IVF nebo IUI??

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2191
6.1.10 21:27

IVF nebo IUI??

ahoj, rada bych vas poprosila o rady tykajici se IVF nebo IUI, dnes jsem byli s manzelem v poradne pro neplodnost a dopadly mu spatne vysledky na spermiogramu. dekuji za odpovedi Romca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1489
6.1.10 21:43

Romco,
pokud je špatný spermio a tak určitě IVF. IUI je vlatně jen zkrácení cesty pro spermie, ale i tak se musí hodně snažit - k vajíčku se vejcovodem musí dostat samy. Takže pokud máte špatnou pohyblivost tak určitě jděte do IVF. IUI můžete ale vyzkoušet, je to rozhodně méně otravné než IVF :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
6.1.10 22:02

Ahoj, ono dost zalezi jak „spatne“ dopadl spermio, to by s vama mel probrat podle vysledku dr. jestli ma IUI jeste smysl nebo uz ne.. oni jsou ti fundovani, my muzeme jen pridavat nazory z osobnich zkusenosti. Rozhodne je IUI mensi napor pro telo i pro penezenku, ale jen v pripade, ze je tam nejaky predpoklad uspesnosti, jinak je to ztrata casu. Preji co nejkratsi cestu k miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
7.1.10 07:52

musím souhlasit s fildou, opravdu záleží na tom, jak moc je špatné spermio a to musí zvážit lékaři, pokud to není úplně marné, zkusila bych nejdříve IUI a pak IVF, je to rozdíl ve stresu, fyzické zátěži pro tělo a taky peněžence :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.1.10 09:19

U nás v CARU dávají přednost alespoň 1 IUI a prý i kvůli tomu, aby si pár navykl na přístup, na stimulaci cyklu a celkově aby to byl menší nápor na psychiku než IVF. Pokud jsou výsledky SPG nic moc a IUI neúspěšné tak rovnou doporučují pokračovat IVF a nezkoušet další pravděpodobně neúspěšné IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
7.1.10 11:20

Ještě doplním, že spermiogram může kolísat, to že dopadl špatně ještě nemusí znamenat, že opravdu je špatný. Obvykle se dá něco hodnoti po dalším kontrolním spg dělaném s rozestupem min. tři měsíce od prvého. Pokud nedopadl úplně katastrofálně, asi bych také aspoň jedno IUI vyzkoušela, IVF je dost velkej hormonální nápor, docela pecka pro tělo. Za to skoro nic nedáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
7.1.10 11:28

Romco, muj manzel ma taky spatne spermio, pod hranici kdy se dela IUI, ale protoze jsem nechtela hned do IVF tak jsme se domluvili ze zkusime nejdriv IUI. Doktor rikal, ze tak aspon uvidi jak reaguju na stimulaci a kolik bude vajicek po clostiku. Dalsi pokus IUI uz nemel smysl a navic sance je fakt pri spatnem spg miziva tak jsem zkusili IVF. Doporucuju stejny postup. Zkus se zeptat jestli vas na IUI pusti a kdyz to nevyjde tak muzes hned dalsi mesic do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
7.1.10 11:52

Ahoj Romco já jsem ten typ co do IVF jít nechce chci vyzkoušet aspoň 6 IUI.Za 14 dní jdu na vyšetření na rakovinu tak uvidím i dle těchto výsledků zda bych vůbec mohla brát nějaké ty hormony.Toto vyšetření se ptatí dle toho co mi všechno budou dělat max 4 400 kč nebo i méně dle toho co mi navrhnou a ZP mi na přidá 800 kč.

Manža má několik špatných SPG kolem 7 až 8 milionů 3×,ale jeden měl 23 mil . Takže teď zobe profertil a za 3 měsíce další SPG a nosí teď trenky a né slipy.Pak zkusíme na další tři měsíce wobenzym a pak uvidíme co všechno se povede mezi tím. Mě doktorka říkala ,dost hnusným tonem ,že stejně budu muset jít na IVF kvůli manželovy a jeho SPG a já ji s klidem ,řekla že pokud nechci tak nemusím nic ani kvůli manžovy.Stále totiž ani po půl roce oni ani já nevím kdy přesně mám ovu ,aby ta IUI vyšla nemají čas to zjištovat. Změnila jsem doktorku za tu co mě více sedí. Někdo je tam prvně a další měsíc jdou na první IUI a mi stále 7 měsíc na něco čekáme .

Je pravda ,že SPG dost kolísá. Taky jsem slyšela ,že více vychází různé zákroky na jaře . Tak jako i zvířata paří se na jaře neto dáno i biologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
7.1.10 14:10

dekuji moc vsem za odpovedi. takze se to ma takhle :-) spermiogram vysel : 0% rychle pohyblivych, 15% pohybylivych dopredu, 15% pohyblivych na miste a 70% nepohyblivych to vse ve 12mil. pan doktor byl moc prijemny a vylozene se nad vysledkem nehroutil. predepsal mi clostibegyt ktery zacinam od zitra brat a 18. jdu na kontrlolu vajicek s tim, ze by 19. manzel prijel dat sperma a teda dva dny na to nebo kdy by se udelalo IUI. rekl, ze by to zkusil a pak tedy rovnou IVF. To ale po porade s manzelem se nam moc nechce. jsme jeste mladi, takze si myslime, ze zkouset mame jeste cas. hlavne jde o to, ze uz mame skoro 3letou holcicku, kterou jsme pocali prirozenou cestou ( jasne ze nevime jestli byl i tehda spermiogram spatny a nebo to byla takova mensi nahoda nebo se stale zhorsuje). financni stranku tam s nami probrali, ale hlava derava a stres zapricinila, ze mi tam zustalo pramalo. mohly by jste se jeste k tomu prosim vyjadrit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
7.1.10 14:13

jo a jeste jsem zapomnela napsat, ze manzelovi doporucil energyman nebo tak nejak, ale to stejne nebude mit vliv na sperma za 14 dni ne? obnova preci trva cca 3 mesice ne? jinak o druhe se snazime 9 mesic a jinym spermiogramu zatim nikdy nebyl, takze nevime jestli je to stav staly nebo pohyblivy :-( kazdopadne po 9 mesicich to vypada na stav staly…

Příspěvek upraven 07.01.10 v 16:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.1.10 14:14

Tak finančně je IUI +- 1 až 2000, IVF je hodně podle léků, který bereš v rámci stimulace, samotný IVF pak vyjde na cca 10000, ale měla bys to najít na webu v rámci ceníku CARu, kam chodíš. Ty léky jsou hodně individuální, někdo má vše bez doplatku, někdo potřebuje menší dávky, někdo větší, takže se dá říct asi 0 až 20000. Ale tohle všechno s tebou budou konzultovat a když na to nebudeš mít nebo to budeš chtít zkusit přirozeně, tak tě nutit nebudou. A SPG se hodně vyvíjí, my měli ten první úplně tragickej, ty další pod normálem a teď jsme v normálu. Stačilo přeléčit pár zánětů, nasadit bylinky, vyčistit organismus a bylo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
7.1.10 14:21

a to jste chodili na kontrolni spermiogramy? kdyz jsem se tam na to ptala, tak mi rekl ze to nebude potreba. cenik na webu jsem nenasla, ale pamatuji si ze IUI tam bylo za 1.500, IVF 12.500, zamrazeni 800, a o lecich taky mluvil. ale hrozne se mi plete to, ze rikal ze IVF muze byt dvoji a to placeny jednou pojistovnou zadarmo ( nevim jak ty leky) ale to je vlastne oplodneni a vlozeni po dvou dnech a nebo uschovani do 6 dnu + AH to je ten doplatek 12.500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
7.1.10 14:26

Chodili jsem na kontrolní, protože ten první vypadal fakt bez šance a dárcovský jsme nechtěli.

To IVF se právě liší podle toho, jak dlouho se embryo nechá vyvíjet. Léky se dávají podle toho, jak moc je potřeba stimulovat a jak se tvoří nebo netvoří sliznice, folíci a tak. Ale to všechno je částečně odhadnutelné právě už díky průběhu IUI, jak reaguješ na tu stimulaci, jaký máš cyklus a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
7.1.10 14:41

aha, takze to vsechno zjistime toho 18.1. jsem tedy zvedava co mi reknou, chtela jsem ale na to byt teoreticky pripravena, protoze pak kdyz na me vychrli vice informaci, tak ani nevim ci jsem :-) diky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.10 15:21

kuk

Nehazej flintu do zita po prvnim spermiogramu!!!! My jsme meli tri, ten prvni mel jen 5.mil!! druhy 1. mil no a kdyz uz jsme sli na icsi tak jich mel manzel 55 milionu i doktor se divil, kde se mu tam vzali!!! Takze nakonec nam udelali ivf a chytly se!!! Takze hodne zdaru!!! Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí