PGD u rozmrazeného embrya?

Anonymní
7.7.16 12:01

PGD u rozmrazeneho embrya?

Pochopila jsem, ze to asi nejde, ze asi teda bunky na testy odebrat jdou, ale to testovani trva nekolik dnu a embryo se musi po rozmrazeni zavest hned.
Je to tak? Pochopila jsem to spravne?
Mate nekdo zkusenost?
Ceka me KET…
 Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4431
7.7.16 12:05

PGD/S se provádí u čerstvých embryí, která se ihned po odebrání buněk zamrazí a po výsledcích se rozmrazí a transferujou. Pokud jsou tedy zdravá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.7.16 12:05
@Anonymní píše:
Pochopila jsem, ze to asi nejde, ze asi teda bunky na testy odebrat jdou, ale to testovani trva nekolik dnu a embryo se musi po rozmrazeni zavest hned.
Je to tak? Pochopila jsem to spravne?
Mate nekdo zkusenost?
Ceka me KET…
Diky

Jo. bunky se berou z embria, pak se embrijko zamrazi, pgd trva cca 3 tydny, pak se teprve zavede otestovane a zdrave…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 12:08

3 tydny neeee, zavadeli mi testovane po 5ti denni kultivaci…
 Zakl.

@Liklark píše:
Jo. bunky se berou z embria, pak se embrijko zamrazi, pgd trva cca 3 tydny, pak se teprve zavede otestovane a zdrave…
  • Citovat
  • Upravit
88
7.7.16 12:10
@Anonymní píše:
Zakl.

Genetika trva 3 tydny…tak nevim teda :nevim:. To mi prijde malo.me rikala dr.ze to trva tri tydny… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
7.7.16 12:20
@Anonymní píše:
Zakl.

To nebylo testované embryo. Mám embryo po PGD. Výsledky trvaly 3 týdny. Poté se rozmrazilo a byl KET ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
7.7.16 12:20

@Liklark jo trvá to dlouho proto k transferu dochází až další cyklus. Po 5ti dnech by toho moc nevyšetřili, záleží asi co se zjištovalo ale PGD trvá dlouho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.16 12:24

To urcite ne, ja mela dosud vzdy testovane (i ET, i KET) a ted prisla na radu ta zamrazena netestovana, tak z nich mam strach.
Vysledky byly vzdy 50:50, pulka embryi sla po testovani vzdy do kelu..
Tak jsem premyslela, ze bych o PGD pozadala, embryo mi zavedli a vysledky rekli pak. Pokud by se chytlo a bylo ok, aspon bych nemusela na plodovku apod. Jsem starsiho data :?
Jen nevim jestli je to realne.
 Zakl.

@Liklark píše:
Genetika trva 3 tydny…tak nevim teda :nevim:. To mi prijde malo.me rikala dr.ze to trva tri tydny… :nevim:
  • Citovat
  • Upravit
88
7.7.16 12:43
@Anonymní píše:
To urcite ne, ja mela dosud vzdy testovane (i ET, i KET) a ted prisla na radu ta zamrazena netestovana, tak z nich mam strach.
Tak jsem premyslela, ze bych o PGD pozadala, embryo mi zavedli a vysledky rekli pak. Pokud by se chytlo a bylo ok, aspon bych nemusela na plodovku apod. Jsem starsiho data :?
Zakl.

To je divny, ze ti zavedli embyo, ktere poslali na pdg a vysledky pdg ti rekli az po zavedeni???chapu to dobre? to je nesmysl…proc by ti tam soupli treba embryo bez chromozomu, a rekli az pak???to by bylo pdg k prdu…
Nebo jak jsi to mela? prodlouzena kultivace neni pdg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
88
7.7.16 12:47
@Anonymní píše:
Zakl.

Jo uz jsem to asi pochopila, ty je nemas otestovany, budou ti je zavadet a ty bys rada genetiku, je to tak? tak to nevim jestli z rozmrazenyho jeste mohou brat bunky…to se zeptej v caru…kolik ti nevyslo et a ket? ze ti jeste pgd nenabidli sami?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
7.7.16 14:38

Mně v Reprofitu nejprve tvrdili, že genetika trvá 3-5 týdnů, první cyklus mi po této době řekli výsledky, v druhém cyklu to bylo „zázračně“ za týden, tak jsem se na to informovala nezávislého genetika a embryologa a bylo mi řečeno, že výsledek je druhý den (ví, co mají hledat, tak po tom jdou) a některé CARy zavádí ten samý cyklus, pokud není prodloužená kultivace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
8.7.16 14:32

@EvulinkaH Výsledek je druhý den pokud odebírají ze tří denního embrya a vyšetřují jen základní chromozomy. Pokud dělají všechny chromozomy, odebírají vzorek z 5-6 denního embrya, tak výsledky trvají až 3 týdny. Záleží kolik se jim sejde vzorků. Výsledky můžou být i po týdnu, pokud mají dostatečné množství vzorků.

Jinak na dodatečné vyšetření blastocyst bych se zeptala v Brně, třeba v Heliosu. Myslím, že to možné je. Nechali by je do 6 dne kultivovat a pokud by šli odebrat buňky, tak by je vyšetřili. Riziko je, že někdy nemusí jít vzorek na PGS odebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 21:26

Jde o PGD typ FISH, vyšetřovali chromozomy 13,18,21,X, Y.
Dle protokolu (je to akce 4 roky stará, už si to nepamatuju) vyšetření proběhlo 6 dní od OPU.
Jedno embryo hned zavedli.

@Kedlonra Díky, nevím, kdy se ty buňky odebírají :think:
Ale možné to je, že odebírali z 3-denního, možná, že ty co nevyšetřovali, protože neměli dostatečný počet buněk, už ten 3tí den zamrazili :think:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
827
10.7.16 14:46

@Kedlonra nám teda nevyšetřovali základní chromozomy, ale konkrétní onemocnění (velmi vzácné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
5.8.16 18:55

Holky, čekám na výsledky vyšetření PGD. Když s vámi rozebírali hotové výsledky testů, byli schopni říct i jiné informace než to, zda je embryo v pořádku, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.