Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@chipsa Dostala jsem pak vyjádření z genetiky o jaké poškození se jednalo. Tuším, že řeknou o jaké pohlaví se jedná. Držím palce, ať máš co nejvíc zdravých embryek. Já pořád nabírám odvahu a rozmýšlím, jestli jít do 3IVF ![]()
My dostali do ruky protokol, psali ktery chromozomy byly blbe a jak. Pohlavi jasne.
@chipsa Řekli mi přesně, kde byl problém. Který chromozom chyběl nebo přebýval
. Dostala jsem i protokol z PGD.
Aha, no u nás v rodině je oční vada, já jsem tím omezená na celý život. Tak si říkám, jestli jsou schopni i toto zjistit?
Tak to nevim.
Zeptala bych se na klinice. Nebo mozna poptala i vic vyhlasenych klinik, dneska uz jde veda hodne rychle kupredu a kazda muze umet neco jineho (a za jine penize). Ale drzim palce, taky bych to resila.
@chipsa píše:
Aha, no u nás v rodině je oční vada, já jsem tím omezená na celý život. Tak si říkám, jestli jsou schopni i toto zjistit?
No já jsem spíš zvědavá a hlavně řešíme dilema, zda vybrat holku, nebo kluka. Je to takové divné, za týden by nám měli volat z centra výsledky.
@chipsa aha, takze uz jstev procesu, to uz kliniku nevyberes. Ted uz je pozde se ptat.
My si pohlavi nevybirali, brali jsme to prvni, co bylo nejlepsi vyvojove.
@Opicová píše:
@chipsa aha, takze uz jstev procesu, to uz kliniku nevyberes. Ted uz je pozde se ptat.
My si pohlavi nevybirali, brali jsme to prvni, co bylo nejlepsi vyvojove.
No a jak jste na tom s miminkem?
@chipsa píše:
No já jsem spíš zvědavá a hlavně řešíme dilema, zda vybrat holku, nebo kluka. Je to takové divné, za týden by nám měli volat z centra výsledky.
Vybírat pohlaví si nesmíš, nedají Ti na výběr - takže dilema Ti odpadá
A oční vadu PGD nezjistí.
No u nas je to stara akce, dcera ma 3 roky ![]()
Ale PGD jsem podstupovala na dvou klinikach, vzdy me dali vybrat jestli holka nebo kluk ![]()
@Opicová píše:
No u nas je to stara akce, dcera ma 3 roky
Ale PGD jsem podstupovala na dvou klinikach, vzdy me dali vybrat jestli holka nebo kluk
Tak raději nepiš na jakých. Opravdu se to nesmí. U nás je to zakázaný.
Citace: Stejně jako v mnoha dalších evropských zemích je v České republice výběr pohlaví při asistované reprodukci zakázán a je považován za krajně nepřijatelný.
My si nevybirali, ale tak tragicky bych to nevidela ![]()
Clovek tam ma holku i kluka, ted pujde na radu jedno, pak druhy
je to prece uplne jedno.
Neni to eticke, to kazdopadne.
Ale proc ne, fakt o nic nejde.
Kdyz nekdo podstupuje IVF, chce dite. A je prece jedno, jestli to a nebo to.
@Petruš Z. píše:
Tak raději nepiš na jakých. Opravdu se to nesmí. U nás je to zakázaný.
Citace: Stejně jako v mnoha dalších evropských zemích je v České republice výběr pohlaví při asistované reprodukci zakázán a je považován za krajně nepřijatelný.
@Opicová píše:
My si nevybirali, ale tak tragicky bych to nevidela
Clovek tam ma holku i kluka, ted pujde na radu jedno, pak druhyje to prece uplne jedno.
Neni to eticke, to kazdopadne.
Ale proc ne, fakt o nic nejde.
Kdyz nekdo podstupuje IVF, chce dite. A je prece jedno, jestli to a nebo to.
No právě, když někdo chce dítě, tak je mu jedno, co to bude. My čekáme taky po IVF s PGD a vůbec mě nenapadlo zeptat se na pohlaví. To jsme se dozvěděli v 9tt, když vypadalo vše v pořádku. A stačilo. Podstoupili jsme to kvůli tomu, abychom se dočkali zdravého dítka ![]()
No samozrejme.
Po pravde, ja touzila, aby si manzel vybral, aby mel co chce. Ale nechtel si vybirat. Tak bud mu to bylo fakt jedno nebo chtel tu holku, ktera byla prvni na rade a nejlepsi embryo ![]()
Kazdopadne, ja tak trochu mozna chtela kluka, aby nepodedil ty moje gynekologicky problemy.
@Petruš Z. píše:
No právě, když někdo chce dítě, tak je mu jedno, co to bude. My čekáme taky po IVF s PGD a vůbec mě nenapadlo zeptat se na pohlaví. To jsme se dozvěděli v 9tt, když vypadalo vše v pořádku. A stačilo. Podstoupili jsme to kvůli tomu, abychom se dočkali zdravého dítka
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď