Špatný spermiogram - kdo otěhotněl

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25
5.2.10 20:54

Danielle74

vím, že se lehce radí, jen mě něco napadlo - zkoušelas cvičení s energiema - třeba Tai-chi? nevím, co tady padlo v té dlouhé diskuzi, občas jsem na některé části mrkla, ale ne na vše. lehce se radí, my jsme s manželem teprve na imaginárním začátku, který už trvá od května 09, ale přeci jen, ta psychika je sviňa a vážně je potřeba zaměřit se na něco jiného, my to zatím řešíme adopcí pejska, asi nedokonalá náplast, ale je to stvoření, které potřebuje cítit, že ho má někdo rád. a proč cvičení energií? pomohlo mi ve vypjatých životních situacích, zase s ním počítám v harmonogramu na tento rok, cítím, že to potřebuju. pokud jsem mimo mísu, tak se omlouvám, je to jen rada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.2.10 20:58

Sue001

my si jdeme zítra pro pejska, dneska nám ho už nechtěli dát, že je po žrádle, přišli jsme pozdě, tak zítra ve 12:00 vyzvedáváme našeho Tigra z utulku, těším se na procházky a blbnutí s ním, jak se jmenuje ten váš vetřelec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
5.2.10 21:05

Echo já mám pocit, že jsem skoušela všechno. Dlouhodobě cvičím jogu, dělám meditace, cvičila jsem Mojžíšovou, nevím co vyzkoušet. Koupili jsme kočku, nádhernou, teď budeme mít další, a plánujeme koťata. Mám náročnou práci, práce i v noci a víkendech, manžel taky hodně vytíženej, poznali jsme se prostě pozdě, nekteré věci nejdou jak by jsme chtěli. Manžel už má ddva kluky, jsu už větší a hodně se jim věnujeme, adopci jsme proto nezvažovali, ale společné dítě jsme chtěli.Asi je jen pozdě, dřív nebo později se s tím musím smířit. Nemůžu mít všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
5.2.10 22:19

Já tě snad povzbudím. My jsme s manželem se začali snažit asi před 4 roky. Když se nic nedělo, začala jsem hledat chybu v sobě. Pila čaje, chodila na masáže, užívala kapky dr.Jonáše… po roce nám to nedalo a mažel si nechaludělat spermiogram. Měl v podstatě katastrofální. Nic jiného než IVF nám nedoporučili. Tak jsem do toho šli. Před transférem nám udělali ještě AH. Vyšlo to hned napoprvé,ale v 7 týdnu byl konec. Měli jsem zamražení tak jsme do toho šli z nova. To bylo neuspěšné. Ještě 2× jsme absolvovali IVF s AH. Zjistili mi silný obal u vajička. Takže nakonec byla dr.diagnoza, že i s jinýmpartnerem bych právě kvůli tomu normálně do jiného stavu nepřišla. Mezitím všim jsem začala cvičit Mojžíšku, akupunktůru, po IVF jedla thajskou omáčku no už všechny možný blobosti, různý lektvary…nakonec jsem jela do lázní. Manžel se celou dobu také cval vitamínama a cvičil se mnou. Podle dr. spíš kvůli psichickému stavu. Po lázních jsem absolvovala další IVF opět neuspěšné. Byla jsem hotová. Doktor nám nabídl darované embria. Do toho jsem měli umrtí v rodině, v práci to bylo k nevydržení a pořídili jsem si psa. A další měsíc jsem byla těhotná přirozenou cestou. Vůbec jsem tomu nemohli uvěřit. Te´d nám v postýlce spinká naše sluníčko. Jen ti chci napsat, že jsem takovýhle věci občas četla, že se stal někomu takový zázrak a říkala se nám se tohle určitě nestane..... někdy když na ní koukám mi ukápne slzička a řeknu si, že to neni možný.
Jen se te´d bojím, že další koloběch IVF mě čeká u druhého na přirozenou cestu skoro nevěřim.
Tak snad jsem tě povzbudila, nějakse mi chtělo to všechno napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
5.2.10 22:32

Keny - děkuji. Moc, opravdu pěkný příběh. A gratuluji. Já to někd vnímám tak vzdáleně, jako, že čekám na zázrak, ale neumím si představit, že budu těhotná. Schíza. Namlouvám si, že jsem v pohodě,a často ano, ale každá menstruace je tak strašná.. jsem na dně. A pak znovu. A čas plyne, nic se neděje, a já nemám na to sílu se přesvědčovat, že to bude dobré. Nebude. Ale až čas ukáže a pomůže. Musím počkat, ve 40 mi to bude jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
5.2.10 22:44

Přesně vim o čem mluvíš. Já se taky snažila být v poho a každý mi říkal , musíš být v poho pak se ti to podaří. Z mého pohledu kecy. Já jsem otěhotněla když mi bylo snad nejhůř.
A možná opravdu ty lázně jsou ok. Já jsem sem jen tak nahlídla, takže nevím jestli i ty máš problém nebo jen manžel a co jsi už máš za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
6.2.10 21:06

danielle74

jedine, co muzu rict, drzim pesti, at to vyjde. vlastne nam vsem, ktere tady placeme po ditku. jdu se venovat nasemu ditku ctyrnohemu :-D . hezky vecer a hezky se pritulte k partnerovi, at je vam dobre :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
6.2.10 23:22

Sue dělali to je to AH jak jsem psala. Muselajsem ho mít vždycky. Při jednoum pokusu už jsem v „zoufalství“ si nechala dát 3 embria. Nakonec to stejně nedopadlo.
Ale nechci strašit jsou páry kdy se jim to povede na poprvé. Já jsem poprvé ležela doma a to vyloženě jsem ani neumyla nádobí. Z centra jsem jela s podloženým zadkem, no různý věci jsem zkoušela. Po druhý jsem zase chodila do práce abych na to nemyslela.
Já jsem přesvědčená, že lázněmi se nic nezkazí naopak pomůžou a když ne po zdravotní stránce tak po psichycký rozhodně. Kde má člověk možnost uplně na měsíc vypnout.
Navíc vzhledem jak jsou pokusy drahý a nic pojištovna po 3 pokusu nepřispěje, tak bych jela zase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
8.2.10 15:37

Ahoj holky, můžu se k vám přidat?
Snažímě se o mimi 15měsíců a nic a tak jsme začali podstupovat vyšetření, skoromanžel byl v pátek na spermiogramu a výsledek :cry: málo, pomalé a ještě morfologicky špatné. Pohyblivost 30%, Morfologie 40% normálních a 3 000 000/ml. Určitě to přirozeně nepůjde a tak nezbývá než IVF, myslíte, že máme šanci?
Jsem z toho špatná a manžel ten úplně…díky za radu…
A ještě dotaz, jdu v pátek na HSG, byli jste na tom některá? Vím co to je, akorát nevím jestli to bolí, některá říká, že dost, jiná, že vůbec ne, tak nevím co si vybrat…děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
8.2.10 15:40

ahoj Twety, můj manža má taky špatný SPG :oops: taky pořád doufám, že to bude přirozeně, ale máme v plánu dle výsledků po třech měsících - pokud budou špatné jít na ISCI. Vlastně už máme všechny výsledky. A co ty? Jak jste na tom? Chodíte do CARU?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1412
8.2.10 16:59

Tweety- nevím kolik vám s manželem je let, ale nic není ztracené. 15 měsíců je relativně dost,ale není to katastrofa, u nás to jsou 4 roky, pak to je hrozné. Zkusila bych jěště 3 měsíce vitamíny, u obou, cvičení, možná Mojžíšovou, poté hormonální stimulaci a inseminaci, to všechno před IVF. Není kam spěchat. HSG je zjištění průchodnosti vejcovodů pod rentgnem, kontrastí látkou, nastříknouz a uvidí. Neboj, to není tak hrozné.
Drž se a neboj, to bude dobré, dejte si jěště čas. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
9.2.10 11:13

Ahoj holky,možná si mě některá pamatujete,nedávno jsem tu totiž psala.I my jsme měli špatný spermiogram(v listopadu jsme měli astehospermii,tedy sníženou pohyblivost,morfologii jsme měli dobrou,ale žádná spermijka nám nešla dopředu,všechny se pohybovaly dokolečka,taky nám radili umělý oplodnění,že asi jiná šance nebude,2měsíce přítel bral vitamíny(Energyman,vitamín E,C a Zinek)občas se sprchoval studenou vodou a fakt hodně jedl ryby,tak 3×týdně,koncem ledna jsme šli opět na spermiogram a já už v té době musela být těhotná!!!!Já sice měla celkem pravidelný cykly,ale vždycky jsem několik dní před MS špinila,dokonce i 10dní,než se MS rozjela,bylo to o nervy,i když na hormonálním profilu mi nic nezjistili,včera jsem byla na ultrazvuku(mám sice malinký hematom 6mm,ale prý se nemusím bát,má to hodně holek,jsem na neschopence a beru Ascorutin a Utrogestan) no a dneska už jsem 5tt+3dny,takže sice na úplném začátku,ale přesto se to povedlo přirozeně!!!! :dance: :dance: :dance: Takže já určitě věřím,že i se špatným spermiogramem se dá otěhotnět!!! :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4512
9.2.10 12:17

Jenny moc moc moc gratuluj !!! slzím tady jak blb … at se ti krásně těhotní :-) třeba se toho taky dočkam :kytka: :kytka:

Lindi jak dopadl ten SPG co jste meli jit ted v unoru? my jeste nebyli :cry: :cry: neni vubec čas ale špatne myslenky ty mam … dej vedět sem napnutá jak kšandy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
9.2.10 13:04

Jenny, to je super. presne proto sem chodim, abych nabrala silu verit dal.
ted jsem byla v patek u doktora a uz jsme se domluvili na ivf. rikal, ze s nasim spermiogramem by nam inseminaci ani nedoporucoval. ma 80% spatnych ve 12 mil. takze ona by se mozna nejaka chytla, ale pry urcite spatna. jeste k tomu ma 0% rychlych, takze bohuzel.
jinak porad basti taky energyman a zinek, ale presto rikal doktor, ze spg se nemuzu nijak radikalne zmenit, takze jsme to urychlili ivf :-(
nechceme ztracet cas, chtela jsem mit deti rychle za sebou a ted uz nam to vychazi sakra s velkou odychlkou od planu :-D , ale to se neda nic delat, takovy veci se nedaji planovat, spis to byl jen takovy sen, snad se teda povede a budou mit od sebe aspon 4 roky
kdyby jsme ale nepospichali, tak verim, ze by se nam to taky povedlo prirozenou cestou :-) nekdy treba za 3 roky, ale na to nemame nervy ani ja ani manzel :oops:
takze tady vsem drzim palce, aby to dopadlo stejne vsem jako Jenny :kytka: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7592
9.2.10 14:41

Markí: my jsme taky ještě nebyli na SPG, jdeme až na začátku března, a domluvíme se zřejmě na IVF (ISCI) :wink: A kdy půjdete nakonec vy? Budu držet moc pěstičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí