Fertimed Olomouc 2011

3
6.9.11 16:40

Fertimed dnes

V roce 2001 jsem byla na IVF v Olomouci (Fertimed). Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti jak to tam vypadá dnes.Díky všem za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2663
7.9.11 10:36

Ahoj,já tam absolvovala 3×ivf v letech 2008/2009.V podstatě jsem byla celkem spokojená,jen sestry by mohly být víc empatičtější.Hodně mi vadil přístup doc.Sobka,který dělal většinou transfery anepromluví při tom ani slovo ani nepopřeje úspěch.A co mě nejvíc dostalo,když jsem šla na OPU a oni nesehnali anesteziologa.!!!7 vajíček mi brali bez narkozy a nebyla jsem jediná!Jo a platilo se tam snad i za otevření dveří.CAr jsme raději změnila,teď chodím do Reprofitu a jsem max spokojená :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.9.11 14:04

Když jsme do olomouce tenkrát jezdili bylo vše OK. Sestřičky i doktoři se o nás moc dobře starali. Na netu jsem našla pár diskusí a tam se právě o dr.Sobkovi nemluvilo právě moc hezky. Proto jsem tady napsala ať se můžu rozhodnou jestli znovu navštívit Fertimed nebo jiné CAR. Moc díky za tvůj názor. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
7.9.11 16:18

Ale jo,doktoři,třeba jako MUDr.Vodička(ten už tam snad není :nevim: ) byl výborný,jemnějšího doktora jsem nezažila.Naprosto tragický byl Sobek junior!!!To bylo neskutečné kopyto!Jeho IUI jsem myslela,že nevydržím!Hlavně mi vadilo,že se tam opravdu platí za všechno.V Reprofitu jsem třeba za utz neplatila ještě ani korunu.Hodně štěstí v rozhodování :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.9.11 18:19

Z manželem zvažujeme ještě Fertimed v Polance, protože to máme do Oloumouce i Ostravy zhruba stejně daleko. Vodičku si pamatuju, ten byl fajn a měl mě tenkrát celou dobu nastarosti. Se Sobkem jsme měli jenom vstupní pohovor. S tím placením mě to trochu děsí, protože utz jsem neplatila ani jeden. V našem případě není stejně jiná možnost než IVF, teď jenom záleží kde a za kolik. Určitě ještě budeme schánět informace co pojišťovna hradí, co je nadstandart atd. Nějak moc se toho změnilo a už si ani nepamatuju co všechno se platilo a co ne. Moc dík za podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
6.10.11 07:19

Ahoj holky, chodíte některá do Fertimedu v Olmiku? Jak jste tam spokojené? A co vám všechno dělali za vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
6.10.11 09:43

:mavam: Ahoj já tam byly 2× na IVF-ale už dřív.Spokojená jsem byla,všichni slušní-jen se tam za všechno platí(ale to i jinde).Nevyšlo nám to ani jednou :cry: .Po 3 jsem nešla-sami mě řekli že sy myslí že to nevyjde( u mě).Prý když to nevyšlo 2× po 3 je šance minimální. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
6.10.11 11:25

Ahojky Marky, a v čem je u vás problém? Jaktože se vám to nepodařilo? A co teda plánujete dál? I.U.I. jste nezkoušeli? Mně se ve Fertimedu líbí akorát mi někdy příjde, že mají na každého strašně málo času a když se nezeptám sama, tak mi pořádně ani nic neřeknou a nebo řeknou tím stylem, že tomu nerozumím. Jsem asi v téhle oblasti nevzdělanec. Takže já vlastně ani pořádně nením v čem je u nás problém. Manžel má spermio dobrý. Tím pádem si nenechal udělat genetiku, za to by musel platit. Tak nevím, jestli je to i pro něj důležité nebo jestli stačí, že ji mám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3307
6.10.11 18:06

Já nemám vlastní vajíčka.Po porodu jsem tak dopadla že to nejde.Máme adopt.dítě,jsme šťastni.Na další IVF nepůjdu-nechci už zažívat ty nervy a taky na to nejsou peníze.Ještě si adoptujeme jedno a máme splněno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
7.10.11 09:01

Marky tak to je dobře, že jste šťastní :-) Sice jsem to ještě nezažila,ale ty nervy z IVF musí být fakt děs a ještě k tomu ty peníze, které do toho vrazíš a nemusí to vyjít. :-( My taky, pokud se nám to nepovede, jsme domluvení, že bysme si nějakého prcka adoptovali :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina 29
25.10.11 22:02

DOTAZ

Ahoj holky, teda vy mě děsíte…Po dvou letech neužívání antikoncepce jsem dospěla k názoru, že asi nebude úplně vše v pořádku a nechala si napsat doporučení právě do Fertimedu v OL. Chci se Vás zeptat, jak to vlastně probíhá od úplného začátku. Je mi trochu divné, že mi můj gynekolog ani nevzal krev a nejdříve ze všeho chce výsledky speriogramu mého manžela, teprve poté se prý uvidí…Kamarádka říkala, že jí doktor hned udělal hormonální profil na štítnou žlázu atd. a nasadil nějaké tabletky na stimulaci vaječníků…Jakou z tím tedy máte zkušennost některá z Vás? Mám se obrátit na jiného doktora? Díky moc za odpověď.M

• Citovat
  • Upravit
446
26.10.11 07:54

Marti nás nechal doktor snažit se necelý rok přirozeně, pak mi řekl,že asi nemám ovulaci a nasadil mi clostilbegyt. Po něm jsem ovulaci měla,ale stejně se nám ani po třech měsících nezadařilo :-( Tak nás poslal do Fertimedu v Olomouci. Žádné odběry nebo něco jiného nám už nedělal. Ve Fertimedu jsme měli první návštěvu vstupní pohovor. Manželovi udělali spermiogram a vzali nám krev na genetiku, pohlavní nemoci a cystickou fibrózu. Po výsledcích spermiogramu,ty byly asi za půl hoďky až hoďku, jsme se domluvili co dál. Vzhledem k tomu, že jsem měla před ovulací a manžel docela dobré spermio, jsme se domluvili,že za dva dny máme přijít na inseminaci. Jako sice to chození do CAR leze docela do peněz,ale alespoň začneš mít pocit,že se to posunuje někam dál. Jo a 2. a 3. den cyklu si tě pak objednají na odběry krve na hormonální profil a ultrazvuk. Takže tak :-) Klidně se na cokoliv ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.