rozmrazit, ale nechytilo se bohužel ani jedno
![]()
Jsem v tehle diskuzi nova a ctu,ze mate zkusenosti rozmrazovani embryi,proto bych se chtela zeptat,jak to od zacatku vse probiha?Mame 5 snehulacku
jen vim,ze az dorazi MS tak mam zavolat dr.Muzete mi prosim,vse popsat az tam zavolam,co mi reknou,jake vystereni je potreba atd.aby byla trochu propravena.Dekuji ![]()
u nás to probíhalo tak, že mi vzali krev na hormony a zkoukli mne na ultrazvuku + začala jsem brát léky na podporu růstu sliznice, za pár dní další ultrazvuk a potom cca 16tý (?) den cyklu rozmražení embryí a ket… jde to i bez těch léků, pokud máš pravidelnou ovulaci a dobrou sliznici… tož tak ![]()
Fialino dekuji za odpoved
pravidelnou ovulaci take nemam,leky mne neminou.Preji hezky vikend ![]()
tak bohuzial to nevyslo … ani nedoslo k transferu, po rozmrazeni sa nevyvijali… ![]()
Ahoj Dello, nesmutni. My jsme se taky načekali. A na konec mi tu jedna dvouletá zmrzlinka běhá.Čekali jsme na to až se to povede skoro 4 roky.
Vcera jsem podstoupila ET po rozmrazeni,mam zavedene dve.Testim 8.1.
Preji hezke svatky a krasny Stedry den ![]()
Ahoj holky, ja jsem mela jedno embryjko cerstve a jedno zamrazene, obe se chytly. Uz jsem toho hooodne precetla o mrazeni embryji, nez jsem sla na KET a uspesnost uznych CARu se hodne lisi. My jsme byli v Heliosu v Brne a tam maji po KETech 60% tehotnych, takze jsme si rikali, ze je vetsi sance, ze to vyjde nez ze to nevyjde
a podarilo se ![]()
petra878 píše:
Ahoj holky, ja jsem mela jedno embryjko cerstve a jedno zamrazene, obe se chytly. Uz jsem toho hooodne precetla o mrazeni embryji, nez jsem sla na KET a uspesnost uznych CARu se hodne lisi. My jsme byli v Heliosu v Brne a tam maji po KETech 60% tehotnych, takze jsme si rikali, ze je vetsi sance, ze to vyjde nez ze to nevyjdea podarilo se
Peťo, a nevíš, co tam dělají navíc, že mají takovou úspěšnost?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.