Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ano, nějaký negativní vliv to velmi pravděpodobně má. Jak moc velký by bylo spekulativní. Nicméně předpokládám, že to riziko bude podobné jako v normálním cyklu. I s chřipkou se dá pochopitelně otěhotnět, ale tělo s tím bude mít víc práce.
Jen tak pro zajímavost, mně se třeba (v normálním cyklu) při nachlazení ovulace o pár dní posunuje tak, abych neovulovala v tom nejhorším stavu ![]()
Pokud bych byla nemocná před začátkem stimulace, odložila bych ji, ale pokud by to vypuklo v jejím průběhu, asi bych nepřerušovala. Jinak mi říkali, že léky v průběhu stimulace můžu brát prakticky jakékoliv.
Díky…
Uqluk, jsem spíš na konci stimulace, teploty nemám, ale začalo mě v noci prodce bolet v krku, tak jsem do sebe nasypala jeden brufen, neoanginy, acylpiryny a mám rýmu, dost velkou. Já to znám, občas se mi to stane a trvá to tak tři dny.
Tak pokud je to „jenom“ takové, neměla bych strach, já teď něco takovýho prožívám v těhotenství (akorát to do sebe ty léky už necpu) a kupodivu mám pocit, že když to v klidu vyležím, nijak se to negativně neprojeví… Daleko citlivější je to období krátce po transferu a pak první týdny těhotenství.
Anonymní píše:
Díky…Uqluk, jsem spíš na konci stimulace, teploty nemám, ale začalo mě v noci prodce bolet v krku, tak jsem do sebe nasypala jeden brufen, neoanginy, acylpiryny a mám rýmu, dost velkou. Já to znám, občas se mi to stane a trvá to tak tři dny.
je to smůla, ale zásadní by pro úspěch či neúspěch být nemělo… přeju brzké uzdravení i úspěšný boj s neplodností
Holky, tak mám 37,2 a ve středu ráno mám nástup na OPU, co teď? Co se vlastně stane když člověk onemocní a má jít na OPU?
Určitě zavolej lékařům, ale 37,2 není ještě nijak zásadně zvýšená teplota. Zůstaň zalezlá v posteli, ber léky a zítra cinkni do centra.
Já jdu zítra ještě do caru, tak to doktorovi řeknu, ale zajímalo by mě co se teda děje, když je člověk nastimulovanej a onemocní…
Taky myslím, že kdyby to byly čtyřicítky, tak to bude problém, ale tohle by asi OPU nemělo ohrozit ![]()
Já bych řekla, že se to posuzuje z hlediska rizika narkózy a tu by zvýšená teplota neměla nějak zásadně představovat
jestli to má vliv na kvalitu vajíček, kdo ví, každopádně lepší nějaká než žádná že jo…
druhá věc je ET - ty už by jsi měla být z nejhoršího venku, pokud by se to s tím bacilem nějak zvrtlo, byl by transfer na zvážení ![]()
Asi se začnu modlit…
Holky díky, jsem zvedavá jak to dopadne.
Já jsem po OPU s dcerou druhý den dostala 39 - 40 kvůli tomu jsem mněla prodlouženou kultivaci DR mi řekl ať to srazím Paralenem ( raději zavolej do CARU jestli si ho můžeš vzít)pak byl transfér a mám tříletou princeznu.
Ahoj vsichni chtela jsem se zeptat stimuluji mam tyden po nemoci a jeste trochu rymu bude to vadit na odber vajicek a jejich vyvoj do odberu dik s.
@Anonymní píše:
Asi se začnu modlit…Holky díky, jsem zvedavá jak to dopadne.
Dobrý den chtěla jsem se zeptat zdali vám IVF vyšlo přes tu vaši nemoc ja byla na vložení před 5 dny a teď mě začalo bolet v krku tak se moc bojím
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď
Ahoj, mám dotaz, nevíte někdo zda má nějaký vliv nemoc, chřipka nebo nachlazení na stimulaci (na tvorbu folikulů, kvalitu) a celkově na průběh IVF?
A můžou se brát jakékoliv léky? Máte s tím někdo zkušenost?
Děkuju moc za odpověďi.