Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jak probíhá IUI. Teď jsem dostala za pomoci injekce MS. 3-7 den mám brát 1 Clostylbegyt ráno a mezi 10-12 dnem jít na kontrolu a pak IUI. Chci se jen zeptat, když budu OK za jak dlouho po tom 10-12 dnem se jde na zákrok? A jak to přesně probíhá?
Přítel je naštěstí v pořádku, já jsem podstoupila HSG vyšetření vejcovodů, kde bylo vše OK, takže to u nás vázne na neprobíhající ovulaci. Je mi 25 let, tak doufám, že do té 30-tky se mimča dočkáme ![]()
Příspěvek upraven 07.09.11 v 12:27
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, pokud bude na kontrole všechno v pořádku a hezký folikul, píchneš si nejspíš injekci Pregnylu a druhý den bude IUI. Probíhá to úplně v pohodě, jako klasické vyšetření, během minuty ti dr vstříkne spermie a jdeš domů ![]()
Já si dělala test 13 dní po IUI a byl tam slabý duch, za chvíli si pro něj jdu do školky ![]()
Nám stačila jen ta jedna, takže i vám držíme palce ![]()
Ahoj holky. Koho čeká také v brzké době IUI??? Mě snad již brzy
.
Alaaa píše:
Já jsem čerstvě poTak snad se zadaří!!!
Tak moc moc držím pěstičky ať tam jsou //
Děkuji, bylo by to fajn, kdyby to vyšlo
, ale ta šance 12% přeci jen moc není… snažím se na to nemyslet a třeba budu za 14 dní překvapená
většinou co jsem tak četla to holkám vyšlo až na ten 3 pokus, tak uvidím…
A kdy jdeš ty?
Alaaa píše:
Děkuji, bylo by to fajn, kdyby to vyšlo, ale ta šance 12% přeci jen moc není… snažím se na to nemyslet a třeba budu za 14 dní překvapená
většinou co jsem tak četla to holkám vyšlo až na ten 3 pokus, tak uvidím…A kdy jdeš ty?
Lepší šance 12% než vůbec žádná
, musíme to brát sportovně. Mě doktor říkal, že větší pravděpodobnost je už od druhého pokusu, ale taky jsem tady na diskuzích poznala spousty holek, kterým to vyšlo hned na poprvé.
Já teď čekám na červenou, mám brát clos… (furt nevím jak se to píše
, teprve dnes si ho jdu vyzvednout) a mám se opědnat na ultrazvuk a pak hnedka na IUI. Červenou čekám tak během pěti dnů tak si myslím, že max. tři týdny
. Tak jsem na to zvědavá. A jak se těšíš?
Ahoj holky,
dnes jsem 9.den po 1.IUI a to čekání na výsledek je děsný a to jsem si říkala,že to řešit vůbec nebudu ![]()
To se máš, to už Ti chybí jen 4 dny a budeš vědět… já mám před sebou 12 dní:-) A jak se cítíš? Pozorzješ něco? mě bolí břicho, jak kdyby měla přijít MS.....
Ahoj holky, sice nechodím do Gennetu, ale taky mám po iui a to čekání je nekonečné. Alo jsem na tom podobně jako ty. Je mi 25 a taky to byl náš první pokus. Říkám si, že do těch třiceti by se mohlo zadařit, ale s každým měsícem bez // je to čím dál horší. Dnes jsem 10. den po IUI, tak uvidíme. Ale bolí mě podbřišek, takže už se možná spíš blíží MS. Ještě k tomu nemám za sebou vyšetření vejcovodů, to mě teprve čeká. Jak dlouho po tom vyšetření jste se mohli začít zase snažit?
janinka25 píše:
Ahoj holky, sice nechodím do Gennetu, ale taky mám po iui a to čekání je nekonečné. Alo jsem na tom podobně jako ty. Je mi 25 a taky to byl náš první pokus. Říkám si, že do těch třiceti by se mohlo zadařit, ale s každým měsícem bez // je to čím dál horší. Dnes jsem 10. den po IUI, tak uvidíme. Ale bolí mě podbřišek, takže už se možná spíš blíží MS. Ještě k tomu nemám za sebou vyšetření vejcovodů, to mě teprve čeká. Jak dlouho po tom vyšetření jste se mohli začít zase snažit?
Po tom vyšetření můžeš začít hned, jen si myslím, že na to prá dnů po tom vyšetření nebudeš mít náladu, nechci tě strašit, dá se to vydržet, ale je to nepříjemné.
Mohli jsme hned nic mi nezakazovali
. Někde jsem četla, že po vyšetření vejcovodů se i zadaří, tím, jak to tam vše prošťouchnou:-) Ale je zvláštní, že Ti budou dělat vyšetření vejcovodů, až po IUI. Já musela právě nejdříve podsoupit všechna vyšetření, než jsem mohla na IUI!
Držím palce, ať to není MS, ale mimčo.....také bych ráda na testu našla //…musí to být hezký pocit a ještě hezčí to pak oznámi drahé polovičce, na to se těším ![]()
Já chodím do CARu v Olomouci. Byla jsem tam poprvé 6.9., tam mi hned doktor řekl, že mám krásný folikul, že mám přijít v pátek i s manželem rovnou na iui. V pátek mi na ultrazvuku změřili folikul, měl 22 mm a sliznice 8mm, tak hned iui a pak mi píchli pregnyl a v neděli jsem tam jela ještě na jedno iui a to už jsem měla těsně po ovulaci, protože říkal, že už tam mám žluté tělísko. A to ještě nemám ani žádné výsledky krve nic. Ani nevím, kdy na tu průchodnost půjdu. Dělají nějakou hysteroskopii, kdy zhruba za dvě hoďky po ní můžu jít domů, tak o tom uvažuju. Aby třeba problém nebyl v tom. Teď po druhé iui každý den zavádím utrogestan. Dnes mám poslední, tak se pak uvidí, jestli příjde MS. Spermiogram máme dobrý, tak musíme hledat kde je problém u mě. Holky když bylch to testla brzo,tak tam asi ještě nic nebude,že? Je to hrozné vydŕžet ale na druhou stranu asi kdybych to testla brzo a nic tam nebylo, tak by mě to mohlo mrzet. Kolikátý den budete holky testovat vy? Taky se Alo na ten pocit těším!!!
Příspěvek upraven 21.09.11 v 11:09
Já si ten test nechám až na ten 14 den a uvažuju, že možná až 15-16…bojím se, že tam nebude nic vidět…mám toho teď hodně v práci a do toho všeho se stěhujeme, tak starostí je až nad hlavu, tak věřím, že mě to ty myšlenky trochu od toho odežene
Tak to jsi měla štětí a ještě takhle 2× za sebou.....to jsem ani nevědala, že to jde:-)
A jak dlouho jste se snažili? My necelý rok, ale vzhledem k tomu, že jsem věděla, že mám rozhozený hormony, šla jsem raději hned k lékaři, abych předešla zbytečnému dlouhému čekání a teď jsem ráda, alespoň se stále něco děje a mám pocit, že pomůžou! Dr. mě i chválil, že je dobře, že začínáme tak brzy, než pak přijít v 35:-)
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.