Darování vajíček - zkušenosti

632
2.9.11 10:42

darování vajíček

ahojky příští týden jdu na první hormonální injekci k darování vajíček již mám všechny vyšetření za sebou a zajímalo by mě jak dlouho po dobrání injekcí budu muset čekat na zákrok injekcí je 10, zažila jste něterá tento zákrok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14871
2.9.11 11:14
ivuss píše:
ahojky příští týden jdu na první hormonální injekci k darování vajíček již mám všechny vyšetření za sebou a zajímalo by mě jak dlouho po dobrání injekcí budu muset čekat na zákrok injekcí je 10, zažila jste něterá tento zákrok?

ahoj, kamarádka na tom byla nedávno, injekce jí píchal přítel ve stanovenou hodinu a po dobrání šla na nějaký UTZ a tuším, že do týdne byla na odběru..tam strávila cca dvě hodinky a pak ji normálně propustili domů :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
2.9.11 11:18

Injekcí nemusí být přesně 10, budou tě kontrolovat a dle tvé reakce mohou přidat - ubrat. Jinak jakmile dorostou folikuly správné velikosti, dostaneš jinou, poslední injekci, která se píchá jeden den večer a odběr vajíček je pak přesně 36 hodin po ní (čili např. píchneš-li v pondělí v 9 večer, odběr je ve středu kolem 9 ráno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
2.9.11 11:39

ahoj kdyz uz prisla rec na darovani vajicek taky jsem o tom uvazovala ze bych po porodu do toho taky sla cekame druhe dite ktere se nam narodi v lednu 2012 a zajimalo by me za jak dlouho po porodu muzu vajicka darovat a taky co je pravdy na to ze musim mit alespon maturitu cetla jsem to na internetu ale spis by me zajimaly informace od vas ktere uz jste tim prosly jako jake jsou podminky atd dekuji za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
2.9.11 11:47

tak maturita je minimální požadované vzdělání, dále věk do 35 let,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
3.9.11 09:26

Žena musí být zdravá,do 35 let,nesmí mít v rodině žádné vážné dědičké choroby,ona by měla mít alespoň učňák (aby bylo zajištěno že není nějak mentálně zaostalá),někde je podmínkou 1 zdravé dítě,ale u nás v CARu to být nemusí. A žena musí projít testy na pohl. choroby,na genetiku,pak jí čeká normální gynekologická prohlídka + ultrazvuk a hormonální vyšetření z krve. Já začínám za týden stimulovat na IVF cyklus s dárkyní (jsem příjemkyně) tudíž o tom něco vím :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
4.9.11 19:14

ano maturita opravdu není podmínkou a dále je to přesně jak píše Maia22 a já sem ještě podstoupila gynekologické vyšetření

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
5.9.11 09:17

Nám tedy vychází že by dárkyně měla stimulovat asi 11 dní,ale samozdřejmě záleží na reakci jejích vaječníků na stimulační léky,12. DC by měla jít na odběr vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
6.9.11 10:29
Maia22 píše:
Nám tedy vychází že by dárkyně měla stimulovat asi 11 dní,ale samozdřejmě záleží na reakci jejích vaječníků na stimulační léky,12. DC by měla jít na odběr vajíček.

a vy jakožto příjemkyně vyplácíte tu dárkyni? zaslechla jsem že dárkyně dostano určitou sumu vto je pravda či lež

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
6.9.11 10:35

Příjemkyně zaplatí polatek za vajíčka a dárkyně obdrží kompenzaci, ne vždy se ale tyto sumy shodují, některé CARy si strhnou „manipulační poplatek“. Částka se dle CARu pohybuje cca 8-25 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
6.9.11 10:40

Přesně tak,příjemkyně platí odměnu dárkyni + ještě nějaké peníze za stimulační léky a poplatky za mražení embryí,popř. když bychom chtělo ICSI nebo prodlouženou kultivaci embryí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
6.9.11 11:52

ale dárkyně a příjemkyně o sobě neví ne? takže já daruji a ještě za to dostanu zaplaceno? a to jako ty peníze dostanu od příjemkyně přímo v nemocici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
6.9.11 12:03

Ne, je to přísně anonymní. Příjemkyně uhradí poplatek CARu a dárkyně pak od něj kompenzaci dostane. Ale jedna se o identitě druhé nikdy nesmí dozvědět, to je dané zákonem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
6.9.11 12:05

Jinak oficiálně to nesmí být „odměna“ (opět je to v zákoně dané, darování je bezplatné), ale obvykle se to vykazuje právě jako náhrada, kompenzace ušlého zisku, fyzické újmy… ono to vyžaduje pravidelné kontroly v pracovní době, pro někoho dojíždění, na den odběru vajíček nemocenskou nebo dovolenou a píchat do sebe všecky ty hormony taky nemusí být pro každého jednoduché, proto ta kompenzace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.11 22:34

Ahojky, já jsem skoro 4 měsíce po porodu a už jsem
objednaná na konzultaci. Hlavná podmínkou je, aby jsi už nekojila. Ostatní mi řeknou až toho 13.10. tak dám třeba vědět potom :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.