1 IVF ve Stellart

2.7.16 16:50

1 IVF ve Stellart

Ahoj snažilky :)
potřebovala bych od Vás poradit, podpořit…
Je mi 26.let a mému příteli je 29.let, jsme spolu už 11.let :srdce:
Před 4.lety jsem byla na laparoskopii s vaječníkem, měla jsem tam dvě velké cysty, ten levý vaječník mi bohužel museli vzít celý :( Žádná péče či léky jsem po operaci nebrala, i když jsem měla menstruaci jednou za tři měsíce, bývalí gynekolog říkal, že to má každá žena, která má jeden vaječník. Věřila jsem mu. Před dvěma lety jsme se pokoušeli o mimíska, nešlo nám to, tak jsem zašla za doktorem a ten mi řekl, že bez pravidelné menstruace neotěhotním, nasadil mi Proveru, po té jsem to dva cykly dostala v termínu, třetí cyklus se mi udělala cysta na mém jediném pravém vaječníku. Nasadil mi antikoncepci Diane 35 na pul roku, že po ní otěhotním ihned po vysazení, po třech měsících užívání mě bolelo břicho, tak jsem změnila gynekologa a zaregistrovala jsem se do kliniky Stellart k MUDr. Schmitzovi. :D
Ihned mi vysadil antikoncepci, udělal celou řadu vyšetření a ultrazvuků a odhalil syndrom PCO :,( který s nejvyší pravděpodobností vznikal už před operací, ale nikdo to neřešil. menstruaci jsem nikdy neměla pravidelnou, moje cykly od 12.let byly 40-90dni dlouhé.
Jelikož mám syndrom PCO a nedochází k ovulaci, tak mi nasadil Clostylbegyt 3.den cyklu dávkování 1-0-1 po dobu 5.dní, reagovala jsem na něj folikuly se tvořej, ale nepraskly. Teď mi chtěl píchnout Pregnyl, ale nemůže, protože těch folikulů tam mám 14 a z toho jich je 6 velkých, takže by to byli šesterčata 8o a to je velké zdrav. riziko. Teď v pondělí budu 17 den cyklu a mám přijít na ultrazvuk a řekne mi, jak budem postupovat při mém prvním IVF.
Nic jiného nám nezbývá, spermiogram je v pořádku, přítel žádné problémy nemá.
Zajímá mě zda je tu někdo komu IVF při PCO vyšlo a zda na poprvé či ne. Jaké léky se berou, jak probíhá odebraní vajíček a pak transport do dělohy :D co mě všechno čeká a jak dlouho to trvá, kolikátý den cyklu se začíná se stimulací vaječníku, dělohy???

omlouvám se za tak dlouhý popis :oops: :)

Všem držím palečky, aby Vám vše vyšlo a měli jste krásné a zdravé miminko :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
2.7.16 18:27

Ahoj, já mám asi lehčí formu pco, nikdy jsem netrpěla na problémy s cystami, menstruaci jsem ale měla nepravidelnou už asi od 17. Bez utrogestanu či provery jsem byla bez menstruace, dle ultrazvuku i bez ovulace. Na clostilbegyt jsem nereagovala, ani na tamoxifen a ani v kombinaci s metforminem na cukrovku. Takže nám taky nezbylo nic jiného než IVF. V polovině ledna jsem začínala se stimulací, každý večer injekce na růst folikulů, později se přidala další injekce proti jejich předčasnému prasknutí. Nakonec dvě injekce v určený čas, aby se folikuly uvolnily pro odběr. Celé to až do odběru trvalo asi 14 dní. Folikulů jsem měla 39, se 39 vajíčky. Z toho důvodu mi nedoporučili embryotransfer hned, dala jsem tedy na doporučení a díky tomu jsem byla druhý den po odběru ok, bez náznaku hyperstimulačního syndromu. KET byl koncem března a vše ok. Pro svůj klid jsem zůstala pár dní doma a vyšlo to. Do konce 12. Týdne jsem musela brát utrogestan a estrofem, což byl trochu opruz. Teď jsem v 18. Týdnu a zatím je vše v pořádku, neobjevily se žádné neobvyklé komplikace, které by souvisely s IVF.
Nevěřila jsem, že se to může povést na poprvé, ale povedlo se :) Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.16 19:18

Jéé tak to ti gratuluji k mimískovi :kytka: :kytka:
Já jsem z toho celá nervózní, jak to dopadne :zed: přítel je v pohodě takže podporu od něj mám velkou, ale to čekání už dva roky :cert: takže se povedlo, mám radost za tebe i za sebe, že s tím syndromem se dá otěhotnět :* a ještě k tomu napoprvé!!! :lol: mám velkou radost, ty injekce se píchají do břicha viď?? a slyšela jsem, že při odběru vajíček jsi v anestezii a musíš mít předoperační vyšetření??? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.7.16 19:27

@Květinka901111 ano, injekce se píchájí do břicha, tzv. Do kožní řasy - do špíčku. Já z toho měla strach, nesnáším jehly a neměla jsem nikoho, kdo by mi to píchal, ale zvládla jsem to. A při odběru je anestezie, ale jen krátká, cca 15 až 20 minut; předoperační je potřeba, ale není to tak strašné. :) a dekuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
5.3.17 12:09

Ahoj je tu ještě někdo kdo twd nastevuje Stellart?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
25.4.17 09:23

Sarrik 85 ahoj tak chodim do Stellartu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.4.17 04:34

@ESlunce ahoj a jak jste daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
26.4.17 07:28

@sarrik85 ahoj..jsme zatim na zacatku…byli jsme v TP dvakrat. Prvni ko zzltace odber krve na hormonakni profil. Druha navsteva vysetreni. mereni foliku a zjisteni spatneho vysledku am hormonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
26.4.17 17:44

Tak ja uz dochazim rok…snad se zadari

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
21.6.17 09:29

@ESlunce ahoj tak jak jste daleko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
30.6.17 17:23
@sarrik85 píše:
@ESlunce ahoj tak jak jste daleko :)

ahoj je to tam // :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
30.6.17 18:46

@ESlunce tak to gratuluji u me pořád nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
1.7.17 06:45
@sarrik85 píše:
@ESlunce tak to gratuluji u me pořád nic…

Moc dekuji…vim to teprve par dni a nakonec si poradila sama priroda.
Drzim taky palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
1.7.17 08:52

@ESlunce tak to je super nakonec jste teda nepodstoupily ivf?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
1.7.17 12:33

@sarrik85
ne vůbec nic…ani tuk hormonu…já vnitřně cítila, že jsem zdravá, do té doby než mi zjistili AMH 0,1. nepřipouštěla jsem si že by nám to nešlo, že by byla vina na mojí straně. zkoušeli jsme to rok, ale když jsme zjistili v únoru, že mi zvoní zvonec kvůli pojištění a věku, jeli jsme do teplic na kliniku. a od té doby bohužel psychika hrála svojí roli. měla jsem i málo folíků…
příroda, sama příroda,
furt tomu nemůžu uvěřit, jsem z toho stále vedle, ale čtyři těhu testy to potvrdily, tak jen ještě potvrzení od doktora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.