Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Barčí1411 píše:
Ahoj…
Tak my jsme se s manželem léčili s neplodností oba dva skoro 3 roky. Celé ty 3 roky jsme pravidelně každý měsíc nebo každý druhý měsíc chodili na vyšetření. Manžel měl špatný SPG a já a moje vajíčka a ovulace-neovulace, no katastrofa. Byla jsem na 7 IUI a když mě čekalo IVF, tak jsem byla tak psychicky a fyzicky vyřízená, že jsme to vzdali. Oboum nám nasadili vitamíny. Já jsem dlaba Clostylbegyt a další pilule, které jsem loni na konci července vysadila s tím, že už nemůžu a že to vzdávám. V září jsem se rozhodla, že půjdu do školy a v listopadu jsem dostala od kolegyně z práce těhu test, který poprvé za 3 roky vyšel pozitivně…28.11.2009 jsem byla už v 7tt., takže vitamínky určo zabraly. Zabrala taky změna životního stylu, míň stresu a hlavně škola, do které jsem se pustila a tím jsem tolik nemyslela na těhotenství…Držím vám palečky, moc moc !
A jakej vitamíny
Ahoj holky, snažíme se s přítelem už dva roky a nic.Byl na spermiogramu a výsledky jsou nic moc. Morfologie jen 2% a 9mil/ml spermií. Paní doktorka nám doporučila ať si partner zajde na urologické vyšetření. Nejhorší je že tam nechce jít kvůli studu. Máte nějaká podobnou zkušenost? A ještě by mě zajímalo jak to vyšetření bude probíhat, pokud ho tam tedy dostanu. Prý by tam šel jen kdybych byla s ním, je to možné? Ještě je pravda že mě u něj přišlo vždy zvláštní že má levou kulku o něco menší než pravou.Co jsem měla předchozího partnera tak je měl obě stejné. Taky jsem si o tom četla a spíše bývá pravidlem že je levé varle větší. Takže asi to vyšetření bude na místě
@daj28
Napisu nasi zkusenost.
Morfologie 0,8 %
Mnozstvi asi 40mil.
Doporucili nam IVF, tak jsme do nej sli. Tam pak zjistili, ze morfolofie je 2%, ale zas zadny rychly spermie. IVF jsme absolvovali a z KETu mame krasnou holcicku. Jelikoz nemuzeme mit prirozenou cestou deti, tak jsme se nechranili a asi proto budeme mit deti necelych 13mesicu od sebe ![]()
Tak to jsem ráda že i s takovým spermiogramem se to může podařit. Ale na tu urologii jsem ho objednala, chci aby tam šel. Chci aby byl v pořádku
@daj28
Tak to by bylo super, kdyby si tam dosel. Ale uplne ho chapu ![]()
Nas kdyz bude prohlizet nejakej sexy doktor, tak se nic nestane, ale. jestli na nej nabehnout ty sexy sestricky (v nasem meste jsou snad vsechny stihly a kozaty a mlady), tak se asi neco stat muze
ikdyz, pry jsou muzi tak ve stresu, ze se nic vetsinou nestane.
No uvidíme,bude ho prohlížet paní doktorka,ale budu tam asi s ním pokud mě tam pustí
Tak hurá,asi se mi ho povedlo přesvědčit ať na tu urologii jde.Ale teď ho tak nějak víc prohlížím než dřív.Často mu prohmatávám varlata a to levé mění velikost,jednou ho má skoro o polovinu menší než to pravé a třeba dnes ráno je měl skoro stejně velké.To pravé se zdá být vždy stejné.Je to normální?
Nevíte,jak bude asi probíhat ta naše návštěva na urologii?Budou mu brát i krev?
Tak před chvílí jsme se vrátili z vyšetření a byla mu nalezena varikokéla.Jestě musíme zajet na uz. scrota doplerem a pak už bude následovat operace.Prý laparoskopická,na jednu stranu máme radost že se našel problém proč pořád nejsem těhotná a na druhou stranu se bojíme ať to dobře dopadne
Muj pritel bil na visetreni, azistil ze ma 81, procent nepohlibivych tak ze sem stoho tova ani nevim comame delat bral vitamini ale nevim no uz sme chteli jit na umele oplodneni ale jak ctu co tadi pisete tak nevim?? Prosim poradte mi???????????????