Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
takze ja jsem tady na emimi uplny novacek, takze takove veci ani nevim jak se delaji ![]()
jinak rikal ze 80% z nich by samovolne vajicko neoplodnilo
jinak mel 12mil.
jsem trochu na svestku z toho, ze mi doktor rekl, ze spg se stejne nijak drasticky nemeni, takze nasi Viktorku jsme nejspis pocali s podobne vypadajicim spg
ale to neni potvrzene
manzel byl poprve na spg az ted 6.1.10, pred tim jsme nemeli ani poneti ze by po tyhle strance bylo neco v neporadku, takze na kontrolni spg by mel jit za 3 mesice.
pokud to ted dostanu (jako ze nadeji mi dal fakt malou), tak mam uz predepsany dalsi clostilbegyt na dalsi cyklus
Romči a proč bereš ten Clostylbegyt? Ty máš špatný cyklus? Já právě nevím za potom požádat v CARU taky o tohle. Ale s naším špatným SPG nás budou zřejmě nutit do umělka
, jenže já furt doufám že se to povede, jsem z toho špatná. Taky máme hodně špatný SPG a doktor mi říkal, že sr to už nijak nezmění … ![]()
Lindi, tak nejak jsem pochopila, ze mi ho predepsal kvuli tomu, aby mel manzel vetsi sanci k oplodneni. protoze ja s cyklem nemela nikdy problemy. jen teda ted nevim co s tema vysledka tech hormonu, kazdopadne tuten mesic by ovulace nemela byt, takze budeme zkouset
Prave ze to co doktor to jiny nazor. ten prvni o tuty moznosti planovaneho styku ani nechtel slyset. ze to nema cenu a ze by zatim minimalne zkusil to IUI a pak hned IVF.
Ten druhy se tedy ptal jak na miminko spechame a ze by to takhle parkrat vyzkousel i kdyz ma manzel tuhle bidu… ![]()
Lindi na SPG jsme byli v září a gyndr na výsledky řekl že žádná sláva ale že to pujde … ale že kontrolní SPG raději za 3 měsíce a když jsme se objednali do CARu na kontrolní tak jsme požádali doktora aby nam to vysvětlil. a tam jsme se dozvědeli ledovou sprchu jako že 19 mil z toho 3% rychlích 6 procent co když se prej vyburcujou tak by taky šli a 12% línej jenže k tomu nám řekl že většina znich je morfologicky špatná což znamená že jsou bud velke že jim neco prebývá a nebo male že jim něco chybí tudíž neschopné oplodnit … a že normální cestou je to spíš zázrak … a ted jdeme na kontrolni SPG
sem napnutá jak špagát …
Holky my jsme taky meli meli špatny spermiograf, okolo 12mil,pomalu pohybujicich, objenaji te potom za 3 mesice znovu, mužička jsem cpala ovocem,vitaminama,kontrolavala jsem každou vykourenou cigaretu,po 3 mesicich se mu zvedl spg na 16mil, zkusili jsem IUI bezuspešne a tak jsme šli to umelyho, kvuli memu veku jsem nechtela na nic čekat a až na potreti se nam zadarilo.
Vitaminy jsem koupila GS vitamin E,selen,zinek…dohromady
Romčo, když vajičko praskne tak je 24 hodin schopno pojmout spermijku pak už ne.Spermijky jsou v děloze schopny přižít 48 hodin (a některé i dýl ale 48 hodin je jistých)
MARKÍ, nám vyšli asteno a teratozoospermie, myslím,že pohyblivých jich bylo z celku 30% a z toho 90% s různýmy defekty,dvojité bičíky,hlavičky apod.,ty pohyblivé nebyli pohyblivé správně
Povedlo se to i holkám s horším spermiogramem, doktor Vám řekl,že to neni žádná sláva,ale že to půjde,tak neni důvod k černým myšlenkám,na to je čas ![]()
Agy po roce a půl snažení … to nejde být jen optimista
ale uvidime … a taky ten věk
moudřejší budeme na zač.února ![]()
verisku, z toho tedy vyplyva, ze bysme to meli zkusit dneska? polovina rika dneska, druha zase at neriskujeme a zkusime az zitra, ze kdyz to rekl doktor, tak ze by to tak melo byt
hm, hm tak ja nevim.
my mame 80% tech co neoplodni, ale presto budeme zkouste, doufam, ze tam priste bude zase ten doktor prvni a ten mi bude zase rikat ze je to zbytecny a ze mame akorat na miminko ze zkumavky
![]()
No Romco ja ti moc nepomuzu.Doktor by mel vedet co rika a asi ví co ti dal za injekci.Třeba ja jsem měla ovu v pondělí a skočily jsme na to v neděli večer a somozřejmě asi půl hodiny nožky nahoře a vyšlo to ale předtim rok nic a mohlo to byt v neděli nebo v pondeli bylo to jedno prostě nic ![]()
Verisku a pak už asi nikam nevstáváš že? Po těch nožkách nahoře … a vy jste měli špatný spermiogram?
Holky,to je jasné s tím optimismem,však já jsem si také často pobrečela,to k tomu patří,jsou dny kdy se to dá a dny kdy se to nedá,jen jsem Vám chtěla poslat trošku energie,co teď semnou mlátí ![]()
Agy dnes jsem si koupila ten konezym Q 10, kolik tam bylo mg, jestli se můžeš mrknout? A ty vitamíny selen, zinek, E - jsi měla v jedné tabletce nebo každou zvláš´t?
S tím vztaváním nevim protože mě se chtělo vždycky čůrat ale tu půl hodinku jsem se snažila vydržet
Ano my jsme měli špatný spermiogram ale asi ne tak moc jak vy ostatni můj manža měl 9% aktivních a 32 pomalých a zbytek neaktivních.Z toho jeden dr nam řekl že nevidí důvod neotěhotnet nermalně, moje gynd že nevidí žádnou šanci na normal. početí a doporučovala IUI a v CARu že jedině umělé že je jich na IUI malo.Tak pak se v tom vyznejte ![]()