Hormonální léčba

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mišelin
11.1.10 10:08

hormonální léčba

Ahoj. S manželem se snažíme už skoro rok o mimčo. Sleduji ovulaci, zdravě jím, papám kyselinu listovou (Calibrum baby plan), sportuji. Je mi 25 let. Manžel je ve výborné kondici a přesto se nám to nedaří. Možná máme styk příliš často. už mi z toho začíná hrabat.
Možná je příčina v častých gynekologických zánětech. Stačí, když jdu do bazenu, sauny nebo beru antibiotika, dokonce normální aviváž mi způsobí výtok at už kvasinkový nebo bakteriální a infekční. Je možné, že je to příčinou neplodnosti,

Dle doktora jsem v pořádku. Říkal, že pokud to ještě cca 3 měsíce nepůjde, pomůže mi nějákou hormonální injekcí či léčbou. tomu se chci ale vyhnout. Přeci jen hormony s tělem zamávají a dost jsem četla o rakovině způsobené umělou hormonální léčbou toužících matek. Máte někdo zkušenosti?
Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5545
11.1.10 11:56

Miselin, to ze by hormonalni lecba zpusobovala rakovinu je nepodlozene a nevim o nikom z tech co si tim prosly co by rakovinou trpely. To by pak i HA byla nebezpecna.
Casto jina moznost nez pomoct hormonama neni. Po roce snazeni doporucuji zajit do specializovaneho centra, tam zjisti jestli je chyba u tebe partnera nebo obou a doporuci lecbu. Preju brzky uspech ve snazeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
11.1.10 12:01

Hormonů se neboj… u mě byly asi hlavně časté záněty důvodem neplodnosti… je lepší to řešit co nejdřív a nečekat… mě způsobily velké srůsty, i když jsem neměla nikdy „až“ zánět dělohy, vždy jen kvasinky a další bakteriální záněty… nakonec mi po letech snažení odebrali pravý vejcovod a levý trochu profoukli, ale nepomohlo to a šla jsem na IVF… Teď máš právě ještě šanci pomoci si menšíma dávkama hormonů, tak dej na rady doktorů a nebraň se tomu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
11.1.10 12:44

Mišelin - takže když jsi v pořádku, tak předpokládám, že ti dr. dělal 2.-3. den cyklu hormonální profil z krve, máš potvrzenou ovulaci - folikulometrií či měřením BT či testy? Nebo ne? Jestli ne, tak toto je podle mě nutné, než se začne s hormony.
Chlap je ve výborné kondici = tzn. že má výborný spermiogram? Jestli ano, v pořádku. Jestli ne,je třeba, aby nejprve zašel on na vyšetření,než začneš s hormony ty.
Co se týče snažení -v době plodné obden má být dostačující. Pak je spermií méně, ne že by byly vyloženě nekvalitní, to ne.

A pokud toto vše máš za sebou a není tám žádný nález, že bys měla méně nebo více některých hormonů, tak bych se ještě chvilku samosnažila a až pak šla do CARu :wink:. A nevím, jestli mají význam hormony, pokud je vše OK, podle mě minimální, ale clostilbegyt bere kde kdo a někomu pomoci může. Tys četla nějaké studie o rakovině? :nevim:

Po delší době, kdyby to nešlo bych zvažovala laparoskopii -právě jestli jsou v pořádku vejcovody a k tomu udělat hysteroskoopii, jestli je v děloze vše OK. Však pohledej tady na emi, tady je věcí :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
11.1.10 13:03

Jak píše Boriska, nejdřív je zapotřebí spousta vyšetření, než se může říct, že jste oba v pořádku. Pak by tu byla i možnost, že jste oba v pořádku, ale vy dva spolu nemůžete mít děti - teda můžete, ale jen umělým oplodněním - přitom s jiným partnerem by to šlo. Tuto diagnosu slýchávám čím dál tím častěji se mi zdá :think: Stejně bych to ale nehrotila a pár měsíců tomu ještě dala, jak říká tvůj doktor…

Taky jsem dost trpívala na záněty a kluci se nám podařili celkem rychle. U mě tedy záněty neplodnost nezpůsobily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
212
3.5.13 16:50

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jestli jste to také někdy tak měli.
Takže v únoru 2010 jsem vysadila antikoncepci - kterou jsem brala 6 let.
S tím že se začneme snažit o Dítě :srdce:. Miliony zbytečně použitých tehu testů a stále nic… začala sem chodit na vyvolávačky cca každé 3 měsíce. Samovolně totiž ms nepřišla :zed:.Po roce snažení… jsem začla panikařit a našla sem si jiného gyndaře. Ten nasadil Glostylbegyt 5-9 dc a utrogestan 17-27 dc. takto jsem to brala 3 cykly - nikdy nepřisla ms a nenarůstala mi sliznice a na utz žádné dominantní folikuly- takže opět vyvolávačky- vůbec na mě nepůsobily :roll:.Pila sem kontryhelový čaj a bylo to pořád stejné :-( žádna sliznice. Další měsíc mi kamarádka poradila léčitelku. Ta mi dala čaj a kapičky na pročištění a řekla mi že se mi ten spodek špatně prokrvuje. Jěšte mi zmáčkla nějaký asi bod mezi prostředníčkem a prsteníčkem :?: nechápu to ale jak mi to zmáčkla tam mě to strašně bolelo ale chvilku to držela a postupně sem cítila jak se mi něco v břiše povolilo :nevim: a další měsíc na utz sliznice 1,5 cm :dance: měla jsem radost a naději že se někam hneme… dostala sem žádanku na spermio pro partnera a začali jsme plánovat laparoskopii na průchodnost vaječníků. protože podle krve nemám ovulace :zed:! Jenže 25.3. mě chytl slepák a byla sem operovaná laparoskopicky :zed: takže průchodnost budeme muset odložit :zed: Ted po tom slepáku jsem byla bez komplikací ale 19.4. jsem začla špinit a druhý den se mi rozjela ms a silně krvácím až do dneška, a nevypadá to že to ustává je to pořád stejně silné. :zed: dr á dovolenou takže to budu muset vydržet až do pondělí :roll: Na jednu stranu sem ráda že ms přišla sama bez hormonů ale na druhou stranu mám strach aby to nebylo něco vážného nebo spojeného s tou operací :-( Píšu to dost zmateně omlouvám se :zed: díky za odpovědi :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
13.5.13 01:08

@Bavlí asi už jsi to s tou menstruací vyřešila, ale chtěla jsem ti napsat, že po tom slepáku máš možná nárok na lázně. Zkus se zeptat svého gynekologa, já te´d nevím přesně, jestli jo, protože se měnily podmínky, ale gynekolog možná i obvodní by to mohl vědět. Možná by se s tím vyřešily i tvoje problémy s MS.
Ta léčitelka je každopádně dobrá, jestli ti tu MS nastartovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
7.10.13 19:36

Ahoj, můžu se zeptat, co to bylo za léčitelku? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie