Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@chipsa Dostala jsem pak vyjádření z genetiky o jaké poškození se jednalo. Tuším, že řeknou o jaké pohlaví se jedná. Držím palce, ať máš co nejvíc zdravých embryek. Já pořád nabírám odvahu a rozmýšlím, jestli jít do 3IVF ![]()
My dostali do ruky protokol, psali ktery chromozomy byly blbe a jak. Pohlavi jasne.
@chipsa Řekli mi přesně, kde byl problém. Který chromozom chyběl nebo přebýval
. Dostala jsem i protokol z PGD.
Aha, no u nás v rodině je oční vada, já jsem tím omezená na celý život. Tak si říkám, jestli jsou schopni i toto zjistit?
Tak to nevim.
Zeptala bych se na klinice. Nebo mozna poptala i vic vyhlasenych klinik, dneska uz jde veda hodne rychle kupredu a kazda muze umet neco jineho (a za jine penize). Ale drzim palce, taky bych to resila.
@chipsa píše:
Aha, no u nás v rodině je oční vada, já jsem tím omezená na celý život. Tak si říkám, jestli jsou schopni i toto zjistit?
No já jsem spíš zvědavá a hlavně řešíme dilema, zda vybrat holku, nebo kluka. Je to takové divné, za týden by nám měli volat z centra výsledky.
@chipsa aha, takze uz jstev procesu, to uz kliniku nevyberes. Ted uz je pozde se ptat.
My si pohlavi nevybirali, brali jsme to prvni, co bylo nejlepsi vyvojove.
@Opicová píše:
@chipsa aha, takze uz jstev procesu, to uz kliniku nevyberes. Ted uz je pozde se ptat.
My si pohlavi nevybirali, brali jsme to prvni, co bylo nejlepsi vyvojove.
No a jak jste na tom s miminkem?
@chipsa píše:
No já jsem spíš zvědavá a hlavně řešíme dilema, zda vybrat holku, nebo kluka. Je to takové divné, za týden by nám měli volat z centra výsledky.
Vybírat pohlaví si nesmíš, nedají Ti na výběr - takže dilema Ti odpadá
A oční vadu PGD nezjistí.
No u nas je to stara akce, dcera ma 3 roky ![]()
Ale PGD jsem podstupovala na dvou klinikach, vzdy me dali vybrat jestli holka nebo kluk ![]()
@Opicová píše:
No u nas je to stara akce, dcera ma 3 roky
Ale PGD jsem podstupovala na dvou klinikach, vzdy me dali vybrat jestli holka nebo kluk
Tak raději nepiš na jakých. Opravdu se to nesmí. U nás je to zakázaný.
Citace: Stejně jako v mnoha dalších evropských zemích je v České republice výběr pohlaví při asistované reprodukci zakázán a je považován za krajně nepřijatelný.
My si nevybirali, ale tak tragicky bych to nevidela ![]()
Clovek tam ma holku i kluka, ted pujde na radu jedno, pak druhy
je to prece uplne jedno.
Neni to eticke, to kazdopadne.
Ale proc ne, fakt o nic nejde.
Kdyz nekdo podstupuje IVF, chce dite. A je prece jedno, jestli to a nebo to.
@Petruš Z. píše:
Tak raději nepiš na jakých. Opravdu se to nesmí. U nás je to zakázaný.
Citace: Stejně jako v mnoha dalších evropských zemích je v České republice výběr pohlaví při asistované reprodukci zakázán a je považován za krajně nepřijatelný.
@Opicová píše:
My si nevybirali, ale tak tragicky bych to nevidela
Clovek tam ma holku i kluka, ted pujde na radu jedno, pak druhyje to prece uplne jedno.
Neni to eticke, to kazdopadne.
Ale proc ne, fakt o nic nejde.
Kdyz nekdo podstupuje IVF, chce dite. A je prece jedno, jestli to a nebo to.
No právě, když někdo chce dítě, tak je mu jedno, co to bude. My čekáme taky po IVF s PGD a vůbec mě nenapadlo zeptat se na pohlaví. To jsme se dozvěděli v 9tt, když vypadalo vše v pořádku. A stačilo. Podstoupili jsme to kvůli tomu, abychom se dočkali zdravého dítka ![]()
No samozrejme.
Po pravde, ja touzila, aby si manzel vybral, aby mel co chce. Ale nechtel si vybirat. Tak bud mu to bylo fakt jedno nebo chtel tu holku, ktera byla prvni na rade a nejlepsi embryo ![]()
Kazdopadne, ja tak trochu mozna chtela kluka, aby nepodedil ty moje gynekologicky problemy.
@Petruš Z. píše:
No právě, když někdo chce dítě, tak je mu jedno, co to bude. My čekáme taky po IVF s PGD a vůbec mě nenapadlo zeptat se na pohlaví. To jsme se dozvěděli v 9tt, když vypadalo vše v pořádku. A stačilo. Podstoupili jsme to kvůli tomu, abychom se dočkali zdravého dítka
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.