Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2191
18.1.10 15:27

takze ja jsem tady na emimi uplny novacek, takze takove veci ani nevim jak se delaji :nevim:
jinak rikal ze 80% z nich by samovolne vajicko neoplodnilo :cry: jinak mel 12mil.
jsem trochu na svestku z toho, ze mi doktor rekl, ze spg se stejne nijak drasticky nemeni, takze nasi Viktorku jsme nejspis pocali s podobne vypadajicim spg :cert: ale to neni potvrzene
manzel byl poprve na spg az ted 6.1.10, pred tim jsme nemeli ani poneti ze by po tyhle strance bylo neco v neporadku, takze na kontrolni spg by mel jit za 3 mesice.
pokud to ted dostanu (jako ze nadeji mi dal fakt malou), tak mam uz predepsany dalsi clostilbegyt na dalsi cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
18.1.10 15:42

Romči a proč bereš ten Clostylbegyt? Ty máš špatný cyklus? Já právě nevím za potom požádat v CARU taky o tohle. Ale s naším špatným SPG nás budou zřejmě nutit do umělka :nevim: , jenže já furt doufám že se to povede, jsem z toho špatná. Taky máme hodně špatný SPG a doktor mi říkal, že sr to už nijak nezmění … :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
18.1.10 16:08

Lindi, tak nejak jsem pochopila, ze mi ho predepsal kvuli tomu, aby mel manzel vetsi sanci k oplodneni. protoze ja s cyklem nemela nikdy problemy. jen teda ted nevim co s tema vysledka tech hormonu, kazdopadne tuten mesic by ovulace nemela byt, takze budeme zkouset
Prave ze to co doktor to jiny nazor. ten prvni o tuty moznosti planovaneho styku ani nechtel slyset. ze to nema cenu a ze by zatim minimalne zkusil to IUI a pak hned IVF.
Ten druhy se tedy ptal jak na miminko spechame a ze by to takhle parkrat vyzkousel i kdyz ma manzel tuhle bidu… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
18.1.10 16:33

Lindi na SPG jsme byli v září a gyndr na výsledky řekl že žádná sláva ale že to pujde … ale že kontrolní SPG raději za 3 měsíce a když jsme se objednali do CARu na kontrolní tak jsme požádali doktora aby nam to vysvětlil. a tam jsme se dozvědeli ledovou sprchu jako že 19 mil z toho 3% rychlích 6 procent co když se prej vyburcujou tak by taky šli a 12% línej jenže k tomu nám řekl že většina znich je morfologicky špatná což znamená že jsou bud velke že jim neco prebývá a nebo male že jim něco chybí tudíž neschopné oplodnit … a že normální cestou je to spíš zázrak … a ted jdeme na kontrolni SPG :nevim: :nevim: :nevim: sem napnutá jak špagát …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3161
18.1.10 16:42

Holky my jsme taky meli meli špatny spermiograf, okolo 12mil,pomalu pohybujicich, objenaji te potom za 3 mesice znovu, mužička jsem cpala ovocem,vitaminama,kontrolavala jsem každou vykourenou cigaretu,po 3 mesicich se mu zvedl spg na 16mil, zkusili jsem IUI bezuspešne a tak jsme šli to umelyho, kvuli memu veku jsem nechtela na nic čekat a až na potreti se nam zadarilo.
Vitaminy jsem koupila GS vitamin E,selen,zinek…dohromady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.1.10 17:23

Romčo, když vajičko praskne tak je 24 hodin schopno pojmout spermijku pak už ne.Spermijky jsou v děloze schopny přižít 48 hodin (a některé i dýl ale 48 hodin je jistých)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
18.1.10 17:48

MARKÍ, nám vyšli asteno a teratozoospermie, myslím,že pohyblivých jich bylo z celku 30% a z toho 90% s různýmy defekty,dvojité bičíky,hlavičky apod.,ty pohyblivé nebyli pohyblivé správně :-? Povedlo se to i holkám s horším spermiogramem, doktor Vám řekl,že to neni žádná sláva,ale že to půjde,tak neni důvod k černým myšlenkám,na to je čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
18.1.10 17:59

Agy po roce a půl snažení … to nejde být jen optimista :wink: ale uvidime … a taky ten věk :mrgreen: moudřejší budeme na zač.února :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
18.1.10 18:26

verisku, z toho tedy vyplyva, ze bysme to meli zkusit dneska? polovina rika dneska, druha zase at neriskujeme a zkusime az zitra, ze kdyz to rekl doktor, tak ze by to tak melo byt :-? hm, hm tak ja nevim.
my mame 80% tech co neoplodni, ale presto budeme zkouste, doufam, ze tam priste bude zase ten doktor prvni a ten mi bude zase rikat ze je to zbytecny a ze mame akorat na miminko ze zkumavky :-x :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
18.1.10 18:28

přesně tak, moc už optimistou nejde právě být :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.1.10 18:37

No Romco ja ti moc nepomuzu.Doktor by mel vedet co rika a asi ví co ti dal za injekci.Třeba ja jsem měla ovu v pondělí a skočily jsme na to v neděli večer a somozřejmě asi půl hodiny nožky nahoře a vyšlo to ale předtim rok nic a mohlo to byt v neděli nebo v pondeli bylo to jedno prostě nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
18.1.10 18:41

Verisku a pak už asi nikam nevstáváš že? Po těch nožkách nahoře … a vy jste měli špatný spermiogram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
18.1.10 19:03

Holky,to je jasné s tím optimismem,však já jsem si také často pobrečela,to k tomu patří,jsou dny kdy se to dá a dny kdy se to nedá,jen jsem Vám chtěla poslat trošku energie,co teď semnou mlátí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
18.1.10 19:58

Agy dnes jsem si koupila ten konezym Q 10, kolik tam bylo mg, jestli se můžeš mrknout? A ty vitamíny selen, zinek, E - jsi měla v jedné tabletce nebo každou zvláš´t?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
18.1.10 20:34

S tím vztaváním nevim protože mě se chtělo vždycky čůrat ale tu půl hodinku jsem se snažila vydržet :roll: Ano my jsme měli špatný spermiogram ale asi ne tak moc jak vy ostatni můj manža měl 9% aktivních a 32 pomalých a zbytek neaktivních.Z toho jeden dr nam řekl že nevidí důvod neotěhotnet nermalně, moje gynd že nevidí žádnou šanci na normal. početí a doporučovala IUI a v CARu že jedině umělé že je jich na IUI malo.Tak pak se v tom vyznejte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí