Velikost folikulů před IUI

2670
8.1.10 20:49

velikost folikulů před IUI

Možná zvláštní dotaz jakou máte velikost folíků když jdete na IUI ?? Já jen 38 mm nevím zda je to akorát či málo na něco příště jsi to pořádně přečtu ve své kartě. Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
8.1.10 21:03

Nepálko vážně 38???
Já jdu na IUI ve čtvrtek a dneska na ultrazvuku byly něco okolo 13 - 15 mm…
38mm se mi zdá hrozně moc, teda jestli je to vůbec možná…ale třeba máš super vajucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
8.1.10 21:20

Nepalko, nepřeslechla jsi se? 38 mm, je moc, to už je pak spíš cysta myslim. k OVU dochází cca mezi 17 a 24 mm, plus mínut, ale držím palečky

• Citovat
  • Upravit
2670
8.1.10 21:34

Mě se totiž zdá ,že chodím na IUI až po ovulaci a pak se mohu divit ,že to nevyjde . Ted jsem si koupila ovu testy a budu je dělat tak uvidím co dál . Příště si to nafotím celé zprávy a tu velikost. Mám totiž pocit ,že mě tímto chtějí donutit jít na IVFcož nechci.
Měření bazalní teploty nemá smysl když chodím na směny.
Díky za info pak písnu jakou mám přesně velikost. Ovu hleny mám tak 9 až 11DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
8.1.10 21:39

Nepalko, u nas dr. cekala, az bude minimalne 18mm, pak se pichal Pregnyl a frrrr na IUI. Tech 38mm je fakt moc. Vetsinou foliky praskaji 20-25mm, pokud si to dobre pamatuju.
Jak psala Caty, tak 38 vypada spis na cystu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
9.1.10 09:51

Nepalko, me to doktor pocital tak aby vyrostli na 21 mm. 38 mm je fakt moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
9.1.10 10:30

38mm - to bych tipovala, že sis špatně zapamatovala. Při cca 25mm folikul přirozeně praská, pokud by narostl až do takovéhle velikosti, tak už by to spíš byla nějaká cysta, nebo tak něco.

Když má na UTZ folikul aspoň cca 18mm, píchá se hormon na vyvolání ovulace (Pregnyl, Ovitrelle) - čímž folikul asi tak za 36 hodin praskne, a v té době se provede IUI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
9.1.10 15:24

Na vaginálním sonu jsem byla už aspon 8×za 4 měsíce to by snad přišli na to ,že je to cysta ne ? Přesnou velikost budu vědět až z dokumentace jak půjdu toho 21.1. Myslím si ,že jsem to slyšela dobře ,pokud to bylo jen 14 či 18 tak říkali ,že ovu nedude a mám přijít zase až za měsíc. Vše si nafotím a uvidíme. Potom jsem písnu více. Mám totiž pocit ,že IUI je pro ně nevýdělečné tak jako IVF a nechtějí to moc dělat a pracnější.
Když zvolí pozdejší den na IUI tak to samozřejmě neřeknou . Mám totiž pocit ,že chtějí mě tímto donutit jít na to IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
9.1.10 19:27

Ahoj, ty jo 38 je opravdu hodne. Me rikala ze minimalne musi byt od 16 do 20 mm. Ja jsem mela 25 mm a sla jsem. 38 to jsem jeste neslysela, ale treba je to normalni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
9.1.10 19:41

nepalko - nevím, co ti říkali,ale tak velké folikuly opravdu nebývají :wink:
opět kopíruji ze své sbírky snažilkovských info :mrgreen:
Při ultrazvukové folikulometrii hodnotíme velikost a růst folikulů. V nestimulovaném cyklu můžeme dominantní folikul detekovat již kolem 9. dne cyklu, kdy měří kolem 10 mm. Jeho růst probíhá lineárně, kolem 2 mm za den. Dosáhne-li 14-16 mm, lze poměrně spolehlivě stanovit datum předpokládané ovulace, neboť folikul praská při 18-22 mm. Toho využíváme při časování postkoitálního testu, autologní inseminace či transferu rozmražených embryí.
V cyklech stimulovaných antiestrogeny je růst folikulu často atypický, k ovulaci může docházet již mezi 10. a 12. dnem cyklu a naopak ovulace až 17. či 18. den cyklu není výjimečná. Stejně jako při stimulaci gonadotropiny získáváme nenahraditelnou informaci o tom, kolik folikulů se k ovulaci chystá a tak můžeme zhodnotit především rizika vícečetného těhotenství a ovariálního hyperstimulačního syndromu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2670
21.1.10 18:02

Tak ta velikost foliků byla 18 mm tamto byla velikost veječníků. Taky jsem se dnes dozvěděla ,že i když mi pýchnou pregnyl tak ovu může nastat později než oni předpokládají.
Takže zkusím IUI ,ale než půjdu na tento zákrok ráno mi udělají opět sono a uvidíme zda praskl folikul jinak totiž nemá smysl dělat IUI.Taky jsem se dozvěděla ,že v tom folikulu nemusí ani být vajíčko a nedá se to jinak zjisti než pod mikroskopem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sinkognitos
21.8.12 07:24

Velikost folíků

Ahoj holky, chystáte se někdo na IUI? Jak velké máte folíky? Já mám 12. DC jeden 11mm, 9mm a ještě pak jeden malinkej. Sliznice 4,5mm. Jak jste na tom vy?

• Citovat
  • Upravit
tevevka
23.8.12 17:39

Ahoj Sinko - já jdu zítra na IUI ve 12DC, tak dám vědět jak to dopadlo, jdu úplně poprvé takže nemám zkušenosti a mám trochu strach co tam uvidí

• Citovat
  • Upravit
Alfi27
23.8.12 18:16

Ahoj, já jsem měla folík 21mm a na IUI jdu pozítří. Také je to moje první.

• Citovat
  • Upravit
Alfi27
23.8.12 18:20

Tevevka : a dostala jsi také pregnyl před IUI?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex