Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chystá se tu některá z vás tento měsíc na IUI?
Snažíme se s manželem už 1,5roku o druhé dítko. Tento cyklus mě čeká první IUI a od soboty stimuluji Menopurem. ![]()
Ahoj
já jsem byla 8.10. na prvním IUI, teď musím 14 dní papkat duphaston a pak si udělat TT ![]()
Ahoj holky, žádná z vás se teď nechystá na IUI?
U mě dnes 2.aplikace Menopuru už dopadla lépe a dokonce i bez modřiny
. V pátek mám jít na kontrolní utz (budu 7dc). Máte některá z vás zkušenost s Menopurem? Ms mi již po první dávce (2.dc) zkrátil na cca 3,5dne. ![]()
@Didlinka33 psala jsem Ti OZ. ![]()
Ahojky holky, asi mě to taky čeká, teď čekám na rozjetí ms, pak mě čeká HP a manžela spermio, 10dc do caru a pokud bych přirozeně ovulovala, tak by dala naše 1. IUI… Ale bojím se, že přirozená ovu nebude… Tak pak snad další už bude určo stimulace a IUI ![]()
@Zuzi_V Ahojda, přeji hodně štěstí
. Jak dlouho se snažíte o prcka?:-)
Z HP profilu moc moudrá nejsem. Dnes jsem si byla pro výsledky z 3.dc a hodnoty mám LH 8,81; FSH 7,7; Prolaktin 537 a Estradiol 621. Na konzultaci jdu až v pátek ![]()
@N-Nika snažíme se rok o první dítko, tak snad v caru odhalí, kde je chyba…
Jo tak to ti neporadím, já o výsledkách HP nevím nic. Jediné co mě napadá je zkusit vygooglit ok rozmezí..
Já půjdu na krev nejspíš v pátek, už to vypadá na ms ![]()
@Zuzi_V tak to budeme asi jen o pár dní:-) já byla na krvi včera a jelikož 9.dc vychází na neděli, tak mám přijít do CARu na utz už v pátek. Ještě jsem zkusila k tomu přidat Nosifol. Mám ho doma ještě od loňska, kdy mi ho v Caru doporučili, tak třeba ještě něco vylepší ![]()
@N-Nika já nosifol brala od května a nic, tak asi na mě nepůsobí, ještě mám pár sáčků, tak to asi s novým cyklem doberu a skončím… Na ultrazvuk mám jít 10dc, tak to bude cca příští týden, ale v přirozenou ovu moc nevěřím, ale uvidíme no
@N-Nika Ahojky, já se chystám na své první IUI, nikdy jsem to nezažila, takže ani nevím co mě čeká, ale doktor mi nedal nic na stimulaci, asi čeká na zázrak a já možná taky. O miminko se snažíme asi 15 měsíců, před 2 týdny jsem absolvovala laparoskopii a hysteroskopii. Vejcovody mám průchodné, ale našel se asi problém mého neotěhotňování-endometrioza. Takže mi bylo řečeno, že nebudeme čekat a zkusíme IUI a pak třeba i IVF.
@Prostějov ahoj, tak to do toho jdeme společně:-) dnes jsem byla na utz (7.dc) a vypadá to na dost folikulů, které rostou. Až Dr zaváhal jestli to není až moc. Jak měřil, tak na 1.straně má jeden 10mm a na 2.straně cca3 o velikosti 8mm. Upravil mi dávkování a v po jdu znova na utz. A v pátek nejspíš IUI
mám radost hlavně z toho, že se mi konečně probudila děl. Sliznice a mám 7.dc 5mm! To mívám i po více jak 30dc!
po 6.ti letech
zkusila jsem k Menopuru i Nosifol, ale jsem po něm nafouklá
Kdy jdeš na další kontrolu?
@N-Nika Ahojky, já jsem teprve na začátku cyklu. Příští týden ve čtvrtek jdu na kontrolní UTZ - 12.DC, nemám žádnou stimulaci DR říkal, že to zkusíma napoprvé bez stimulace a uvidíme. Akorát se trošku bojím, že mi ovulace přijde o víkendu a nejsem si jistá, jestli jsou v centru i o víkendech. No, nechám to na doktorovi a uvidíme, jestli se to povede. Mohla bys mi prosím potom napsat, co to obnáší? A taky mě dost zajímá, jak jsi dopadla. Třeba se nám to povede oběma, smekám před tebou, že po 6 letech máš tolik pozitivity, to je naprosto super.
![]()
@Prostějov ahoj, už je po dobrých zprávách. Tělo přestalo spolupracovat a folikuly se začaly zmenšovat.. Aniž by dozrály… Dr léčbu ukončil..Nevím co jsem komu udělala… Po novém roce doporučili IVF. Manžel chce, abych změnila CAR. Ale při představě, že zas budu se všemi testy, vyšetření atd na začátku.. Co dodat… Přeji Ti více úspěchu ![]()
@N-Nika Ale třeba má manžel pravdu. Nevzdávej to. Budu ti držet pěsti. A kam chodíš do CARu? Zas, když to vezmeš, co doktor, to názor. Já být tebou, tak to zkusím, za to přece nic nedáš. Jen snad nějaký čas a trošku sil, ale podle toho, co už jsi zvládla si myslím, že tohle zvládneš taky. Nezapomeň, jste na to dva. ![]()
Ahoj holky, já jsem byla na IUI 9.11., snažíme se už 2 a 3/4 roku, vše proběhlo ok, bylo to fakt rychlé a úplně bezbolestné, pak jsem tam 30 min ležela a mohla jsem jít domů. Od dneška beru duphaston, ale úplně jsem se zapomněla zeptat, jestli můžu brát nějaké vitamíny
hodně tady píšete o nosifolu nebo o menopuru, ty jsou na předpis? Chtěla bych jen nějaký doplněk stravy
jinak to čekání je fakt fakt krutý
když nevyjde tohle IUI, tak pak rovnou na IVF, ne že bych se bůh ví jak trápila a deptala, ale… ![]()