IVF jedno embryo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5866
1.2.10 11:55

Nás chytlo ICSI a PK za cca 16tis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kar
1.2.10 13:12

Romco, nemá ještě cenu moc řešit, jestli si dáte 1 nebo více embryí. Záleží, jaké budou kvality. Já mám za sebou 3 ivf. První ivf nás stálo cca 13 000,–+ dojíždění (cca 100km) , takže benzín za cca Kč 4000,–. Bylo 22 vajíček , oplodnilo se metodou icsi 12 vajíček, ale nevyvíjela se moc dobře, takže jsem nemohla mít PK a hned druhý den mi ji museli zavést. Jelikož byla špatné kvality, tak mi zavedli 3 embrya a jedno se naštěstí chytlo. Dnes je z toho už 3 letá holčička. Při druhém ivf jsem měla 13 vajíček a stimulovala jsem menším množstvím puregonu, páč při prvním ivf jsem měla hyperstimulační syndrom, tak mi nyní snížili dávky. Oplodnilo se 7 vajíček metodou icsi a nyní nám doporučovali PK, ale já husa hloupá ji odmítla, páč jsem si myslela, že se zadaří i bez PK stejně jako u prvního ivf. Vložili mi 2 embrya. Druhé ivf nás stálo cca 15 000,–+benzín. Při třetím ivf jsem měla 12 vajíček a oplodnilo se metodou icsi 6 vajíček. I nyní se embrya dobře vyvíjela, takže nám doporučili PK. Tentokrát jsem si ji nechala udělat. Po 4 denní PK mi zavedli 2 embrya a jedno se naštěstí chytlo. Jsem teprve na začátku (jsem v 11 týdnu), ale věřím, že to dobře dopadne. Třetí ivf nás stálo přes Kč 20 000,–+ benzín. Nepřihlášená Karin

• Citovat
  • Upravit
1143
1.2.10 15:33

Ahoj Romčo, naprosto tě chápu.Já ale kdybch mohla jdu určuitě do dvou embryjek.I kdyý věřím, že je to náročné starat se o dvojčátka.Jedno dítko už sice máme a to přirozeně a v pátek jsem byla na našem prvním ET po krítkém protokolu.Měla jsem 2 kavlitní emrbyjka a dvě se nám do dnes kultivovaly.Bohužel, proto, že jsem Klárku rodila císařským řezem, lékaři mi dvojčátka nedoporučili.Já bych si je ale moc přála…i přesto, že by mě možná jednou dovezli k Chocholouškovi :-) .
Ty se musíš rozhodnout sama, nebo nejlépe s rodinou, manželem, rodiči…Všichni moc dobře víme, jak i finančně náročné děti jsou…a tři děti už je hodně velký přepych, bohužel :cry: Já bych měla dětí klidně 5 :-) Ale teď se jen modlím, aby se nám to jedno embryjko uhnízdilo a vše se podařilo.
Všem moc držím palečky.Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
1.2.10 15:45

osobne bych si radej dala jedno embryo, nez potom sla na redukci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
1.2.10 15:55

Tak to určitě! Pokud je Romča rozhodnuta, že dvojčata nechce, tak jednoznačně bych dala jedno embryjo!!To každopádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13742
1.2.10 17:30

Ahoj Romčo, přemýšlím stejně jako ty, jen ještě žádný dítě nemám. Zatím teda nademnou IVF jen visí, ještě to zkoušíme přirozeně, nemáme žádný problém.
Dvojčátka bych nechtěla především proto, že jsem mrňavá, bála bych se, že je nedonosím.
Ale asi je fakt, že je třeba to řešit až nad konkrétním počtem a sílou embryí… Kdo ví, co všechno mně ještě čeká :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
2.2.10 10:23

holky zdravim vas a dekuji vam ze jste mi odpovedely. Ano Marketchen to mas pravdu, ted je to jen na nas, jen jsem se tak nejak chtela ujistit, ze jsou i pripady kdy se chytne jedno embryo.
manzel i ja jsme rozhodnuty, ze dvojcatka mit nechceme, opravdu je to prepych v dnesni dobe mit tri deti pokud jim chcete dovolit sem tam dovolenou nebo do budoucna nejake zajisteni, studia, vymene pobyty atd.
to vse ale budeme jiste vedet az po promluve v caru a hlavne jak bude vypadat spojeni a jak se budou vyvijet. kdyby to bylo jako v pripade Karin, tak bych asi volila 2.
holky prosim kdo prodelal IVF napiste mi prosim co me vsechno ceka, postupy od domluvy s doktorem po konecny transfer, kdy a jak se vse provadi. dekuji jeste jednou moc za odpovedi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí