Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj👋🏻
Chci se podělit o svoji cestu k miminku.
S přítelem jsme se o mimčo snažili 2 roky. Po spoustě vyšetření mi byla diagnostikovaná oboustranná neprůchodnost vejcovodů. Od 2 gynekologů mi bylo řečeno, že dnes už tzv. profuky vejcovodů nejsou efektivním řešením a bylo mi tedy doporučeno navštívit centrum asistované reprodukce. Mě je 23 let, tak mám relativně čas, ale rozhodli jsme se jít do toho.
Musím říct, že psychicky jsem na tom nejlépe nebyla. Teď jsem ráda, že konečně jsme v procesu a samozřejmě, že počítám s možností, že první trasfer vyjít nemusí.
Našli jsme si kliniku, kde jsme nadmíru spokojeni a věřím, že tohle bude ta cesta k miminku. Doktoři nám stále opakují, že jsme pár „za odměnu“ že kdyby to řešil každý takto brzo tak je téměř 99% úspěšnost.
Nyní mám za sebou stimulaci, píchala jsem rekovelle, orgalutran (ta jehla mě málem zabila
) a včera ovitrelle na přípravu vajíček před odběrem.
Musím říct, že stimulaci jsem začala pociťovat tak 6 den injekcí, kdy jsem se nafoukla a citila bolesti.
Podle posledního UZ bych měla mít 9 vajíček na levé straně a na pravé 6 s tím, že tam jsou ještě nějaké malé, které vyrostou. Podle dr. mám krásnou reakci na stimulaci.
Zítra mě čeká odběr vajíček a snad se zadaří z co nejvíc vajíček udělat embrya🙏🏻
Holky tímto chci říct, že v tom jsme všechny spolu❤️ je to neuvěřitelně těžké na psychiku a doufám, že nám všem IVF přinese ty očekávané // na testíku🙏🏻 ❤️
Ahoj, drzim palecky, at to vyjde ![]()
Nejsi o moc starsi nez ja (bude mi za chvili 21) a snazime se s pritelem o prcka uz rok. Jelikoz jsem v puberte byla vazne nemocna, tak do ted mam jeste rozhozene cykly. Pomalu to davam dohromany..
jednou uz jsem // mela, ale bylo z toho biochemko..
@FranBuldog
Děkujeme 🤍 a také moc držím palečky🙏🏻
Nejvíc mě na tom štve, že my, co by jsme miminku dali vše… Tak nám to bohužel nejde.. a ti kteří se o miminka nedokážou postarat nebo naopak je týrají, tak ti si dělají děti na počkání😡
Ahojky holky,
Tak se přidávám taky ![]()
V listopadu po 8 letech pozitivní test, bohužel ukázalo se, že opět mimoděložní. Tak jsme se s přítelem rozhodli jít do CAR. Mám za sebou odběry krve (4.8) a přítel odevzdal bičíkovce (9.8) dovezli jsme, jelikož by nebyl schopen to udělat tam
teď už jen čekat. Doktor říkal, že u nás není co řešit, jelikož jsem bez vejcovodů, tak jsem zvědavá. Ještě jsem noc takového nepodstupovala, tak vůbec nevím, co mě čeká. Snad po tom všem trápení se konečně dočkáme ![]()
@Ewenka celého procesu jsem se také hodně bála. Dnes jsem byla na odběru vajíček.. po probuzení mě bolel podbříšek, ale dostala jsem čípek proti bolesti. Bylo mi odebráno 25 vajíček, z toho 15 ok a 10 bohužel zastaveny ve vývinu. Hrozí hyperstimulace l takže se transferu dočkám až další cyklus. Teď mám na 8 dnů Dostinex a měla by dorazit ms ![]()
@S2319 pro mě je to pořád Španělská vesnice. Do poradny jdu skrz výsledky 14.9. Myslíš, že když to bude Ok vyfasuju hned léky? Nebo jak to chodí
vůbec nevím, co mě čeká. Čtu na diskuzích, ale nerozumím některým termínům 🫣 A to bude tvé první umělé?
@Ewenka no vem si že schválení pojišťovnou trvá až 3 týdny, takže pokud už bude mít pojištovna schváleno, tak léky už dostaneš a začneš stimulovat😊
Při naší první konzultaci hned dr poslala žádost a na další konzultaci jsne šli přesně za 3 týdny, aby byla jistota, že to pojišťovna už bude mít😊
@Ewenka ještě jsem chtěla dodat, že já měla skoro všechna vyšetření od mého gynekologa a přítel měl spermio. Při první návštěvě mi nabrali krev pouze kvůli zásobě vajíček. Myslím že kdyby jsme tyto vyšetření už neměli, tak se to dost protáhne. Jsme s přítelem mladí, tak u nás není potřeba tolik vyšetření.
Obou nám znovu nabrali krev až včera při odběru vajíček a spermií.
@S2319 právě nám doktor řekl, že u nás není co řešit. Mě je 31, příteli 47. Já měla dvě mimoděložní z toho poslední v listopadu 2022. Pritel má dvě děti. Řekl, že tím se vše urychlí, že je to u nás jasné a jelikož jsem otěhotněla, v tom listopadu, tak je to jednodušší, než kdyby nám to nešlo bez příčiny, tak jsem zvědavá. Brali mi krev na štítnou a hormony, to budu čekat 4-6 týdnů na výsledky. Pritel na spermio týden až 14 dni. Byl tak nervózní, že i pan doktor mi řekl, že mu mám něco říct 😂 😂 ale on za to chudak nemůže, nema rad doktory a nemocnice.
@Ewenka jeee tak to chápu, mě je 23 a přítel 25 a jak jsem psala nahoře tak neprůchodnost vejcovodů. Chápu, že to čekání je šílený, ale věřím, že vám to vyjde❤️ Snad všechny testy vyjdou v pořádku a začneš se stimulkou😊 musím říct, že jsem po injekcích byla jako balón🤣
Jinak ano je to moje první IVF🙏🏻
@S2319 já s tím počítám, že budu jak chodící vzducholoď 😂 🫣 Máme dost našetřeno, takže pro to uděláme vše co bude třeba. Ještě jsem četla o Embryo glue. Nabídnou to jen, když je třeba, nebo si o to můžeš normálně zažádat? Prý to zvyšuje šanci o 4%
@Ewenka musím říct, že tohle slyším poprvé😱 ale zeptej se na to na klinice a dej vědět😊
Nejvíc ti pomůže být psychicky nadvěcí.. jde to těžce, ale jde to! Já jsem se zhroutila před tím, než jsme začli s celým procesem.. zrovna to bylo období kdy se asi všichni domluvili a oznamovali, že čekají mimi nebo se stále ptali, kdy mi do toho praštíme
@S2319 ani mi nemluv. Po tom posledním mimoděložním pro mě skončil svět. Necítila jsem se už jako žena. Měsíc jsem byla na neschopence, protože jsem nemohla ani mezi lidi, aby se na mě nedívali a nelitovali. Jak říkáš, mladší kamarádky oznamovaly a já gratulovala se závisti a myšlenkama na to, že to není fér. Hold
teď je asi řada na nás, nemyslíš?
A teď mi řekni, když tedy máš 10 vajíček Ok, tak to je přece dobře ne?
@Ewenka ano máš pravdu je řada na nás! Hlavně mě nebaví ty kecy okolo jako musíte jet na dovolenou a relaxovat, opít se a lehnout na to🙈 nevyžádané rady prostě aniž by věděli okolnosti.
Nene 10 jich je zastaveno ve vývoji, takže ty jsou ze hry. Ale teď jsem koukala na klientský portál a těch 15, co bylo dobrých tak jsem koukala, že jsou oplodněné což je bomba😍 teď jen aby to tak dobře šlo dál😊
Samozřejmě to čekání je nejhorší.. jelikož budu podstupovat KET, tak to čekání je horší.
@S2319 jsem ráda, že jsem narazila na někoho kdo se vyzná a poradí mi 😁 🫣 nechceš se semnou spojit na fb? Než si psát tady?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.