Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dobrý den, čeká nás 1.IVF u Apolináře. Napište prosím jaké máte zkušenosti. Děkuji.
Ahojky Tabbi,
O IVF u Apolináře nemám zkušenost, ale již mám za sebou mé první IVF v Brně a teď už čekám na výsledky. Myslím že IVF probíhá všude podobně a nemáš se čeho bát. Důležité je být v pohodě. Já navštěvuju fórum IVF + ICSI. Tam Ti možná někdo poradí i víc co se týče Apolináře a jaké mají oni zkušenosti. Tak se k nám klidně přidej.
Ahoj všem,
chystáme se na naše první IVF a protože všechna vyšetření proběhla u Apolináře, pravděpodobně to uděláme tam. Chtěla bych se zeptat těch, co tam IVF podstoupily, jak byly spokojené, případně pokud nebyly, tak proč, a pokud navštívily jiné centrum, jaké to bylo tam. Příští týden budeme teprve vyplňovat papíry a stimulovat bych začala až od dalšího cyklu, takže je čas se případně rozmyslet, zda u Apolináře nebo jinde. Problém je u manžela, já jsem v pořádku. A to je takový poddotaz - myslíte si/četly jste/říkal vám lékař, že pokud je žena v pořádku a problém je u muže, je vyšší šance na úspěch? Jedno dítě už máme - přirozeně a vše proběhlo bez problémů.
Moc děkuji za odpovědi ![]()
@Anys29 Ja byla na IVF dvakrat u apo a nevim, jestli doporucit nebo ne. Vadilo mi stridani doktoru (hlavne mi pak vadili nekteri doktori), a pak mi to prislo nemocnicni v tom smyslu, ze se proste zacina v sedm, takze vsichni v sedm prijdete (nehlde na to, ze pak budete na odber cekat zbytecne dve hodiny). A nektere zakroky mi prisly i zbytecne odflaknute, ale to se u prvniho IVF tak uplne nepozna (a nemusi to vadit) Byla jsem spokojena v Cube, ale tam mam pocit nemaji smlouvu skoro s zadnou pojistovnou. Ale maji tam pry ted studii pro ty, co jeste zadne IVF nepodstoupili, tak to zkus.
@zupe Díky za informaci. A kdy jsi tam byla? Jestli tomu správně rozumím, tak se tam nezadařilo a povedlo se v IVF Cube?
Jj, byla jsem tam od 2011 do 2012, jednou otehotnela, ale nedopadlo. V Cube se teda povedlo az na treti pokus, ale byla jsem spokojena s pristupem. napr. to bylo jedine centrum, kde se mi nejak venovali, kdyz to nevyslo.
Jasně. No já si právě říkám, když problém není ve mně, podaří se hned, ale asi to je naivní představa, nevím. Ono je to fakt těžké si vybrat. Mám jen jednu kamarádku, která musela na IVF a ta byla u Apolináře a povedlo se jim to hned napoprvé. Měli ten samý problém jako my s manželem. No nic, každopádně děkuju.
@Anys29
Ahoj já mám od Apolináře syna a ted se chystáme na další pokus a zase u Apolináře.
co se týče prostřídání dr. je pravda ale to mě osobně nevadila, nicméně před 2lety prošel Apolinář renovací tedy CAR, mají nový sál. Dnes si i můžeš vybrat k jakému dr. chceš to ti sami nabídnou.
Pravda je že při punkci tam mají být všichni v 7ráno ale to mě taky nevadí.
Jinak já osobně jsem tam spokojená, ale to je na každém jaké představy a jak je/není náročný a co mu vyhovuje.
Jinak u nás je také problém u partnera.
@Anys29 Ahojky,
mám za sebou několik iui a 1ivf u Apolináře, sice vše neúspěšně, ale nedavám to za vinu caru, naopak stále dělají vše pro to zjistit proč to nejde. A střídání dr jak se to veme, objednávala sem se k dr ke kterému jsem chtěla, ale je jasné, že při ultrazvuku před ivf prostě někdy vyjdou dny kdy tam daný dr není. Jinak sestry příjemné, při ivf si nemůžu na nic stěžovat, po novém roce jdu znova.
@evaprochy Děkuji
No mě se tam líbilo, ale slyšela jsem i nějaké negativní reference, jenomže to je podle mě prostě všude, záleží, na koho narazíš. Já se také snažím objednávat k jedné milé doktorce a většinou to vychází. Můžu se ještě zeptat, na kolikátý pokus se povedl syn? Vyšlo to napoprvé, nebo pak až KET? Ať se druhý prcek podaří co nejdřív! ![]()
@Radkkaa Děkuji za informace! Je příjemné číst si pozitivní hodnocení. Já už jsem asi přesvědčená, že se svěřím jim. A tobě moc přeju a držím palce, ať se mimi brzy podaří!
@Anys29 Já mám s Apolinářem jen jednu zkušenost a hned nic moc, udělali mi IUI 4 dny před skutečnou ovulací, takže z toho kupodivu nic nebylo. Nicméně chystám se tam znovu a pokusím se to tentokrát lépe vykomunikovat. Na IVF si snad dávají více záležet.
@DaMaThe Ahoj, počkej, a to ti před tím, než jsi šla na inseminaci, neměřili folikuly? Tak to je mazec. Jakej to byl doktor? Já byla jednou, že nám dělali časovaný styk, takže folikulometrie, pak mi dr. řekla zítra si nechte píchnout pregnyl a pozítří na to vlítněte a podruhé jsem měla stimulovanou inseminaci a taky nejdřív změřili folikuly, bylo to ok, tak sestra píchla pregnyl a šla jsem druhý den na inseminaci. Ale ani jedno se teda nepovedlo, no to už každopádně asi nebyla jejich chyba… Kdy začínáš stimulovat na IVF?
@Anys29 Folikul mi měřili 11 dc, na IUI jsem šla hned následující den. Jelikož si i měřím bazální teplotu tak vím, že ovu byla až 16dc, mívám ji tak a odpovídá to i dle délky cyklu. Já to dr. říkala (jméno nevím), a ona na to, že folikuly praskají při různém průměru. Právě mi ani ten pregnyl nepíchli, nic. Jako já to přežiju, vydržela jsem horší věci, ale pro muže je zbytečný odběr spermatu docela demotivační. My na IVF zatím nejdeme, jsme údajně v pořádku a snažíme se teprve 8 měsíců, čili na to nemáme nárok. Snad později, do té doby budeme asi dál chodit na IUI ale bylo by fakt dobré to dělat s lepším načasováním ![]()
@Anys29
určitě píši si se spousty holek které chodí do různých carů a všude je něco.
asi nemáš zaplé podpisy viď? je to kolonka jak máš fotogalerie atd.
jinak Tomášek vyšel na druhý pokus ted jdeme na 3IVF, z 1IVF žádné mrazáčky jsem neměla a ani u druhého.
a IUI mám také u nich za sebou a udělali mi ho i přesto že měl přítel spermio uplně na nic. A taky mi ho udělali dříve než je ovulace ale to proto že mi píchli injekci na dozrání a UTZ mi dělali a viděli jak na tom jsou folikuli takže vše vpořádku.