Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, má někdo čerstvou zkušenost s CARem na Obilňáku? Děkuji za kladné i negativní zkušenosti ![]()
Ahoj, ja tam momentalne podstupuji IUI a jsem maximalne spokojena. Je ale pravda, ze jsem prisla s konkretnim pozadavkem, takze jsem necekala zadnou velkou konzultaci a radu. Pristup sester velice prijemny, muzu se zeptat na co chci a nikdo se na me nediva divne. Pravda, je to nemocnice, ne nejake luxusni centrum, ale i tak je to v pohode. Jake maji vysledky nevim, predpokladam, ze se to nikde moc nelisi. Jinak vysledky vsech vysetreni, co nam delali byly behem jednoho mesice hotove a pak uz se cekalo jen na muj cyklus. Takze za me rozhodohne pozitivni zkusenosti.
Ahoj, ja negativni. Na to, ze to u nich stoji stejne jak v soukromem CARu byl pristup doktora k nam hodne odmereny. Cekove to tam na nas nepusobilo dobre. Mam velmi dobrou zkusenost s Heliosem, doporucuju.
Neni uplne pravda, ze to stoji stejne, jako vsude jinde. Ja podstupuji IUI a v soukromem centru si chteli uctovat 2000 Kc. Tady to mam zdarma. Pokud se bavime o IVF, tak tam to asi bude opravdu podobne. Ja teda potkala zatim doktory dva - tedy doktora a doktorku, a oba se velmi zajimali, navrhovali a podporovali nas v nasem rozhodnuti. Ale je to o lidech. Kdyz clovek narazi na jednu jedinou protivnou sestricku, tak i to mu muze zkazit celu dojem, bohuzel.
petra878 píše:
Ahoj, ja negativni. Na to, ze to u nich stoji stejne jak v soukromem CARu byl pristup doktora k nam hodne odmereny. Cekove to tam na nas nepusobilo dobre. Mam velmi dobrou zkusenost s Heliosem, doporucuju.
Petro, já právě zvažuji odchod z Heliosu, pokud se ten pokus, co tam teď podstupuji nepodaří. Můžu se zeptat, čím jsi v Heliosu stimulovala?
Proc zvazujes odchod? Ja jsem se stimulovala Decapeptylem a Merionalem
petra878 píše:
Proc zvazujes odchod? Ja jsem se stimulovala Decapeptylem a Merionalem
Tak to máme úplně stejný léky. U 1.IVF jsem měla Puregon a teď mě dal Merional, ale asi to byla chyba, protože jsem na něho vůbec nereagovala a museli stopnout stimulaci, teď to zkouším znovu, tak snad to bude lepší, ale musela jsem za něho doplatit 8000,–, ![]()
Před tím jsem tam měla 5 x neúspěšný KET z toho 2 x biochemické a 1 x mimoděložní. Nechci říkat, že udělali něco špatně,ale chce to už změnu. Dala jsem jim teď poslední šanci, protože Texlovi pořád ještě trošku věřím, že nejde jen o prachy. Přemýšlela jsem kam bychom mohla jít a už se mě do soukromých center moc nechce, ale třeba už ani Obilňák potřebovat nebudu. Konečně mě začal zabírat Merional, tak doufám.
Mas toho uz za sebou dost
Ale jednou se to musi otocit…
Myslim, ze v Heliosu se vetsina pacientek stimuluje Merionalem - dr. nam to tehdy vysvetloval, ze to maji vyzkouseny a funguje to a je to vyrazne levnejsi nez treba Puregon nebo Gonal. Ale at delaji co delaji, porad v tom velkou roli hraje priroda a 100% ovlivnit nejde nikdy vsechno ![]()
Nás teda docela zarazilo, kdyz nam az v Heliosu zjistili, ze mame fragmentovanou DNA u spermii, nikde jinde se takove vysetreni tehdy nedelalo - a diky tomu nam pak delali PICSI …a dopadlo to dobre.
Neni to jednoduchy, ale verim, ze to tentokrat vyjde, uvidis ![]()
Ten test na DNA nám teď dělali taky a nedopadl moc valně, budeme mít taky PICSI, to jsem ráda, že vám to dopadlo dobře. U 1. IVF ještě stačily ICSI, teď už je to horší. Můžu se zeptat, kdy jsi měla to IVF ?
Pred 2 rokama. Tehdy jsme vsechno s doktorem probirali skrz na skrz
Ono pry to PICSI neni o tom, ze by to bylo nejak vic videt behem oplozeni nebo vyvoje embryi, ale projevi se to az pak - jestli se embryo uchyti nebo ne. Jak vam to vyseterni vyslo?
Jsme na hranici, kdy jde ještě PICSI udělat, kdyby to bylo o trochu horší, tak už by ani to nepomohlo. Hned jak se manžel dozvěděl, tak okamžitě změnil životosprávu, přestal pít pivo a začal sportovat, tak uvidíme, jestli to nějak pomohlo. Ale moc tomu nevěřím
A kolik jsi měla vajíček a kolik se jich z toho oplodnilo?
Na hranici? My jsme meli 35% poškozené DNA - od 30% je to prý na PICSI. Oplodnily se nám 2 ze 3 a z obou byly krásný embrya.
Ahojky holky,
zvažuju, že se na Obilňák objednám na Sono průchodnosti vejcovodů, nemáte s tím nějaké zkušenosti?? Co se týče přístupu doktorů a ceny? Protože mě Mudr. poslala zrovna do soukromého CARu, kde za to chtějí 1500 Kč a tak bych chtěla vyzkoušet všechny možnosti, aŤ za jedno vyšetření neplatím zbytečně.
Dobrý den.Po dvou neuspěšných pokusech IVF v Repromedě jsme dostali tip na CAR Obilní Trh v Brně. Maximální spokojenost s personálem a hlavně lidským přístupem Mudr. Renaty Krajčovičové a Doc.Mudr. Igora Crhy CSc.Po konzultaci nám zjistili pravděpodobnost problému na který nás v Repromedě neupozornili.Po odstranění„banálního“ problému, jsme prodělaly hormonální léčbu s následným IVF a výsledkem je šestý měsíc těhotenství. Ještě jednou MNOHOKRÁT děkujeme a Všem VŘELE DOPORUČUJEME.
Ahoj všem,
já také chodím do CARu na Obilňák a mohu všem jen doporučit! Vybrala jsem si ho hlavně kvůli tomu, že jsem slyšela, že tam jsou opravdu odborníci a nyní i z vlastní zkušenosti mohu říci, že to je pravda a ke všemu velmi milý, vstřícný a lidský přístup. Byla jsem tam na jednou IUI - bohužel neúspěšném a nyní jsem po transferu po IVF, tak doufám, že to vyjde… Je sice pravda, že tato klinika není tak luxusně vybavena, jak ty soukromé, ale tady přece nejde o nějaký nábytek… Pro mě je důležitý přístup a odbornost personálu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.