Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano, nějaký negativní vliv to velmi pravděpodobně má. Jak moc velký by bylo spekulativní. Nicméně předpokládám, že to riziko bude podobné jako v normálním cyklu. I s chřipkou se dá pochopitelně otěhotnět, ale tělo s tím bude mít víc práce.
Jen tak pro zajímavost, mně se třeba (v normálním cyklu) při nachlazení ovulace o pár dní posunuje tak, abych neovulovala v tom nejhorším stavu ![]()
Pokud bych byla nemocná před začátkem stimulace, odložila bych ji, ale pokud by to vypuklo v jejím průběhu, asi bych nepřerušovala. Jinak mi říkali, že léky v průběhu stimulace můžu brát prakticky jakékoliv.
Díky…
Uqluk, jsem spíš na konci stimulace, teploty nemám, ale začalo mě v noci prodce bolet v krku, tak jsem do sebe nasypala jeden brufen, neoanginy, acylpiryny a mám rýmu, dost velkou. Já to znám, občas se mi to stane a trvá to tak tři dny.
Tak pokud je to „jenom“ takové, neměla bych strach, já teď něco takovýho prožívám v těhotenství (akorát to do sebe ty léky už necpu) a kupodivu mám pocit, že když to v klidu vyležím, nijak se to negativně neprojeví… Daleko citlivější je to období krátce po transferu a pak první týdny těhotenství.
Anonymní píše:
Díky…Uqluk, jsem spíš na konci stimulace, teploty nemám, ale začalo mě v noci prodce bolet v krku, tak jsem do sebe nasypala jeden brufen, neoanginy, acylpiryny a mám rýmu, dost velkou. Já to znám, občas se mi to stane a trvá to tak tři dny.
je to smůla, ale zásadní by pro úspěch či neúspěch být nemělo… přeju brzké uzdravení i úspěšný boj s neplodností
Holky, tak mám 37,2 a ve středu ráno mám nástup na OPU, co teď? Co se vlastně stane když člověk onemocní a má jít na OPU?
Určitě zavolej lékařům, ale 37,2 není ještě nijak zásadně zvýšená teplota. Zůstaň zalezlá v posteli, ber léky a zítra cinkni do centra.
Já jdu zítra ještě do caru, tak to doktorovi řeknu, ale zajímalo by mě co se teda děje, když je člověk nastimulovanej a onemocní…
Taky myslím, že kdyby to byly čtyřicítky, tak to bude problém, ale tohle by asi OPU nemělo ohrozit ![]()
Já bych řekla, že se to posuzuje z hlediska rizika narkózy a tu by zvýšená teplota neměla nějak zásadně představovat
jestli to má vliv na kvalitu vajíček, kdo ví, každopádně lepší nějaká než žádná že jo…
druhá věc je ET - ty už by jsi měla být z nejhoršího venku, pokud by se to s tím bacilem nějak zvrtlo, byl by transfer na zvážení ![]()
Asi se začnu modlit…
Holky díky, jsem zvedavá jak to dopadne.
Já jsem po OPU s dcerou druhý den dostala 39 - 40 kvůli tomu jsem mněla prodlouženou kultivaci DR mi řekl ať to srazím Paralenem ( raději zavolej do CARU jestli si ho můžeš vzít)pak byl transfér a mám tříletou princeznu.
Ahoj vsichni chtela jsem se zeptat stimuluji mam tyden po nemoci a jeste trochu rymu bude to vadit na odber vajicek a jejich vyvoj do odberu dik s.
@Anonymní píše:
Asi se začnu modlit…Holky díky, jsem zvedavá jak to dopadne.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zdali vám IVF vyšlo přes tu vaši nemoc ja byla na vložení před 5 dny a teď mě začalo bolet v krku tak se moc bojím
Ahoj, mám dotaz, nevíte někdo zda má nějaký vliv nemoc, chřipka nebo nachlazení na stimulaci (na tvorbu folikulů, kvalitu) a celkově na průběh IVF?
A můžou se brát jakékoliv léky? Máte s tím někdo zkušenost?
Děkuju moc za odpověďi.