Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Viděl někdo??? Pak darujte vajíčka
přijdete rovnou o vaječníky. No je to masakr. Chudáci ženy ![]()
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.
@Lekninka91 To nic nemění na tom, že se to skutečně stalo a ta jedna dárkyně už nemůže mít děti, protože jí museli odebrat oba vaječníky. Dost vážná věc, ne pro zasmání ![]()
Vyjadroval se k tomu i ministr zdravotnictvi, mluvily tam dve ty postizene zeny, prosetruje to Sukl. Takze je jedno, kdo to zverejnil, je to pravda.
Za mně ale pouze jako nezasvěcenou, s pouze okrajovou znalostí věci.
Ano je to šílené, evidentně někde chyba bude pokud z jednoho zdravotnického zařízení je minimálně pět případů. Já mám na dárcovství vajíček ovšem svůj názor- Ano je to pěkná věc, ale na zvážení každé ženy, ty co to dělají pro pomoc ostatním obdivuji, ale bohužel pro mnohé a řekla bych, že větší část dárkyň je to přivýdělek. Nechápu hodně mladé bezdětné holky v okolí, které si místo brigády někde třeba v restauru radši huntují tělo. Já bych do toho šla za sebe pouze pokud bych už měla děti a počítala, že mi to může zkomplikovat vlastní další těhotenství. Celkově se zatím úspěšně vyhýbám i hormonální antikoncepci (i když po 2. císařském řezu se jí nejspíše již nevyhnu) a věřím, že i díky tomu jsem nikdy neměla problém počít hned první měsíc- ikdyž aspektů bude samozřejmě víc.
@Bonnie7 píše:
Viděl někdo??? Pak darujte vajíčkapřijdete rovnou o vaječníky. No je to masakr. Chudáci ženy
Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.http://tn.nova.cz/…m-stavu.html
Tak jenom doufám, že jim za to ty peníze stály.
Já pořád přemýšlím o tom, proč se to stalo jen dárkyním…ten postup stimulace, narkóza, odběr…jsou némlich to samý i u žen, co jdou samy na IVF
Stimulace je u každé ženy jinak dlouhá, nelze to naplánovat tak, aby v daný odběrový den byly „jen“ dárkyně a jindy „jen“ klasické pacientky, které nedarují.
copak ten den dělali OPU jen u dárkyň, že mají podezření na vadné anestetikum? Tohle mi nejde do hlavy, nežeby to na celé situaci něco měnilo (natož aby to nějak mírnilo následky), ale pořád o tom přemýšlím.
@ugluk ty jsi takový konstruktér, nenapadá tě nic?
@Lekninka91 píše:
Tv nova![]()
No a, tak Nova.
Četla jsi to vůbec? Asi ne, jinak bys pochopila, že na tomto tématu není k smíchu vůbec nic.
Za mě, v životě bych do toho nešla, ani před dětmi, ani po dětech, a už vůbec ne kvůli penězům. Jakýkoli zbytečný zákrok ohrožující lidské zdraví, je špatný. Vůbec nechápu, kdo může jít dobrovolně pod narkózu.
Známá na to chtěla jít (po dvou dětech), jen aby se vydělala na zvětšení prsou. Docela by mě teď zajímal její názor, zda by jí to za to stálo. Ale možná bych byla odpovědí překvapená. ![]()
@elanaa píše:
Já pořád přemýšlím o tom, proč se to stalo jen dárkyním…ten postup stimulace, narkóza, odběr…jsou némlich to samý i u žen, co jdou samy na IVFStimulace je u každé ženy jinak dlouhá, nelze to naplánovat tak, aby v daný odběrový den byly „jen“ dárkyně a jindy „jen“ klasické pacientky, které nedarují.copak ten den dělali OPU jen u dárkyň, že mají podezření na vadné anestetikum?
Přesně tohle bylo první co mě napadlo. Je to v podstatě stejný proces pro dárkyni i pacientku.
Spíš mi přijde, že odebrání vajíček u dárkyň prostě odflákly…
Jedná z dárkyň bohužel přišla o oba vaječníky, ale s tím rizikem do toho jdou dobrovolně sami. Mně o všech rizikách doktor (jako pacientce) říkal.
Můj názor je takový, že je fajn, že se najdou ženy, které pomůžou bezdětným párům ať už to dělají pro peníze nebo pro dobry pocit. Já osobně bych do toho jako bezdětná nešla.
@Catmum píše:
Já nevím, holky, jak se vlastně na darování vajíček díváte?
já bych tomu hlavně přestala říkat darování
@Nafrněná píše:
já bych tomu hlavně přestala říkat darování
Presne tak, neni to nic jineho nez PRODEJ vajicek, darování je treba krve, protoze dar je zDARma.
@WaIl @bejbyn no necetla jsem to, ale to nic nemeni na tom, ze je to kazdeho svobodne rozhodnuti a kdyz uz se pro neco takoveho rozhodnu, tak si zjistim vsechna rizika ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
Presne tak, neni to nic jineho nez PRODEJ vajicek, darování je treba krve, protoze dar je zDARma.
já sice za darování krve dostávám stravenku ale to je spíše pozornost podniku ![]()
No každopádně je to mazec. @elanaa tohle je opravdu zvláštní.
Já jsem takovej lidumil a přemýšlela jsem, že vajíčka daruji, ale to bylo dřív. Ani jsem nevěděla, že se to platí. Myslela jsem, že je to opravdu darování. A nevíte jaký to je poměr??? Jako kolik dostanou dárkyně VS kolik si platí samoplátci IVF?? V září na to jde známá jako na IVF a budou platit prej 30 000 tak by mě jen zajímalo kolik dávají těm dárkyním ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.