Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já bych se nebála. Dneska je ta medicín na vysoké úrovni. Jasně, nic není stoprocentní, ale pravděpodobnost je malá.
Holky mám dotaz, má někdo zkušenost.. chtěla jsem darovat vajíčka ale sla jsem na krev a porom mi doktor volal ze mi vyšlo na žloutenku reaktivní NE POZITIVNI! Tím pádem řekl ze nemůžu nevíte jestli to mužů zkusit znova po jakem čase. Na to jsem se nezeptala děkuji. ![]()
Ahoj, reaktivní výsledek znamená, že můžeš mít nějaký problém s játry, žlučníkem nebo žlučovými cestami (infekce, zánět nebo za to můžou třeba léky, co užíváš). S darováním si nejsem úplně jistá, ale určitě bych si nechala testy zkontrolovat znovu, třeba u praktika. Ať víš a případně to můžeš začít nějak řešit. Doktor ti k tomu nic víc neřekl? ![]()
Zdravím, už nějakou dobu přemýšlím o darování a sbírám info o klinikách a o tom, jak celý proces vůbec probíhá, když se rozhodnu darovat. Jsem kousek od Zlína, tak jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte některá, prosím, osobní zkušenost přímo s IVF ve Zlíně, už kvůli dojezdu přemýšlím o této klinice. Děkuju, hezký večer
.
@eveli249 Ahoj, já mám s touto klinikou dobrou zkušenost. Hodně jsem zvažovala různá místa, ale nakonec vyhrálo právě IVF ve Zlíně. Měli hodně dobrých recenzí a opravdu můžu potvrdit. Už první návštěva byla velice příjemná - moderní klinika, příjemný personál, možnost ubytování, wellnes.. Navíc ti udělají horm. a gen. vyšetření, takže budeš mít celkový přehled o zdravotním stavu. Zkus si projet jejich stránky, najdeš tam hodně info o darování a všem, co nabízí
https://www.ivf-zlin.cz/…vani-vajicek
@eveli249
Pokud bys i měla zájem darovat i mimo Zlín, tak já jsem byla maximálně spokojená v Reprofitu v Brně. Když tak napiš, kdyby tě něco zajímalo
![]()
Jedna moje blízká na IVF klinice Zlín darovala a byla spokojená hlavně s tím, jaký měli přístup – prý všechno vysvětlili, měli čas na otázky a necítila se tam jako „další kus na pásu“. Samotný proces je trochu náročný kvůli hormonální přípravě, ale říkala, že to zvládla v pohodě, protože se cítila dobře hlídaná. Jestli jsi kousek od Zlína, určitě bych se podívala na jejich stránky IVF Zlín. Mají tam rozepsané i podmínky pro dárkyně a postup krok za krokem. A osobně bych se nebála se jim ozvat – kamarádka říkala, že i první kontakt byl hodně příjemný a nic nebyl problém. Myslím, že pokud tě to láká a máš k tomu srdce, tak tam najdeš bezpečné a citlivé prostředí. 💜
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.