Kdy na 2. IVF? Pronatal Teplice

Rozárková
13.9.11 07:46

Kdy na 2.IVF? PRONATAL TP.

Ahoj holky,
1.IVF se sice povedlo,ale bohužel se embryo v časné fázi těhu přestalo vyvíjet. Potvrdí mi to s určitostí sice až zítra,ale v podstatě je to jasné. Chtěla jsem se zeptat,kdo chodí do PRONATALU V TEPLICÍCH,kdy Vám povolili další pokus?? Je to po 3 proběhlých MS a při 4.v pořadí se stimuluje,nebo už při té 3. se stimuluje?
Asi to záleží i na tom,jak vypadají vaječníky po předchozí stimulaci,ale ty jsou u mne v pořádku. Už při 1. UZ měly původní tvar a velikost.
Pokud někdo bude umět odpovědět,budu moc ráda.
Děkuji,pa pa. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
13.9.11 09:24

Ahoj,já osobně jsem teda byla až po půl roce,ale kamarádka co měla hned splasklý vaječníky a vše v pořádku šla hned tu 3......a ty nemáš žádný mražáčky??koukala jsem,že jsi měla hodně vajíček…
ale záleží taky samozřejmě na doktorovi,ten můj mi řekl,že je dobrý dát tělu odpočinout a dřív jak za půl roku jsme do toho nešli!!!!
Držím ti palce a přeju hodně psychický síly!!!!!!
ještě podotýkám,že jsem byla v pronatalu v Praze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
13.9.11 10:11

Ne ne,nemám. Tentokrát to uděláme trošku jinak… Chybama se člověk učí. Taky si nechám zavést dvě.
JJ,moje vaječníky jsou úplně ok,tak snad mi to dovolí hned v listopadu-zářiová MS myslím,právě přichází. Snad se odmenstruuje i vše,co tam zůstalo a nebudu muset na revizi,bylo to opravdu hodně maličký,ani nebyl moc patrný gestační váček..
Já moc velké pauzy dělat nechci,ani nemůžu,nejsem nejmladší… :-?
Možná taky zkusíme IUI.

• Citovat
  • Upravit
474
13.9.11 11:40

z 19 vajíček jste měli jen jedno embryjko???to jste museli mít teda velikou smůlu…já teda poprvé měla 7 vajíček a měli jsme jen dvě embryjka a ted ze čtyř čtyři dobrý,ale ted zase musím ležet protože mám hematom a špiním,ale srdíčko už tluče a prcek se vyvíjí dobře,ale moc dobře vím,jak ti je.já jsem po prvním neúspěchu taky chtěla jít hned na další,ale musím říct,že ten půlrok jsem se docela dala psychicky do kupy......ale nevím kolik ti je???mě je ted 31,tak jsme si ten půlrok mohli dovolit......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
13.9.11 12:43

Ne,z 19 bylo 17 dobrých,10 jsme nechali ICSI,oplodnila se všechna,bez ICSI ze sedmi ani jedno. Takže jich bylo 10,ovšem po PK zůstaly kvalitní jen 3. Zamrazit jsme nechtěli,proto nemáme. Kdyby se to nepovedlo,člověk si řekne…stane se,ale ono se povedlo a zamlklo to. Minulý pátek jsem docela dost zakrvácela a podle hodnoty HCG to vypadá,že přestalo stoupat přesně v ten pátek. Měla být hodnota okolo 1200 a teď ve čtvrtek byla 1104,čili už nejspíše klesá.
Zítra jedu do Pronatalu na UZ-pokud mi ho teda udělá,protože začínám zase špinit a rozhodneme se co a jak dál.
Dr. si myslí,že by to mohlo odejít s menstruací,pokud se jedná opravdu o zamlklé.

• Citovat
  • Upravit
474
13.9.11 14:30

Tak to mi je moc líto!hlavně at jsi zdravá pro příští pokus.mě třeba doktor říkal,že první pokus je takovej zkušební,jak na co tvoje tělo reaguje,ale je to hrozný,když víš,že už se tam chytil a pak nic,to já poprvý jsem to prostě dostala a bylo......
co se ti to tam válí za pejska na fotce????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
13.9.11 15:01

To je naše taky takový miminko,náš 8mi měsíční LABRAMBORÁK. :-D Je to můj miláček velikej.
Jinak máš pravdu!!! Prostě to normálně dostat a je vymalováno,ale já dostávala jednu falešnou naději za druhou!!! Nejdříve krvácení asi 7.den po ET,asi den a půl trvalo,–--smířená s koncem,ovšem testy sílily a krev v CAR pozitivní,takže za 10 dní UZ. Na něm právě pouze náznak GS se slovy-může to být mladší gravidita a znovu odběr…no a dál už to znáš… Zítra se dozvím,co teda konečně se mnou. :zed:

• Citovat
  • Upravit
474
13.9.11 15:53
Rozárková píše:
To je naše taky takový miminko,náš 8mi měsíční LABRAMBORÁK. :-D Je to můj miláček velikej.
Jinak máš pravdu!!! Prostě to normálně dostat a je vymalováno,ale já dostávala jednu falešnou naději za druhou!!! Nejdříve krvácení asi 7.den po ET,asi den a půl trvalo,–--smířená s koncem,ovšem testy sílily a krev v CAR pozitivní,takže za 10 dní UZ. Na něm právě pouze náznak GS se slovy-může to být mladší gravidita a znovu odběr…no a dál už to znáš… Zítra se dozvím,co teda konečně se mnou. :zed:

držím palce a dej vědět!!!!ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
13.9.11 20:52

Jo a je mi 37,aby jsi si nemyslela,že ti to nechci prozradit. Teda bude mi v lednu.

• Citovat
  • Upravit
474
14.9.11 09:47

Ahojky,tak jak jsi dopadla????myslím na Tebe!!!!
37 let,říkají,že to je hranice ženský reprodukce,ale já mám kamarádku,která je bez vejcovodů a ještě s častými záněty dělohy apod. a podařilo se jí otěhotnět na 5-tý pokus IVF,kde měla pouze jedno embryjko a ještě ho museli zamrazit,v tý době jí bylo 38 let a dneska z toho mrazáčku je pětiletý Dominik,pěkný zlobidlo..........už tomu nikdo nevěřil,ani manžel,jen ona sama a její silná vůle mít miminko a podařilo se…a to o něčem vypovídá.
mě samotný takhle kamárádka hodně dává a podporuje mě,abych byla hlavně v klidu a věřila......že nejdůležitější je tvoje psychika a ne to kolik máš vajíček,embryjek a jaké šance ti dávají.....stačí prostě jedno kvalitní a vyrovnaná mamka k tomu a je to.....tohle mi hustí do hlavy a asi na tom něco bude......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
14.9.11 09:50

jo ,ještě jsem ti chtěla říct,že já tam prcka teda zatím mám,ale dost jsem špinila a zjistili mi hematom v děloze a musím jen ležet a nic nedělat a brát prášky na jeho rozpuštění a doufat,že se neurve a nevezme mimi sebou,což se stává.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
14.9.11 11:33

Ahoj,tak jsem zpět a je to přesně tak,jak jsem předpokládala. Odešlo to. Pořád pošpiňuju,takže ani není vysoká sliznice. Minulý čtvrtek měla 8,5mm a dnes už jen 5mm. Odebral mi ještě hcg a pokud bude o dost nižší-jako že doufá,že bude,tak se to obejde bez revize. Jinak za týden na kontrolu a na další pokus můžeme jít za 3měsíce od ET,bez ohledu na to,kolik proběhne cyklů. Takže LISTOPAD. Mohli bychom si dát pěkný dáreček.
Mé IVF prý považují za úspěšné,to ,že se to neudrželo je druhá věc. Můžeme zkusit i IUI,ale prý se u mne obává,že neovuluju,protože jsem přehnaně reagovala na stimulku. To se prý při anovulačních cyklech děje,takže musíme vyřešit i to.
JJ,už mám nejvyšší čas to třetí mimi povít,nebo bude pozdě… Ale pracuji na GYN-POR a měli jsme i paní,která byla těhotná ve 45. :roll:
S tou psychikou máš asi pravdu,abych byla upřímná,tak jsem do toho šla s trošku PESIMISTICKÝM přístupem :zed:
Taky předvečer toho mého slavného krvácení,se kterým to nejspíše odešlo,jsem byla vystavena šílenýmu stresu!!! Myslím,že to bylo spouštěcím manévrem. Při příštím se snad nechám zavřít někam na izolaci,abych neviděla neslyšela a bude klid!!!
DRŽÍM TI STRAŠNĚ MOC PALEČKY,ať špinění ustane a ty se můžeš radovat z těhulkování. :hug:

• Citovat
  • Upravit
474
14.9.11 16:47

Tak to zkus brát tak,že to tak mělo být a příště už to určitě vyjde..........já už jsem mluvila při ptimulaci na oocyty stylem:roste roste at jsou z vás krásný embryjka a pak od zavedení si každej den hladim břicho a povídám mu,jak se na něj mamka moc těší a at je v pořádku apod.jinak jsem snad normální,ale tohle mi pomáhá tomu víc a víc věřit…každá z nás si musí najít nějakej ten únik,aby se z toho nezbláznila.protože obyčejný kamarádky a lidi kolem tebe,kteří tohle nezažili,nikdy nepochopěj čím procházíš..........
A ty máš první děti dvojčata,nebo jsou tak brzy po sobě???,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rozárková
15.9.11 08:59

Ahoj,i já jsem velice živě komunikovala s mým břichem. :wink:
Myslím,že vyrovnat se s tím dá,jen to chce čas a já už od začátku měla nějaký potíže,který značily,že nebude asi vše tak jak má. Takže jsem se s tím měla dost času srovnat.Musím doufat v příští pokus.
Dětičky jsou dvojčata,to byl také důvod proč jsme nechali zavést jen jedno,jedny dvojky už jsem si prubla. Ale tentokrát necháme zavést dvě,teda pokud budou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.