IVF pokusy

Mellanie
2.9.11 13:02

Ivf pokusy

Ahoj,
jdu s otázkou..

Sem tam na netu narazím,že by mělo být od Nového roku vícero hrazených pokusů IVF.Někdo říká 4 někdo 6 ,ale že to má být omezené počtem embryí.

Slyšeli jste už otom ,nebo je to nějaká kachna? :wink:

díky všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
2.9.11 13:15

máme za sebou 2× IVF, malej je po KETu, druhé mimi nás čeká také po KET nebo případně další IVF, ale že by mělo být více hrazených pokusů o tom jsem neslyšela. Ono co vše hradí pojišťovna, stejně to stojí spoustu peněz (léky,transfer,mražení…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.11 13:15

neslyšela :nevim: ale je to divné, proč by omezovali počet embryí? slyšela jsem, že chtějí prosadit, aby bylo povoleno vkládat jen jedno emmryo, o navýšení pokusů ani slovo. Zatím ale neprošlo nic takového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.9.11 13:16
totiž prý správná formulace zní, že pojišťovna se spolupodílí :cert: :cert: :cert:
Hasky píše:
máme za sebou 2× IVF, malej je po KETu, druhé mimi nás čeká také po KET nebo případně další IVF, ale že by mělo být více hrazených pokusů o tom jsem neslyšela. Ono co vše hradí pojišťovna, stejně to stojí spoustu peněz (léky,transfer,mražení…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
2.9.11 13:22

Mělo by to být - hrazené 4 pokusy za podmínky, že při prvních dvou bude zavedeno jen po jednom embryu. Ale podložené to nemám, návrh zákona jsem nečetla. Důvod je jednoduchý, náklady na vícečetné těhotenství jsou výrazně vyšší než na jednočetné, stejně jako riziko komplikací, předčasného porodu a nutnosti specializované péče. Jak to bude s tím, když během jednoho pokusu nedojde k transferu (nyní je to tak, že potom pojišťovna hradí ještě jeden pokus navíc), to ale vůbec netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
2.9.11 13:23

spolupodílí to je fakt, nás to stálo už mraky peněz, ale co, hlavně že se prcek zadařil, to je to nejdůležitější :-))) Sice to stálo nejen hodně peněz, ale také komplikací, zklamání, bolesti..... ale i tak to rozhodně stálo za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
2.9.11 13:30

Taky jsem to slyšela. Prý chtějí omezit počet dvojčat, tak by zaváděli jen jedno embryo a počet hrazených pokusů by snad vzrostl na 6. Ale snad to byl zatím jen návrh.
Nevím :nevim:

• Citovat
  • Upravit
180
2.9.11 13:45
Billi píše:
Taky jsem to slyšela. Prý chtějí omezit počet dvojčat, tak by zaváděli jen jedno embryo a počet hrazených pokusů by snad vzrostl na 6. Ale snad to byl zatím jen návrh.
Nevím :nevim:

Přesně tak jsem to slyšela i já :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
2.9.11 13:48

No nás čeká druhý pokus..(chtěla bych na jaře)tak jsem si řikala,jestli honem na něj nejít ještě letos.Protože já bych teda zavést chtěla určo 2. :wink:

• Citovat
  • Upravit
1771
2.9.11 14:02

ahojky kamco jak se vubec mas toje dobre ze jsem te nasla aspon muzu stebou pokecat jjj slisela jsem taky otom ze uz nechteji zavadet dve embria ale uz jenom jedno ale zase bude vic pokusu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
2.9.11 14:42
aHOJKY Katooso.No doufám,že to stěmi embroušky tak neudělají.
katoosa píše:
ahojky kamco jak se vubec mas toje dobre ze jsem te nasla aspon muzu stebou pokecat jjj slisela jsem taky otom ze uz nechteji zavadet dve embria ale uz jenom jedno ale zase bude vic pokusu
  • Citovat
  • Upravit
1771
2.9.11 14:44

jjjj bylo byto dobry co a jak se vubec mas ja jsem tedka doma marodim 16 zari teprve jdu na hystero a laparo do gennetu zase jsem bez prace holka mam taky smulu at delam kde delam vsude semnou vyjebou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
2.9.11 16:24
:-?
katoosa píše:
jjjj bylo byto dobry co a jak se vubec mas ja jsem tedka doma marodim 16 zari teprve jdu na hystero a laparo do gennetu zase jsem bez prace holka mam taky smulu at delam kde delam vsude semnou vyjebou
  • Citovat
  • Upravit
JANAy
14.9.11 10:46

Ahojky já mám za sebou 2 pokusy IVF +
jedno mimoděložní a jeden pokus, který se nám stopnul, že se embrijka nevyvýjely tak jak měly :-( taky jsem vždycky chtěla zavést dvě embrijka až do doby kdy nám to paní embrioložka na Heliosu pěkně vysvětlila, že to nestojí za ty rizika kdyby se uchytli obě dvě, že takhle si to můžeme nechat zamrazit a pak už jen chodit na transfery aniž bych si musela píchat nějaký injekce a podstupovat celý ten proces znova a znova a musím říct, že po tom všem špatným co jsme prožili jí musím dát za pravdu. každý pokus je psychicky dost náročný a člověk si i oddychne když může přijít jen na transfer. A tělo je moc chytrý :wink: když se to uchytit nemá tak se to prostě neuchytí a takhle příjdeš o dvě embrijka. Píšu ti jenom mojí zkušenost a názor ke kterýmu jsme s přítelem časem dospěli :-) navíc transfer zamraženýho embrijka se ti nepočíta jako pokus na pojišťovnu bude tě to stát 2tis. vic nic. My teď jdem na 3 pokus už se nám blíží odběr tak jen doufám že něco na zamražení mít budem a doufáme, že to potřebovat nebudem :-)

• Citovat
  • Upravit
1771
14.9.11 11:07

ahojky janay tak tě tady zdravím, tomě teprve čeká 1 ivf :palec: :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.