Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4512
25.1.10 09:27

Jenny na kontrolní SPG jdeme ted na konci ledna nebo hned na začátku února :-D a manža bere centrum, a pak nějake co nám dali v CARu a to nevim jak se jmenuje , každopádně chodí bez trenek už od září, sprchuje se vodou tak akorát :-D omezili jsme kouření a prostě se snažíme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
25.1.10 13:47

Ahoj holky, my jdeme 3.2. podruhé na spermiogram do Caru, minule to nebylo nic moc, chci se Vás zeptat, myslíte, že už bych mohla doktorovi říct o IUI, možná to tedy navrhne už sám ? Nebo za jak dlouho se to tak provádí a co tomu předchází ? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
26.1.10 19:21

Ahoj holky! My se tayk potýkáme se špatnm spermiogramem. Snažíme se asi 4 roky, hned nám doporučili IVF, že je manžel téměř sterilní, po 2 nevydařených IVF už manžel nechce ani brát hormony, ani další IVF a ani se nijak snažit. Tak jsme v bodě nula a ja mám nervy totálně v pr… Ale nic s tím neudělám. Maximálně můžu čekat na zázrak. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
27.1.10 19:05

Ahoj, cvičila jsem, asi rok, beru vitamíny, listovou, imuno i genetiku máme vyšetřenou, to je o.k. Asi to bude hlavou. Co jiného? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
27.1.10 21:36

Já se snažím, být v klidu, optimistická, ale někdy mám velmi těžké chvilky a propadám hrozné depresi. Hlavně když všechny mé kamarádky a i kolegyně jsou těhostné. Je to děs. Nevím co s tím. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
28.1.10 07:50

Daniell depresím propadáme všechny zvlášt když se to kolem hemží pupkama a kočárama … my máme hodně špatny SPG a snažíme se rok a půk … už to začíná mezi nama jiskřit teda spíš z me strany partner věří že to pujde ale vzhledem k věku (byt ještě tak stara nejsem ) tomu velkou šanci nedávam … jinak jestli chceš pojd za nama do Psychiky snažilky tam je hooodně holkem co nemužou a dají ti spoustu rad … takže hodně štěstí at se zadaří pa (koukala sem že si z brna tak jak ja )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
28.1.10 11:31

ahojte holčiny, můj příta ma spg 10% rychle se pohybujících a 10% morfologicky v pořádku a dr mi řekla že s takovými vysledky je prakticky nemožné přirozené otěhul. tak se chci zeptat jestli stímto jejím názorem souhlasíte. díky a ještě dotaz ohledně ceny a úspěšnosti IUI a IVF. díky moc Ohio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
28.1.10 11:47

ahoj holky, tak se nám blíží taky termín nového kontrolního spg. No mám z toho celkem strach, jak to vyjde, doufám že tam bude nějaké zlepšení. Pořád tajně doufám, že to vyjde přirozeně :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
28.1.10 11:48

Ohio jak dlouho se snažíte o mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
29.1.10 01:55
Ohio píše:
ahojte holčiny, můj příta ma spg 10% rychle se pohybujících a 10% morfologicky v pořádku a dr mi řekla že s takovými vysledky je prakticky nemožné přirozené otěhul. tak se chci zeptat jestli stímto jejím názorem souhlasíte. díky a ještě dotaz ohledně ceny a úspěšnosti IUI a IVF. díky moc Ohio

Ahoj Ohio, my měly výsledky tak nějak podobný. Doktor v CARu nám řekl už při první konzultaci, že s tímhle prostě přirozeně otěhotnět nelze (jednoduše je tam málo těch, které ty správné a kvalitní doženou až na „místo určení“, prostě chybí ta hnací síla, která je nutná). O IUI se s námi vůbec nebavil a na rovinu řekl, že bez ICSI to taky nepůjde, tak ať si připravíme cca o 10 000,– navíc, jelikož tento úkon je stále ještě nadstandard (ačkoliv na něm stojí podle mě už převážná většina IVF :zed: ).
Ale něvěš hlavu, není to taková hrůza a rozhodně jsou to menší nervíky než donekonečna každej měsíc čekat, jestli se MS dostaví nebo ne :wink: Tak hlavu vzhůru a přeju hoodně štěstíčka, ať už se rozhodnete pro cokoliv! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
29.1.10 09:06

my se snažíme něco přez půl roku, já vím poměrne krátká doba ale ty výsledky mě zarazily. mě je 21 a příteli 25let a že by jsme byli už takmladí a tak odepsaní to je hrůza. od 22 let se ta konzultace v caru pry neplatí tak chceme počkat. do srpna..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
29.1.10 21:55

Marki1-děkuji za povzbuzení. Mně už to chytá jen někdy. Mám zítra 36 let, narozky, a je to pro mně hrozný věk. Cítím se stará, hodně stará na první dítě. Pokud bych to jěště stihla, spíš ale ne. Najednou už nemúžu, ani na to myslet. Unava. Ten tlak je velký. Okolí a tak. I sama sebe tlačím. Ani už nevím kam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1744
1.2.10 09:27

Ohio, půl roku opravdu není mnoho. Máte spoustu času a doktoři nebudou lámat hůl jako kdyby vám bylo oběma přes 30 :wink:. Bohužel ta situace s plodností mužů začíná být zoufalá, já o tom dost načetla a opravdu není vyjímkou, že i mladí (vlastně ještě kluci) jsou na tom hodně špatně. Ani o tom nevědí a ve 30 se pak dozví, že už děti mít nemohou, že si měli nechat v 25 nejpozději zamrazit, protože to ještě „bylo co“. Ale neklesej na mysli, super je, že víte, že to třeba až tak samo nepůjde a máte prostor a čas to řešit :wink: Neboj, dobře to dopadne. Být vámi, nechám tomu do srpna volný průběh, a pak uvidíte. Kup příteli koenzym Q 10, selen, zinek a vit. E a třeba to zrovna klapne! Držím vám moc moc pěsti :wink:
Uff, to jsem nevěděla, že v CARu jsou konzultace do nějakýho věku vůbec zpoplatněný 8-o To mi přijde teda dost šílený, ale ona je jich většina soukromých, tak už se nedivím asi ničemu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
2.2.10 10:19

Sue: taky se snažím zaměstnávat se ubrouskovou technikou a začala jsem aranžovat. Ale máš pravdu, když se do toho člověk pořádně zaboří, tak přijde opravdu na jiné myšlenky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
2.2.10 13:28

Sue-děkuji. Máš pravdu, jde o to se na to tak neupínat,asi nedokážu přestat na to myslet, každý měsíc mi to i tak připomene, ale život jde dál, nejsem na tom nejhůř, znám i horší věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí