Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
terkam1
19.1.10 07:51

Ahojky, tak jak čtu vaše příspěvky, tak jestli mohu pomoci tak nejspíš o špatném spermiogramu. My jsme taky nemohli počít a tak jsme navštívili CAR, když manželovi udělali SPG tak měl jen 2,5mil spermií a veškerou kombinaci vad terato-, oligo-, astenozoospermie. např progresivně pohiblivých O% a tak. Když nám četli ty výsledky, skoro jsme tam skolabovali. Řekli nám, že manžel je klinicky sterilní a že nemáme šanci jinak otěhotnět než umělým. Řekli že i na nějakou léčbu manžela je už pozdě a že se to nejspíš už ani nezlepší a že jestli by nechtěl sperma zmrazit dokud nějaké má. každopádně jsme nasadili vitamínovou léčbu, vše asi co tady už pisatelky píšou, GS vit E, selen, zinek, Wobenzym,Energyman a Ergema max. Během 2 měsíců se mu SPG zlepšil na 8 mil. Podstoupili jsme IVF-ICSI a nyní jsem ve 4. měsíci (a 5 dětí máme zamraženejch). Tak nezoufej, my měli SPG opravdu tragickej.
Zdravím

• Citovat
  • Upravit
4512
19.1.10 07:56

Agy tu energii co s tebou mlátí nám ale posílej po kýblech :mrgreen: :mrgreen: včera jsme měli navštěvu přijel známej a taky problém SPG tak jsme kvakali a říkal že ted byl na 3 SPG a zlepšení tam je :lol: takže holky ony ty pilulky asi svým způsobem nějak fungují … takže hurá Do toho ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.1.10 09:31

AHOJ HOLKY,chci se zeptat přítel má špatná spermiogram, jaké mu mám v lékarně koupit ty prášky ? Díky moc Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
19.1.10 09:42

Mysage ahoj :mavam: určitě selen, zinek, E, … a holky v psychice hodně doporučují Kotvičník :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
19.1.10 10:17

Ahoj holky,

já jsem ještě teď zkusila manžovi naordinovat kořen MACA, tak snad to pomůže :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
19.1.10 10:19

Ahooj holčiny,opravdu mi strašně pomáhá,že se dá otěhotnět se špatným spermiogramem i přirozeně,já beru to umělý oplodnění jako úplně poslední možnost.Zrovna jsem se s přítelem domlouvala,že až dobere zinek(má ho ještě na necelý 2týdny)tak mu koupím přímo vitamínky Selezin,to je lepší,aby to byla kombinaze selenu a zinku,přítel selen nebere,ale hodně čtu,jak ho vaši manželé berou,takže ho taky koupíme.Ten kotvičník taky bereme,přítel ho má v Enegymanu,to jsou podstatně dražší vitamínky,ale doktor nám je doporučil.Nás teď ve čtvrtek čeká kontrolní spermiogram,tak mám nervy na pochodu,ale jdeme po 2měsících ne po 3,doktor nám to tak říkal,ať jdeme po 2 a máme to i napsaný na lékařský zprávě,tak jsem zvědavá na výsledky,my máme asthenospermii,přítel má 41procent pohyblivých spermijek,ale bohužel všechny se točí dokolečka,měl i docela hodně spermijek,23milionů,což není špatné,jen ta pohyblivost,tak se bojím čtvrtka :-? :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
19.1.10 10:22

Jenny samozřejmě dokonce ani IVF není zárukou toho, že se miminko povede :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
19.1.10 10:25

Milinka já vím,ani IVF není zárukou a bohužel je to hodně psychicky i finančně náročný,viď.Koukám,že vy už jste toho absolvovali hodně,to je mi moc líto,že se stále nedaří :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.1.10 10:27

Agy ahoj, snad si mě ještě pamatuješ. Úplně zírám, že Ti to vyšlo. Moc moc Ti to přeju. Vidíš to a jak jsi byla zoufalá. Horší to je se mnou, přítel si byl pro kontrolní spermiogram a závěr je normospermia, takže ok.....mám MS pravidelnou, OVU taky…a pořád nic, už neví, kde by mohl být problém…a hlavně mám zase nějaký zánět, i přes kapání autovakcíny…chce se mi už jen brečet…držím Ti pěsti, at jsi v pohodě a užívej si to pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.1.10 10:31

vegisko -a máš zkontrolované vejcovody? - myslím laparoskopicky a hysteroskopii k tomu (to se dívají na dělohu, jestli tam není nějaká mechanická překážka nebo endometrióza), manžel normospermie, já ovulaci a prd - proto,že byly jen částečně průchodné vejcovody -jedno mimoděložní - odstranění jednoho, do druhého se dostal zánět a jsem bez :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.1.10 12:12

Ahoj, no doktorka mi právě říkala, že by mi udělala tu průchodnost, a že se toho nemám bát, že si to dělá sama a jemně, ne jak někteří doktoři drasticky. Ale že si myslí, že to průchodné mít budu, ale že pro jistotu to uděláme. No my se snažíme už cca rok, ale od lonského června jsem měla hodně rozhozenou štítku a taky vysoký prolaktin (se štítkou se léčím od mala). Na prolaktin (3× zvýšený) jsem dostala léky, od září a v půlce listopadu na kontrole už to bylo v normě. Taki si říkám, že to třeba bylo tím prolaktinem (věděla jsem že ho mám zvýšený, i když nejprve trochu už loni v lednu, a to jsme se zrovna začali snažit)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.1.10 12:17

vegisko - já měla taky trochu zvýšený prolaktin a trochu nemá moc velký vliv :wink:, pokud ti dr. nabízí, že ti udělá vyšetření vejcovodů sama -je to fajn,ale jen orientační (nezjistíš zánět ve vejcovodu…), já bych šla rovnou do LPS -tam zjistíš mnohem více informací a ještě k tomu přidáš hysteroskopii - ale pokud je prolaktin v normě jen chvilku, tak bych ještě pár měsíců počkala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
19.1.10 12:52

Ahoj Borisko, já ho měla zvýšený trojnásobně a to už je podle mě hodně. děsně mi třeba padaly vlasy. Přítel měl taky loni v květnu horší spermiogram, ale ted měl normoSPG. Takže si říkám, že to spíš byla loni víc příčin najednou a ted začnemě nově :-) říkáš endometrioza, zánět ve vejcovodu, ale to bych snad měla nějaké potíže,ne? Já mám MS i OVU pravidelnou, akorát teda trpím na ty záněty a kvůli tomu kapame autovakcínu, ale stejně jsem to ted zase někde lapla :-( víš, já si taky myslím, že u mě to bude o stresu, mám hodně náročnou práci a pořád někde jezdím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
19.1.10 12:56

vegisko -záleží na hodnotě - trojnásobně zvýšené je obecně řečeno, já měla kolem 80 (ale každá laboratoř to posuzuje jinak) a dr. mi to ani nechtěl moc snižovat - já neměla vůbec žádné problémy kromě občasných kvasinek, u překážky v dělohy nepoznáš vůbec nic a co se týče endometriózy - prý bývá silnější a bolestivější MS, ale ani to nemusí být :wink:

ps já otěhotněla, byť mimoděložně ve stresové zkouškovém odbobí (studovala jsem při stresové práci :wink:) takže stresem to většinou není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
19.1.10 14:36

Můj manža má taky špatný spg. 1 měl jen 7 mil a 98% špatná pohyblivost, při dalším 23 mil a 89% špatná pohyblivost škoda IUI byla týden potom a to zase měla 7 mil .Takže je to u něho střídavé . Teď jí profertil a cvičí cviky od mojžíšové pro chlapi zabere to tak max 10 minut. Takže jsem ráda ,že se začal snažit. Mě trošku ,ale mrzí ,že mě udělali za těch 7 měsíců jen hormonální profil ten byl s velikosti folikulů OK a nic víc. Stále nevím zda mývám ovulaci a hlavně kdy v tom cyklu, pokud jsem řekala ,že mám jako by ovu 9DC tak to (dr. řekla ,že neví co to může být ani neřekla ,že by vzala odběr nebo něco kde by se zjistilo co to tedy bylo) . Čekala jsem ,že mi řekne třeba tak to budeme měsíc sledovat krví a sonem kdy to přesně asi bývá a nic. Takže mě to příjde od nich jako ztráta času . Manža je vyšetřený už všude a mezi tím co chodil on tak jsem mohla chodit i já a né ,že ted zase budou posílat všude možně mě a děti budou v nedohlednu protože už mám 35 a vše hradí jen do 38 +365 dnů.
Jsme totiž bez peněz a co ušetříme musíme se celá rodina složit a koupit babičce byt kde žije celý život jinak by jí vystěhovalo město nebo by to vykoupil nějaký vykuk a dělal jí v 86 letech naschváli.

Teď ve čtvrtek jdeme na konzultaci tak mám napsáno na co se budu ještě ptát.

Je pravda ,že vlasy mětaky dost padají ,ale kadeřnice mi vždy říká ,že je mám kvalitní a je pravda ,že prolactin mi nikdo jěště nedělal.
Budu ráda když mi nypíšete na co všechno se mám ptát a o jaké další vyšetření jsi mám jěště říci.

Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital