Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, muzu se zeptat, kam do CAR chodíte? Potřebovala bych na doporučení v Praze. Děkuji
@S2319 Ahoj, tak jak to vypada s vajíčky? chytli se všechny? Prosímtě a jak ti přišli na ty vejcovody? Měla jsi nějake potíže, nebo to prostě jenom nešlo?
@Ewenka to máš taky pěkně naloženo
… ja přišla o vejcovod před měsícem, jeden mi nechali ale dle dr je stejně špatný… tak už taky nechci odkladat a pujdeme do IVF
Jinak já těhotná nebyla nikdy… mám endometriozu, tak se strašně bojím, aby to vůbec šlo i přes to uměle.
@Tynac já jsem u apolináře a jsem spokojená, IVF me ale teprve čeká
@Lotyyy Ahoj, prostě to jen nešlo, tak jsem šla na vyšetření o průchodnosti vejcovodů.
Nicméně se tranfer po odběru musel oddálit jelikož ležím s hyperstimulačním syndromem v nemocnici. Dnes volala doktorka z kliniky, že se embrya krásně vyvíjí a necháváme zamrazit 9 embryí, pár po jednom a pár po 2. Nicméně, že behem dneška bude jeste zbytek nějaké 4 nebo 5, ale 9 nám jich stačí ![]()
Jinak také mám endo, a jdu hned do IVF, nemam tedy tak velký nález na operaci.
Držím palečky ![]()
@S2319 také máš endo? Ty bláho… co to je za sra*ku
… ja měla „jen“ cystu, která nemizela a tím to všechno začalo. Tak hlavně ať je ti lépe a můžeš co nevidět na transfer, 9 je krásný počet!
Ahoj, můžu se k vám přidat? Příští týden jdeme na konzultaci do CAR, zřejmě nás bude čekat IVF.. oba jsme s manželem v pořádku, spermio, hormonální profil, průchodnost. A nenašla se žádná příčina, proč se nedaří 😔 máme za sebou 3× IUI.. teď půjdeme do jiného CAR, ale vzhledem k tomu, že se snažíme už dva roky, nás asi čeká IVF.. Čím víc se to blíží, tím víc se bojím. Bojím se samotného procesu stimulace - co to se mnou udělá i jak se budu omlouvat z práce na kontroly. A strašně se bojím toho, že to nevyjde. Nedokážu teď myslet pozitivně, což je špatně 😔
Dělali vám před 1. IVF odběry na imunologii? Já teda nikdy nezaznamenala pozitivní test, ale několikrát se mi na testu objevil viditelný duch (před ocekavanou ms), který do druhého dne zmizel.. samozřejmě jsem to nikdy nebrala jako pozitivní výsledek, ale toto se za tu dobu co se snažíme opakovalo několikrát..na gynde i v prvním centru nad tím mávali rukou, ale mně to už přijde divné.
Me imunologie nedělali, tak nevím jestli to je v pořádku, nebo teprve budou dělat. Pouze klasika HP, spermio a nemoci.
@Anonymní píše:
Ahoj, můžu se k vám přidat? Příští týden jdeme na konzultaci do CAR, zřejmě nás bude čekat IVF.. oba jsme s manželem v pořádku, spermio, hormonální profil, průchodnost. A nenašla se žádná příčina, proč se nedaří 😔 máme za sebou 3× IUI.. teď půjdeme do jiného CAR, ale vzhledem k tomu, že se snažíme už dva roky, nás asi čeká IVF.. Čím víc se to blíží, tím víc se bojím. Bojím se samotného procesu stimulace - co to se mnou udělá i jak se budu omlouvat z práce na kontroly. A strašně se bojím toho, že to nevyjde. Nedokážu teď myslet pozitivně, což je špatně 😔
Dělali vám před 1. IVF odběry na imunologii? Já teda nikdy nezaznamenala pozitivní test, ale několikrát se mi na testu objevil viditelný duch (před ocekavanou ms), který do druhého dne zmizel.. samozřejmě jsem to nikdy nebrala jako pozitivní výsledek, ale toto se za tu dobu co se snažíme opakovalo několikrát..na gynde i v prvním centru nad tím mávali rukou, ale mně to už přijde divné.
Mě dělala doktorka na Imuno odbery na kompletku než půjdeme na umělé. Prý mi to udělá, abych měla jistotu, že to tělo nevyloučí. Dopadla jsem naštěstí dobře, až na ty moje alergie
@Lotyyy já měla dvě, to druhé bylo krapet zanedbání ze strany lékaře, který místo toho aby mě poslal na vyšetření, dělal jen krev na hormony.
@Tynac já chodím na CAR v Olomouci přímo na porodnici FNOL. Bylo mi to doporučeno doktorkou na porodnici, když jsem měla druhé mimodelozni
Ahojky holky! Nezbyly vám nějaké léky? Konkrétně menopur a puregon. Předem díky za odpověď! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.