Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Manžel ma dg.asthehoteratozoospermie, ceka nas druhy kontrolni spermiogram, uz 3 mesice uzivame vitaminy. Zajimalo by me jestli je mozne ay se po nich spermiogram zlepsil a jestli je vubec mozne prirozene otehotnet? Dekuju vsem za rady a zkusenosti.
Ahojky, doporučuji přečíst si tutp diskuzi :
https://www.emimino.cz/…otnel-36201/
My ho máme taky špatný. Čekám teď na MS. Můj muž ho má ještě horší než tvůj a doktor řekl, že to přirozrně jít může, ale špatně. Přeji hodně štěstí ať vám to výjde
![]()
Lindo zatím nijak. Zatím se jen snažíme. Ještě měsíc a uvidí se.
No my taky zatím nijak, jaký jste vlastně měli nakonec ten SPG poslední?
No my jsme naposledy byli v září 09 a byl horší o trošičku než úředchozí. Teď čekám za pár dní MS a potom ještě jeden cyklus s clostikem a pokud nic, tak kontrolní SPG a už se budeme domlouvat na IUI.
no já přemýšlím jestli jít taky do clostíku, když mám MS v pohodě a máme špatný SPG … co myslíš?
Maji a to jste měli alespoň 20 mil spermijek, že budete mít IUI? ![]()
ahoj, když jsme se snažili o druhé dítko a pár měsíců to nešlo, hnala jsem manžu na spg
a ten dopadl úplně katastrofálně
za 3 týdny šel na další kontrolní a ten byl ještě horší
v Caru nám sdělili, že je těhu možné jen s IVF
nasadili jsme sami mega dávky vitamínů a za 3 měsíce jsem byla těhu i bez doktorů ![]()
Muj manzel mel prvni spg taky dost podobny-v CAR nam rekli ze to je na IVF a kdyz jsme se primo ptali zda je mozny ze ten druhy bude uz dobry , tak rekli ze takova sance temer neni, ze to treba bude lepsi ale stale jen v ramci IVF (tak jsem se to docetla i na internetu) , ale nakonec vysla jen astenospermie a hranicni morfologie , takze idealni spg k IUI, takze jsme byli jednou na IUI - nevyslo. pak mi rekli ze nebude ten cyklus ovulace a to jsem zrovna otehotnela prirozene ![]()
drzim palce!
ahoj,
my s mnželem jsme byly už na obou spermiogramech, ale bohužel oba dopadla velmi špatně- manžel je ůplně bez zdravích spermií, má jich málo a ta troška je ještě zdeformovaná. Když nám to pan dr. oznámil probrečela jsem celou noc šance na normální početí je nulová.I když potom říkal že občas se zázraky dějí........
Tak ted čekáme na IVF která by jsme měly mít začátkem února. Přeji všem aby se to brzo podařilo je to dlouhá cesta ale za to malé to stojí
Ahoj…
Tak my jsme se s manželem léčili s neplodností oba dva skoro 3 roky. Celé ty 3 roky jsme pravidelně každý měsíc nebo každý druhý měsíc chodili na vyšetření. Manžel měl špatný SPG a já a moje vajíčka a ovulace-neovulace, no katastrofa. Byla jsem na 7 IUI a když mě čekalo IVF, tak jsem byla tak psychicky a fyzicky vyřízená, že jsme to vzdali. Oboum nám nasadili vitamíny. Já jsem dlaba Clostylbegyt a další pilule, které jsem loni na konci července vysadila s tím, že už nemůžu a že to vzdávám. V září jsem se rozhodla, že půjdu do školy a v listopadu jsem dostala od kolegyně z práce těhu test, který poprvé za 3 roky vyšel pozitivně…28.11.2009 jsem byla už v 7tt., takže vitamínky určo zabraly. Zabrala taky změna životního stylu, míň stresu a hlavně škola, do které jsem se pustila a tím jsem tolik nemyslela na těhotenství…
Držím vám palečky, moc moc ! ![]()