Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem taky nechtěla v práci říct, co podstupuje. Spousta bab a drbárna, neměla bych klid… Tak jsem sehrála trochu hereckou etudu. Ráno jsem přišla do práce, pak se mi udělalo zle a šla jsem si domů lehnout. Nejsem na to úplně pyšná, ale udělala bych to znovu.
Ahoj holky, prosím o radu. Přes známého jsem dostala tip (a zároveň byla doporučena) na pracovní místo. Co jsem zatím zjistila po telefonu, pozice vypadá opravdu zajímavě a na první dojem se mi dost zamlouvá, tento týden jdu na osobní pohovor. Ale již delší dobu se nám nedaří otěhotnět a na podzim nám začne asi to obvyklé martyrium ohledně chození do CAR, IUI/IVF. Což samozřejmě nechci na pohovoru říkat - pokud to půjde, ráda bych tuhle skutečnost udržela co nejdéle pod pokličkou
Jenže jak a kdy mám nastínit to, že bych případně potřebovala chodit k doktorům/brát si volno? Asi bych je na to chtěla dopředu připravit, nechci být nefér a taky bych byla nerada, aby mě hned ve zkušebce vyhodili
V současné práci bych s tímhle problém neměla, v tomhle ohledu je to tu dost v pohodě, ale vše ostatní stojí za nic. Nejdřív jsem si říkala, že to tu „doklepu“ do mateřské, ale to může být bůhví kdy, takže bych práci klidně ráda změnila. Děkuji za rady.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj holky, v době, kdy půjdu na ivf, tak nastupuju do nové práce, napůl home office napůl kancelář. Obávám se, že mi třeba ET vyjde na den, kdy mám být na poradě v práci. Razítko s CAR do práce nosit nechci, vzít si náhle dovolenou nemůžu. Jak jste takové situace řešily vy?