IVF jedno embryo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2191
31.1.10 21:49

IVF jedno embryo?

prosim vas vsechny, kdo nekoho znate nebo jste samy resily dilema s poctem vlozenych embryek?
my mame uz jednu holcicku a dvojcata by jsme nechteli, bojim se ale aby to nebyl moc velky risk :zed:
prosim poradte. dekuji Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5866
31.1.10 22:07

ahoj Romčo, i když ti vloží do dělohy jedno embryo, může se rozdělit. Jako se to stalo nám. Čekali jsme jednovaječná dvojčátka :wink: . Tři měsíce před tím mi zavedli dvě embrya a nechytlo se ani jedno. To se nedá naplánovat dopředu.
A gratuluji Viktorce k 2. narozeninám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
31.1.10 22:09

Romč, já jsem stopro pro dvě embryjka. Jedno embryjko je risk, dvě větší šance.

• Citovat
  • Upravit
2191
31.1.10 22:12

:-) jj to je mi uplne jasny ze se to neda planovat, jen mi to porad srotuje v hlave a neda mi to pokoj. muze se chytnout jedno, dve nebo taky zadny, ale ty dve bych nerada. samozrejme kdyby se pak rozdelilo, tak budeme taky radi, hlavne ze nam miminka vysly, ale dobrovolne a cilene si nechat vlozit dve, to nezvladnu :-(
dekuji ze jsi se ozvala, slysela jsem, ze v hodne pripadech prvni ivf nevyslo a druhe jo. prijde mi to jako hloupost, ale nevis jestli na tom neco je? vy to mate taky az na druhy pokus ne? jsem z toho odkazu pochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
1.2.10 08:27
Romca22 píše: … slysela jsem, ze v hodne pripadech prvni ivf nevyslo a druhe jo. prijde mi to jako hloupost, ale nevis jestli na tom neco je? …

Úplná hloupost to není, v CARu mi to vysvětlovali tím, že při prvním IVF ještě neví jak budeš reagovat na stimulaci, jestli se oplodní nějaká vajíčka, jestli se budou embrya vyvíjet adt. Při dalších už ti můžou nasadit hormony, které ti budou víc vyhovovat, přidat ICSI apod. Samotná pravděpodobnost uchcení embrya je asi u všech IVF stejná.

• Citovat
  • Upravit
12332
1.2.10 08:35

ahoj, záleží na tom, jaká budou embryjka kvality -podle toho bych se rozhodla, zpětně celkem chápu,že když mi dávali 2 ukázkové hatchující blastocysty, že šance na dvojčata byla vyšší…ale taky se často stane, že jedno embryo se pak v děloze zastaví ve vývoji, nebo když si dáš to jedno,tak zamlkne právě to jedno :-(. Mít jedno dítko, šla bych do 2 embryjek, ale rozhodnout si to musí každý sám :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5957
1.2.10 08:39

Ahoj, pred 4 mesici jsme resili to same dilema a vysledek muzes videt na metriku :-) Hodne zalezi na dalsich okolnostech, napr. kolik mate embryek a jestli bude prodlouzena kultivace.
My jsme vzhledem k tomu, ze slo o nase 1. IVF, a ze embryek bylo dost a byla prodl. kultivace + nam nakonec embryolog rekl, ze nam zavadi embryo te nejvyssi kvality, sli do risku s jednim a vyslo to. Ale vahali jsme az do posledni chvile, to jo.
Tak vam moc preji, at je vase rozhodnuti a cele IVF taky uspesne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
1.2.10 08:54

Ahojky,řeším to samé.Jednu dceru mám (ze dvou po 5 denní PK),v září jsem si nechala zavést 2 embryjka po 3 denní PK a čekala jsem dvojčátka.Popravdě jsem z toho byla dost špatná,no nedopadlo to.Teď už tu situaci,kdy se nějak „netěším“ na vlastní děti :oops: ,nechci zažít znovu,takž jdu do jen do jednoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.2.10 09:22
Romca22 píše: :-) jj to je mi uplne jasny ze se to neda planovat, jen mi to porad srotuje v hlave a neda mi to pokoj. muze se chytnout jedno, dve nebo taky zadny, ale ty dve bych nerada. samozrejme kdyby se pak rozdelilo, tak budeme taky radi, hlavne ze nam miminka vysly, ale dobrovolne a cilene si nechat vlozit dve, to nezvladnu :-(
dekuji ze jsi se ozvala, slysela jsem, ze v hodne pripadech prvni ivf nevyslo a druhe jo. prijde mi to jako hloupost, ale nevis jestli na tom neco je? vy to mate taky az na druhy pokus ne? jsem z toho odkazu pochopila

Ano, vyšlo nám to na druhý pokus, i přes to, že ta první dvě embrya byla opravdu kvalitní. Záleží také na tom, jak se i dál budou vyvíjet
No a taky se říká, že u zmrzlých embryií není taková šance. No a u nás to právě vyšlo až se zmrzlíkem :wink:. Jinak z celkového odběru 12 vajíček jsme měli 10 zralých a vydržely nám jen 3, měli jsme šestidenní prodlouženou kultivaci a ICSI (kvůli špatným spermiím)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
1.2.10 09:54

holky dekuji moc za postrehy.
tak nejak o tom vsem mam nejaky informace( zastaveni vyvinu embrya a tak), ale i presto jsem cetla o hodne pripadech co se jim chytly obe :-)
my by jsme si chteli priplatit ISCI( manzel ma 80% spatnych spermii ve 12 mil), dale 6denni prodlouzenou kultivaci. proste vse pro to, aby to jedno byl dost silny adept az do konce :-)
vcera po planovanem styku jsem zjistlila, ze nevysel, prisla :-( , byl to prvni pokus co jsme v CARU, ale uz pred tim nespocetne. manzel vzal vysledky spg celkem dobre, ale ted po nevydarenem PS uz se nechce pry dal trapit a chce rovnou jit do IVF.
proto jsem zacala resit tenhle problem ktery me docela trapi :-( .
dneska si o tom jeste promluvime az bude chvile klidu. ale my byli rozhodnuty, ze bysme zkusili jedno IVF(proto jsem se take zajimala o tu uspesnost) a pak pokud by to nevyslo se smirili s tim, ze budeme mit jen jedno dite a druhe by treba nekdy prislo necekane prirozenou cestou :-(
jenze pokud bych sla na IVF uz ted, tak nemam potom zadnou jinou nadeji, proto bych chtela zkusit ted inseminaci ( doktor nam rekl, ze mame prirozenou cestou uspech na 10% a s inseminaci o 5% vic, coz je stejne hrozne malo)a ten dalsi mesic ivf, proste at mi ten sen neskoci tak brzy. sice nesnasim uz to vecny cekani na menstruaci, ale zase konec nadejim?
no to jsem se ale rozepsala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.2.10 10:14

Naděje umírá poslední a u vás stále žije :wink: . Navíc už máte krásnou holčičku. Je spousta párů, které nemají žádné dítě a opakově zkouší IVF. Když jsem byla v CARu, potkala jsem se s holkama, které šly už na 7. odběr vajíček 8-o, jedna dokonce už na 11. odběr
Takže nevěš hlavu, doktoři poradí, co pro vás bude nejlepší. Hlavní je klid, zbytečně se nestresovat. 8-)
To čekání je nekonečné, pamatuji se, že jsme byli na jedné inseminaci v září. Po ní nám řekli, že další nemá u nás smysl. Tak jsme šli rovnou do IVF. Jenže… první měsíc se čekalo na schválení léků od pojištovny, pak mi nevyšel cyklus, protože léky byly schváleny po mém druhém cyklu no a další měsíc v CARu na Vánoce pro změnu zase malovali. Takže jsem ty tři měsíce vlastně jen čekala, kdy už se konečně něco začne dít :lol: . No a až od ledna jsme začali stimulovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
1.2.10 10:43

jezisi MILAP :zed: , tak to jste meli sakra smulu. ja si to asi predstavuju jako hurvinek valku. zadne takove prihody by me nenapadly ze se nam muzou stat, takze jak to vlastne je kdyz se rozhodneme pro IVF? kdy se zacina se stimulovanim? cim stimulovat vybere sam doktor nebo je to na nejakym vysetreni co by mi vyhovovalo? prosim, v tomhle jsem uplny laik, tak kdyby jsi nebo jste holky mi mohly poradit jak to vse zacina a probiha. dekuji predem
me jeste minuly mesic vysla krev, ze mi tam chybi nejaky hormon co spousti vajicka, takze mam jit tuten mesic az to dostanu 3 den menstruace na kontrolni krev a zase od 3 do 7 dne brat clostilbegyt, ten uz mam predepsany.
a prosim vas, jak se u vas pohybovala cena za IVF? na webove strance meho caru ve varech cenik neni a ja si nepamatuji, ceny o kterych jsme se pri prvni navsteve bavili. prislo mi to hrozne daleko a bylo to moc informaci najednou, takze mi to druhym uchem nejakym zpusobem uletelo :cert:
je mi jasny ze se to bude lisit, ale urcite ne o moc ne? uz se tesim az tam pujdu a vse aktualne s nima proberu, ale zatim bych chtela mit jasno a nejit tam jako uplny neznalec 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.2.10 11:03

My jsme dali kolem 24tis se vším všudy i s lékama, injekcema. Už si ty ceny přesně nepamatuji, vím jen, že ICSI stála kolem 10 tis, prodloužená kultivace cca 6 tis., transfer zmraženého embrya 5tis no a za injekce 4tis. Plus Utrogestan na udržení. No a taky cesty, páč jsme jezdili do Prahy, od nás 115 km. Měla jsem pocit, že jsem v Praze furt, zvlášt při stimulaci, to jsem tam byla obden na ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
1.2.10 11:44

no téééda, tak to muselo byt hrozny obdobi. kazdy druhy den takovy cesty, to jsi chodila jeste k tomu do prace? ted jsem jeste na matersky, ale jak bych to zvladala spolecne s praci, uz i zajistovat hlidani bude docela sila kdyz budou kontroly takhle casty. to jsem nevedela.
jedna maminka mi v jiny diskuzi psala cenu za ICSI+PK 18tis, tak to se to docela lisi, nebo tam za to muzou ty zmrzlinky? jsem z toho vseho jelen :nevim: ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
1.2.10 11:49

Ano, chodila jsem při tom do práce. Ale dohodla jsem se šéfem, že práci dodělám v přesčasu. jinak mi celodenní propustky normálně propláceli :wink: . Šéfové byli v pohodě, věděli, že chceme dítě a že nám to dlouho nejde. Věděli, že práci v kanclu si musím tak jako tak udělat :wink:
JJ, to zmrzlý bylo cca 5 tis.
Ty ceny jsou určitě podobné. Pak se to liší spíš cenou léků, injekcí, které ti předepíší. Určitě vám dají ceník, nám ho také dali. Někde ho ještě mám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí