Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7592
15.1.10 10:47

Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

Holky kdo z vás měl špatný spermiogram a otěhotněla jste? Uvítám nějaké rady :-? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
15.1.10 11:26

Od moji švagrové manžel měl po prvé špatný spermiogram.. Mel jich málo a byli líne.. Takže dostal nějaé prášky vitamíny a po dvouch letech se jim narodila holčička. ted se snaží o druhé a zas mají špatný spermiogram..Má ich hodně ale zas jsou líne.. Bere prášky, vitamíny…a musel přestat kouřit, nepít kavu a hodně se hýbat…Takže jim držím palce at se jim to brzo podaří..Ono zaleží jaké jsou výsledky a co vám nato řekl doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
15.1.10 11:53

Ahoj Lindo, můj chlap má teratozoospermii (to je název té „poruchy“ spermií) - má jich celkem málo, málo těch pohyblivých a navíc morfologicky(tvarově) špatné :-( Hodnoty už si přesně nepamatuju a dokumentace zůstala kompletně v CARu.
V CARu nám hned řekli, že bez ICSI to nepůjde, tzn. že spermie se sama do vajíčka „nezanoří“, prostě k oplodnění by s největší pravděpodobností nedošlo.
Nasadili jsme sice hned po prvním SPG vitamíny (Vit. E+Selen+Zinek), ale nemělo to za ty měsíce žádný vliv na zlepšení :roll: Prý je ještě dobrý Coenzym Q10, ale ono je dost těžký do chlapa nacpat jednu bobuli denně, natož pak několik…a kombinaci všeho dohromady nedělají :-( .V CARu doporučovali CEM-M pro muže, ale ten jsem ani nekupovala. Jinak můj chlap nekouří, nepije kafe a rifle nenosí.. prostě je to už civilizační choroba :-?
Tak asi záleží, jak moc špatný ten SPG máte, my ho měli dost a bez „pomoci“ bychom se asi nedočkali. Nevěš ale hlavu, jsou chlapi, kterým vitamíny a úprava životního stylu pomohla..V CARu vám poradí, tam už vědí, kde je hranice možností.
Sama za sebe můžu říct, že je psychicky míň náročný jít na IVF než se roky trápit a každý měsíc být zklamaná, že se nezadařilo. Ono i chlapi to špatně nesou, že je to jejich „vina“, těžko si to přiznávají :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.1.10 12:21

presne, manza mel nekdy dokonaly spermosky a nekdy hruza, vitaminy , trenky nic nezabralo, nepije kavu, nekouri, ji velice zdrave

bylo IVF a je nam 9 dni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
15.1.10 12:36

Ahojte holky to asi hodne zalezi jak spatne to ma.Muj manzel met aktivnich jen 9% a 22mil/mll nasadili jsme vit.E a selen+zinek.Tyden pred ovu byla pauza(mozna se mi bude smat ale ja jsem si rekla ze driv za nasich rodicu to delali jen o vikendech a s tydenim pustem- tak jsem to zkusila taky) :-) No a ono se vidarilo po 1 mesici.A to nam rikali ze nemame sanci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
15.1.10 12:57

to se dobře poslouchá, můj manža má deformované, líné a ještě jich má hodně málo …
pořád věřím na zázrak, že se podaří, ale nevím no … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
15.1.10 13:45

Lindo, neztrácej naději - ta umírá poslední… :wink: Vždyť my to měli stejné jako vy… je teda pravda, že když jsem po transferu mluvila s embryoložkou, tak říkala, že se celkem zapotila, než vybrala „kvalitní kusy“, které při ICSI použila. Ale od toho ta metoda je a funguje :roll:
Jak dlouho se snažíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 13:57

Ahoj holky. Máme taky špatný SPG. Pohyblivost 30 %, 57 mi. Jeden doktor řekl, že šance otěhotnět normálně neexistuje, druhý řekl, že to tak hrozné není. Tak si vyberte. Nicměně už mám za sebou 3× IUI a 1× IVF a bohužel. Zprávičky, že někdy skutečně zafunguje i zázrak, jsou super. Sem s nimi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
15.1.10 14:01

ahoj, tak manzel mel taky spatny. nevim teda jak tvarove, ale mel 12 mil a z toho 0% rychle pohybujicich se, 15% pohyb. do predu, 15% pohyb. na miste a 70% nepohyb. doktor nam rekl ze nema smysl zkouset rychly styk ( vyvolani ovulace a do 36 hodin tuleni s manzelem po dobre veceri), ale rovnou IUI ne-li rovnou IVF. premysleli jsme s manzelem a protoze jeste nemame kam spechat, tak na IVF pokud se tedy nebude spg zhorsovat zatim nepujdeme. v pondeli jdu na kontrolu po clostilbegytu a ve stredu podle dobrych vysledku by byla prvni inseminace. hrozne se ale bojim dvojcat, jak u IUI tak IVF, mame uz dceru 3 roky starou a k tomu dve dalsi deti…no to bysme teda neradi. hrozne jsem chtela mit deti rychle po sobe, ale ted mam veliky dilema co teda, jestli riskovat nebo cekat kdy jako se to povede :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
15.1.10 14:15

no my se snažíme 11 měsíců, ale bude mi už 30 let  :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sepishek
15.1.10 14:28

Tak my jsme s pritelem na prazdninach meli jeden jedinej nechranenej styk…Byli jsme v zahranici, kde se to leto jako novinka objevil test plodnosti pro muze. Meril teda jen mnozstvi spermii v ml, takze pokud jich bylo mene nez tech 20 milionu, ktery se ted uvadi jako jeden z ukazatelu moznosti prirozene pocit, tak vysel jako negativni. Samosebou tam bylo uvedeno, ze pokud vyjde negativne, je potreba se nechat dal dovysetrit. Delali jsme ho dvakrat a pokazde ukazal, ze jich pritel ma strasne malo…Tak jsem z toho byla takova docela prejeta. No pointa je takova, ze uz jsem byla par dni tehotna a povedlo se na prvni a jedinej pokus. Vysledku jsou dnes skoro dva roky :-) Mela jsem cukani zaslat vyrobci vedle negativniho testu fotku prcka:-)

• Citovat
  • Upravit
1934
15.1.10 14:32

Lindi, 30 je pěkný věk na mimčo. Podle toho, co tady čtu, bychom měly věřit a uklidnit se. My mimi zkoušíme asi 3 roky, letos mi bude 34.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
15.1.10 14:34

Anetíku, musíme pořád věřit … ty jo ale 3 roky je hodně dlouhá doba, ti řeknu … jak to zvládáš psychicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 15:02

No, nejdřív jsme nevěděli, kde je problém. Zkoušeli jsme to jako každý jiný :palec:
Až před rokem jsme začali s vyšetřeními, testy atd. Taky jsme mezi tím postavili domeček, tak to uteklo. Největší strašák byly ty moje roky, ale už i to nějak přešlo. Teď mě čeká další pokus - KET.
Nervy to jsou. Ale co zmůžeš :nevim: . Je dobré vědět, že VŠE je možné a taky, že dnešní medicína ti nabízí oproti dřívějšku mnohem víc možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
15.1.10 15:16

Jo, Romi, kamarádka s manžou byli v pořádku, ale nedařilo se. Tak šli na IUI a šup - dvojčátka. Ale jsou nádherná. Nechci tě děsit, myslím, že to je prostě náhoda a risk zároveň. Švagrůvka měla pro změnu po IUI jednu krásnou holčičku. Já jsem ve stavu, kdy bych brala dvočátka hned :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí